![]() |
intrebare catre 7th_Brigade:
ai fost vreodata la manastirea Sf. Antim din Bucuresti? daca da, atunci e imposibil sa nu fi observat, deasupra usii de la intrarea in sfanta manastire, un superb si urias vitraliu cu zodiacul. In opinia ta, care e rolul acelui vitraliu acolo???:rolleyes: |
Florin este vorba despre mecanismul cerului,al universului.Uite continuarea.Este clar ca Dumnezeu ii arata lui Iov ca nu poate sa copieze ceea ce El a creat,mecanismul si intelepciunea din acest univers-de la ceruri pana la animale
Iov 38 34. Poti tu sa ridici pana la nori glasul tau ca sa se sloboada peste tine potopul ploilor? 35. Esti tu in stare sa azvarli fulgerele si ele sa plece si sa-ti spuna: Iata-ne? 36. Cine a pus atata intelepciune in pasarea ibis sau cine i-a dat pricepere cocoșului? 37. Cine poate sa tina cu destoinicie socoteala norilor si sa verse pe pamant burdufurile cerului, 38. Ca sa se adune pulberea si sa se intareasca, iar bulgarii de pamant sa se lipeasca laolalta? 39. Tu esti cel ce aduci prada leoaicei si potolesti foamea puilor de leu, 40. Cand s-au ascuns in vizuini sau stau si pandesc ascunsi in hatisuri? 41. Cine are grija de mancarea corbului, cand puii lui croncanesc la Dumnezeu, de foame, si zboara incoace si incolo dupa hrana? |
Biserica Manastirii Sfantul Antim din Bucuresti este facuta dupa planurile Sfantului Antim Ivireanul.
Este facuta in stil neo-gotic si am vazut ca in multe biserici catolice sau ortodoxe facute in stil neo-gotic exista acel zodiac pictat. Sunt foarte sigur ca parintele Mihail Stanciu egumenul manastirii nu este deloc de acord cu zodiacul.Daca nu credeti duceti-va si il intrebati. Nu stiu care este semnificatia zodiacului pictat acolo dar poate reprezinta cele 12 triburi ale lui Israel sau cine stie ce. |
simplu: semnele lunii. Mai demult calendarul era unul lunar bazat pe cele 12 rotatii ale lunii intr-un an, dar mai nou calendarul este solar.
Crestinii nu au voie sa se ocupe cu astrologia. Deuteronom 18:14. Caci popoarele acestea, pe care le izgonesti tu, asculta de [color=green]ghicitori si de prevestitori[/color], iar [color=red]tie nu-ti ingaduie aceasta Domnul Dumnezeul tau.[/color] |
Ieremia
Cap. 27 9. Iar voi sa nu ascultati pe proorocii vostri, pe ghicitorii vostri, pe visatorii vostri, pe vrajitorii vostri si pe-ai vostrii cititori de stele care va zic: "Nu veti sluji regelui Babilonului", Ecclesiasticul Cap. 34 5. Ghicitul, talcuirea semnelor si visele desarte sunt ca la aceea care este gata sa nasca; inima aiureaza. |
vad ca sunteti foarte activi pe acest topic si documentati deopotriva.. am si eu o intrebare fff arzatoare.. ma poate ajuta cineva cu o parere? eu sunt noua pe forum si in necunostinta de cauza am postat durerea mea la topicul Vreau si eu un sfat!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:26:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.