![]() |
Citat:
|
Pai si cum s-o conving? :rolleyes: Daca nu a mai intrat de ani intr-o biserica.
Mie mi-a trecut prin minte ca atunci cand trecem pe langa o biserica sa-i zic sa intram inauntru... dar ma gandeam ca poate voi aveti si alte idei pe care le-as putea folosi... |
Roaga-te de cate ori poti, pentru ea. Citeste di Acatistele si Psaltira Maicii Domnului. Roaga-te si cu cuvintele tale la Icoana Maicii Domnului, Ea mult poate ajuta la necaz si durere. Ideea unui pelerinaj este cea mai buna, unde amandoi veti imbina utilul cu placutul si preturile sunt accesibile.
|
stefan, eu cred ca amandoi, si tu si prietena ta, aveti nevoie de mai multa Credinta care sa va salveze din mreaja gandurilor ca sinuciderea este un simplu act care va scuteste de suferinta. pentru asta trebuie sa va apropiati de Biserica, asta implicand si faptul ca e bine sa mergeti cat mai des la biserica, unde se intampla lucruri minunate in timpul Sfintei Liturghii. daca pe ea nu o sperie faptul ca poate ajunge in iad daca se va sinucide, oricat de "bine motivata" ar fi (desi probabil "a privit iadul" de multe ori in momentele prea dureroase prin care a trecut de a ajuns sa gandeasca in acest mod), inseamna ca problema ei e mai grava, dar daca ii esti aproape nu te speria, roaga-te pentru ea si poate ajungi mai des si la biserica unde sa o treci mereu pe pomelnic - rugaciunile preotilor si ale calugarilor ar putea-o ajuta foarte mult. acum, ca o idee ce sa faci mai practic ca sa o ajuti poate mai mult sa-si schimbe viziunea asupra vietii ei, citeste cartea Maicutei Siluana, "Mestesugul Bucuriei", si daca crezi ca ii va fi de folos recomanda-i-o si ei. sau daca gasesti ultima carte tot de Maicuta, "Unde-ti este bucuria, omul lui Dumnezeu" - de fapt nu stiu daca a aparut in librarii, dar am citit un capitol postat pe site-ul Maicutei, http://www.sfintii-arhangheli.ro/. Domnul sa va aiba in grija Sa pe amandoi si sa-ti dea curaj si intelegere sa-i poti arata si ei ca viata poate fi traita cu bucurie si liniste chiar daca problemele par prea grele. si Maicuta Domnului sa va managaie pe amandoi cand va simtiti poate prea singuri - desi Il aveti mereu pe Dumnezeu, trebuie doar sa indrazniti sa Il cunoasteti mai bine.
|
Stefane, tu enumeri dragostea libera a hippiotilor ca pe ceva bun. Nu este.
In locul tau as incerca sa acumulez cunoastere crestina, pentru a avea argumente sanatoase in discutiile cu aceasta fata. |
Da-i exemplul personal: spune-i duminica: eu merg la biserica, la slujba. Vrei sa mergi? NU? Bine, eu merg si stau la toata slujba. Roaga-te seara si dimineata, sa te vada. Fa-ti cruce cand treci pe langa biserica. Mergi la Sf Maslu, singur, daca nu vrea sa mearga, dar invit-o si pe ea. Adu-i si ei o cruciulita, ceva de la biserica.
Vrea sa se simta libera, poate isi impune si sa nu se lege de tine prea mult, ca ai putea sa o parasesti. Poate e de fapt o persoana mai sensibila, care se teme sa nu fie ranita. Poate ii fac bine manifestarile de iubire, asigurarile de stabilitate a sentimentelor tale. |
Nu am zis ca dragostea hippiotilor era buna, m-am referit la faptul ca crede in dragoste, fata de alte persoane care sunt doar niste blocuri gri fara nici un pic de suflet.
Oricum, nu vreau sa fie iubita mea... ca deja are 2 prieteni :dontgetit: Chiar daca stiu ca tin la ea (i-am zis ca nu sunt indragostit de ea), nu s-a ferit de mine cum au facut restul (in afara de colega a mai e doar o persoana care nu a facut asa), ceea ce vrea sa-mi induca sentimentul ca ea e o persoana cu un suflet bun, o persoana mai altfel, in concluzie ar merita ajutata. Ieri i-am zis ca vreau sa o ajut sa ajunga o persoana mai buna, si ea m-a intrbat daca vreau sa ma ajut, si daca vrea sa ma ajute, eu i-am spus ca mai demult mi-ai zis ca vrea sa ma ajute, iar ea mi-a dat de inteles ca o sa ma ajute si ea. In trecut a facut un sacrificu pt. mine, iar am cam tras eu de o chestie si cred, pentru ca ea sa ma vada fericit e dispus sa-mi faca pe plac in chestia aia (nu e vorba de cine stie ce, e un lucru care imi bucura mie sufletul - nu e mersul la biserica) Si cum sa-i spun ca eu merg duminica de duminica la biserica, cand eu nu am mai dat de vreo luna pe acolo (sau poate doar putin intr-o duminica si 1 ora in nu mai stiu ce zi). ??? |
Crede in dragoste cine a trait dragoste, asta e parerea mea.
Melancolia ei poate fi atragatoare. Slabiciunea ei poate insemna pentru tine putere de seductie. Vezi sa nu-ti schimbe ea parerile despre viata si mai ales moarte! Stai aproape de biserica. Nu poti s-o ajuti, daca ea nu constientizeaza ca are nevoie de ajutor, intelege si impaca-te cu gandul asta. Nu zic sa nu incerci, dar sansele sunt mici daca ea nu te aude, sau daca are cultura, sau putere de convingere mai mare ca a ta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:23:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.