![]() |
vorbe mari, vorbe mari... pana la "oportunitati", oamenii mor de foame.
|
ideea era ca romanul sa invete sa mai ajute si el pe altii (ca sunt destui care o duc mai prost ca-n Romania) nu numai pe cei care sunt gard in gard cu el sau stau in poarta bisericii.
dar, fiecare doarme pe constiinta pe care si-o asterne! Dumnezeu insa cu siguranta nu doarme si ne are in grija Lui pe toti. Asa ca sigur se vor gasi destui oameni, din miliardele care traiesc pe acest pamant, care nu sufera de scenarita si vor da un banut si pentru acesti copii si pentru altii ca ei. |
Citat:
Vad ca e cam greu daca nu imposibil de acceptat o alta parere decat cea proprie. Putina obiectivitate te rog! Oamenii au vorbit, au spus ce-i doare si ce vor, ce prefera: NU MAI VOR AJUTOARE PENTRU CA LE DISTRUGE AGRICULTURA! Gainile din Europa sunt mai ieftine decat gainile din Africa. De aceea nu mai sunt in stare sa creasca si sa vanda gaini, caci pretul lor de productie e mai mare decat cel de import. Asta ca sa dau un exemplu, dar nu a fost singurul exemplu dat cu acea ocazie. In schimb vor imprumuturi, ca sa faca un pas inainte, vor contracte, caci cana de orez ii ajuta de azi pe maine, dar ei vor sa-si construiasca viitorul! Nu sunt chiar atat de neajutorati precum ii vedem noi din tarile noastre dezvoltate si cu excesul nostru de mandrie. Daca oamenii mor de foame nu stiu cum de au atatia zgarie-nori, orase moderne si atrag atatia turisti. Africa s-a schimbat; nu mai e cea de pe vremea sclavilor. Se intelege ca mai sun locuri defavorizate, dar nu mai sunt regula, ci doar exceptii. Poate e cazul sa ne schimbam si noi optica. Politicienii fac aceste actiuni de strangere a banilor, ca sa arate ca au facut ceva, dar ii intereseaza mai putin ce se face la fata locului, daca banii sau produsele ajung in mana celor necajiti. Acestea de obicei ajung in mainile mafiei locale. De curand am vazut un documentar despre copii de africani, carora le era platita scolarizarea de catre "nasi" scandinavi. Dupa 15 ani i-a trecut unuia dintre "nasi" prin cap sa verifice daca au ajuns banii. Spre marea surprindere a celor care au facut donatii, din toata lista numai 2 (DOUA) fete au primit bani in toata perioada. Restul numai o luna sau doua, in vreme ce banii au sosit la timp, timp de 15 ani. Cata deziluzie pentru cel care credea ca a ajutat timp de 15 ani la scolarizarea unor copii. Va dat seama ce scandal a iesit. Acest lucru nu se poate intampla cu imprumuturile date nominal, pe termen scurt. Procedeul a fost folosit si in India, dand rezultate exceptionale. Acum alegerea e la noi: dam cativa banuti si stam linistiti ca am facut ce am putut sau ne implicam si vedem cu ochii nostri ca ajutorul a ajuns unde trebuie si la cine trebuie. Faptele noastre oricum vor atarna in balanta, cu semnul plus sau minus. Vorbe mari? NU! Fapte! |
Citat:
te-am lasat sa intelegi singura, dar vad ca degeaba! aici vorbim despre copii care n-au ce manca. |
Mirela nu fi rea, cu alte cuvinte ce incerca Anca sa explice este ca problema foametei in Africa nu se va rezolva niciodata doar aruncind graunte saracilor
|
scuze ca trebuie s-o spun, dar sunteti sub orice critica. nu mi-a fost rusine niciodata ca sunt romanca, dar uite ca acum a venit momentul sa incerc si acest sentiment.
daca voua vi se pare ca Natiunile Unite arunca graunte, atunci nu mai e nimic de zis. si totusi, daca e cineva aici pe forum care vrea sa ajute la acest program al Natiunilor Unite, sper totusi sa o faca -- fara sa se mai inscrie la cuvant! |
mirelat: "daca voua vi se pare ca Natiunile Unite arunca graunte, atunci nu mai e nimic de zis. "
Am citit un articol despre modul in care se administreaza aceste fonduri. Autorul articolului afirma ca proiectele nu sunt studiate cum trebuie, totul se face in pripa; in clipa in care se aloca fonduri, in doua saptamani trebuie facut proiectul si executat. De aceea nu se face ce trebuie cu banii. Iar tu, Mirela, daca ai posibilitatea, informeaza-te cu privire la aceste lucruri; nu te lasa impresionata de ieftinatatea solutiei. Hai sa zicem ca sunt copii care pot fi hraniti cu o cana de orez pe zi. Dar ce faci cu sugarii? Dar in afara de orez nu le mai trebuie nimic? O leguma, un fruct, ceva de imbracat si eventual o jucarie, carti de scoala, un pat si un acoperis; iar lista poate continua. Deci mare branza nu rezolvi cu 15 dolari pe an. Este mai degraba praf de adormit constiinta unui om, dornic sa faca un bine. Spre deosebire de acest ajutor, ajutorul dat de noi romanilor e mai substantial. Camasa e mai aproape de corp... |
soro, esti penibila.
tot incerc sa evit sa-ti citesc aberatiile pe care le emiti, sper sa reusesc pana la urma sa te ignor complet. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:48:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.