![]() |
In locul tau as incepe cu NT ; apoi as continua cu VT. Dar cel mai bine intreaba-ti duhovnicul, daca ai. Daca nu ai, incearca sa-ti gasesti unul. Fii pregatit si cu un caiet, in care sa iti notezi ceea ce iti atrage atentia in mod deosebit, sau intrebarile care se nasc in urma lecturii. De fapt biblia nu se citeste, ci se studiaza.
Totusi nu inteleg la ce versuri va referiti ca ati gasit in biblie. Despre ce biblie vorbiti? In biblia ortodoxa nu am gasit versuri, in schimb am gasit o traducere f inspirata. |
Citat:
In plus, aceasta masuratoare a timpului nu este asa in toata lumea. In multe alte parti ale lumii este alt an. In timpul lui Cezar existau alternativ 13 sau 11 luni. |
De ce nu citesti concomitent cate un capitol din ambele?
|
Eu ti-as recomanda sa incepi cu Evangheia dupa Matei si dupa Ioan, Faptele apostolilor si toate scrisorile, fara Apocalipsa. Apoi celelalte doua Evanghelii si inca o data Noul Testament, fara Apocalipsa (las-o la sfarsit).
Daca incepi cu Vechiul Testament, s-ar putea sa te plictisesti la inceput. Cei care se pricep mai bine pot sa-ti recomande ce sa selectezi din VT (de exemplu Facerea, Iesirea, Psalmii, Iov). Intr-un sfarsit vei citi toata Scriptura. Bafta! |
Citat:
|
Citat:
|
Inseamna ca suntem aproximativ prin anii 2011 -2012?
|
Si de ce a transformat-o in versuri ? Nu era mai usoara fara versuri? Vorbele lui Dumnezeu erau in versuri?Sigur ca nu!
|
Nu sunt versuri, ci versete. Nu rimau. Versetele sunt pur si simplu oimpartire care usura citirea si discutia despre biblie.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:43:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.