Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Anafura (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4159)

varvara 23.07.2008 13:12:10

Daca a facut dragoste cu sotul ei poate merge la biserica, sa se apropie de cele sfinte?Nu. Nici anafora nu poate lua.In acest caz , daca mergi la slujba, stai in spate.Nu te inchini la icoane, nu stai la sfintele daruri, nu te miruiesti.Asa stiu eu.
Zilele de impreunare sunt martea si joia, daca nu este sarbatoare sau post.

moro.d 23.07.2008 13:44:19

eu am canon sa iau zilnic anafura si agheasma mica (sigur, cu exceptia zilelor delicate din luna..). iar atunci cand am fost oprita de la Sf Impartasanie mi s-a spus sa iau agheasma mare (ca inlocuitor pt cei ce nu se pot impartasi).

Citat:

Daca a facut dragoste cu sotul ei poate merge la biserica, sa se apropie de cele sfinte?Nu. Nici anafora nu poate lua.In acest caz , daca mergi la slujba, stai in spate.Nu te inchini la icoane, nu stai la sfintele daruri, nu te miruiesti.Asa stiu eu.
Zilele de impreunare sunt martea si joia, daca nu este sarbatoare sau post.
asa stiam si eu.
pe de o parte, barbatul nu se poate atinge de cele sfinte dupa ce a avut o polutie, pe de alta, femeia a fost cauza :D si a fost spurcata in timpul actului sexual..

dar cel mai bine este sa vorbesti cu duhovnicul tau despre chestiile astea. iti va spune el cand sa iei si cand sa nu iei anafura si celelalte, cand sa intri si cand sa nu intri in biserica, cand ai voie sa te atingi de cele sfinte si cand nu...
noi ce stim, stim de la duhovnici sau din ce am citit.
deci, duhovnicul e cel mai potrivit pt a te lamuri. ;)

mirelat 23.07.2008 20:52:12

Citat:

În prealabil postat de varvara
Daca a facut dragoste cu sotul ei poate merge la biserica, sa se apropie de cele sfinte?Nu.

hai ca sunteti culmea!

si da, dansa mi-a spus ca facuse dragoste intr-una din zilele permise.

apropo, mi-a spus odata un preot de la Biserca Ortodoxa Siriana Antiohiana ca anafura este data ca binecuvantare, si se poate lua oricand.

mirelat 23.07.2008 20:53:39

Citat:

În prealabil postat de anita
Mirela ,citeste ce a spus par.Arsenie Boca unei femei pe care a refuzat sa o miruiasca pentru ca avusese relatii intime cu barbatul seara precedenta.

unde sa citesc?

sincer, cam am rezerve fata de unele lucruri spuse de acest parinte.

BogdanF 23.07.2008 20:56:56

Citat:

În prealabil postat de mirelat
o doamna m-a intrebat daca poate sa aprinda candela si sa ia anafura daca in noaptea precedenta a facut dragoste cu sotul. eu i-am spus ca da, voi ce ziceti?

Sunt destul de sigur ca nu poate. Si nici sa faca dragoste in ziua in care a luat anafura.

La Sfanta Impartasanie e mai strict, e vorba de 3 zile de curatenie.

moro.d 23.07.2008 20:57:17

Citat:

apropo, mi-a spus odata un preot de la Biserca Ortodoxa Siriana Antiohiana ca anafura este data ca binecuvantare, si se poate lua oricand.

oricand pe stomacul gol si daca esti curat/a.

mirelat 23.07.2008 21:02:25

da, pe stomacul gol, of course.

mirelat 24.07.2008 06:11:58

:) sper ca doamna care m-a intrebat - si care mai citeste pe aici, pe forum - s-a mai lamurit cat de cat.

achimovjan 24.07.2008 07:47:10

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

Deci cum am mai spous undeva.Ca sa luati anafura trebuie sa fiti "curati",adica sa faceti cel putin un dus inainte,si mai ale sa va spalati pe dinti:D.De asemenea ar fii de preferat sa nu aveti nimic in stomac,nici macar suc gastric(stomac gol).Pai eu zic mai bine sa aluati anafura dupa ce muriti,dar nu imediat ci dupa ce indepliniti toate aceste absurde conditii impuse pe aici.Eu asta am inteles,ca pentru a lua anafura,trebuie sa fii mort.:D

georgeval 24.07.2008 09:59:11

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

Deci cum am mai spous undeva.Ca sa luati anafura trebuie sa fiti "curati",adica sa faceti cel putin un dus inainte,si mai ale sa va spalati pe dinti:D.De asemenea ar fii de preferat sa nu aveti nimic in stomac,nici macar suc gastric(stomac gol).Pai eu zic mai bine sa aluati anafura dupa ce muriti,dar nu imediat ci dupa ce indepliniti toate aceste absurde conditii impuse pe aici.Eu asta am inteles,ca pentru a lua anafura,trebuie sa fii mort.:D

Nu trebuie nici sa exagerezi,ptr ca doar nu este paine obisnuita. Avem nevoie de o pregatire morala, cat de mica ar fi ea, dupa puterile fiecaruia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:07:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.