![]() |
Citat:
|
Cristi, nu dau verdicte. E punctul meu de vedere. M-as bucura sa stiu ca m-am inselat. Eu sunt trist pentru ca vad ca sunt din ce in ce mai multi oameni care nu cunosc bucuria de a fi cu Hristos.
|
"Mahnirea este viermele inimii care o devoreaza pe mama care l-a nascut".( Sf. Serafim de Sarov )
|
Cristi, e de luat in seama si "intristarea cea dupa Dumnezeu" (2 Cor. 7, 10), care-l face pe om sa se mahneasca pentru starea decazuta in care se afla.
|
Pai draga Costel tot Sfintii Parinti ne invata ca : " Domnul se ingrijeste de mantuirea noastra. Diavolul ucigator de oameni insa se straduieste sa ne duca la deznadejde" ( Sf.Serafim Sarov ) , ale carei invataturi le recitesc tocmai in asta zi .
|
Citat:
|
Cata dreptate ai, Mirela, in privinta nadejdii ca virtute crestina si, din nefericire, si in privinta imposibilitatii noastre ca persoane de a salva lumea actuala de la apostazia generala spre care se indreapta...
In acest sens, Vladica Averchie de Jordanville [trecut la cele vesnice in 1977] si unul dintre marii traitori ortodocsi ai Americii [membru ROCOR] repeta des sub forma de sfat adresat credinciosilor pe care-i pastorea spusele Sfantului Ignatie Briancianinov: “Să nu îndrăznești să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzește-te tu însuți de ea, și-ți va fi de ajuns. Cunoaște duhul vremii, cercetează-l, ca să poți evita pe cât posibil influența lui.“ Domnul sa ne ajute sa nu traim ceasul apostaziei finale, al incoronarii preaspurcatului antihrist, ca imparat al Israelului si al lumii! Romeo |
Citat:
|
Am vazut chiar azi la TVR Trinitas o emisiune despre traducerea cartilor religioase ( chiar si a Liturghierului) in limba rromani ( tiganeasca). Spunea prof. Sarov ( de etnie rromani) ca e foarte dificil sa gasesti cuvinte compatibile pentru a reda trairea si sensul unor cuvinte ce nu isi gasesc echivalentul in limba respectiva. Din punctul meu de vedere jos palaria pentru cei ce se straduiesc sa-si ajute semenii sa inteleaga ortodoxia ( si nu numai).
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:07:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.