Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   La rascruce (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2852)

cosmin1982 13.12.2007 04:13:00

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Mergeti amandoi la duhovnic. fara sa stati pe ganduri prea mult, pur si simplu mergeti! La acelasi,amandoi!
Am un scenariu: tatal ticalos,alcoolic, scandalagiu, nevrednic de iubire,nevrednic de incredere. Mama revendicativa, il bombane cu ostentatie, si are dreptate in ce zice. Fiica nu intelege ca iubirea e cateodata o relatie sado-masochista (supunator si supus) si ca cei doi de fapt au o relatie, isi propune ca relatia ei sa fie altfel. Si este, cu sanse bune de viitor. Dar se intampla ceea ce trebuie presupus ca se poate intampla in asemenea situatie, dar ei nu au presupus: ea ramane gravida. In relatia ei altfel, el e atent, merita iubire,rasfat, atentie. El nu e ticalos sa o dezamageasca. El o va salva, desi nu sta pe un cal alb! Insa el nu o intelege. Nu stie prin ce trece ea. Ar trebui sa ghiceasca. Sa-i explice? Cuvintele par in plus! Avortul, singura, in spital! De groaza! Lacrimi, asteptare la usa cabinetului, planuri naruite, poate chiar o promisiune secreta de genul: asa ceva nu voi mai suferi niciodata! Cauta vinovatul. Poate e ea insasi, ca a iubit! El a pus mai presus munca lui, cariera! Ea: familia. Asa stau lucrurile de cand lumea! Dar ea a crezut ca va fi altfel. Poate trebuie sa revina la patternul din copilarie, ca doar el e ticalos si ea are de ce sa se planga, are dreptate! E confuza, poate oscileaza inca! Asa sa fie?
Pe scurt, Cosmin, ea e dezamagita, neinteleasa. Daca ai cum sa-i arati ca intelegi ce simte (asta doar daca intelegi), ca studiezi acolo departe si te zbati si pentru ea, ca nu vei mai lasa sa se intample avort, ca o vei proteja, ca daca ramane cu tine e mult mai bine decat daca ramane singura, cu ai ei ...Altfel, e indreptatita sa vrea pe cineva care nu o va lasa la greu.
Mai sunt niste lucruri care nu tin de tine, ci de ea: sa invete sa ierte, pe tine si pe ea insasi, si sa afle ca se poate si altfel, ca a avut dreptate sa spere ca relatia ei cu tine va fi altfel. Sa afle ca o greseala a ta nu-i da voie sa traga deja concluzii, ca exista a doua sansa. Poate chiar sa afle ca ea nu are intotdeauna dreptate si ca s-a grabit sa faca avortul si sa traga concluzii. Ca a fost de fapt slaba in aceasta incercare.
Pe de alta parte, imi amintesti de un coleg de-al meu: dupa un an de zile in care a locuit cu o fata, i-a zis: acum sa ma lasi, ca am examene! Sa-ti gasesti unde sa stai, ca eu trebuie sa ma concentrez sa invat!
Voi, mergeti la spovedanie, in pocainta! Constiinta lucreaza. Cel mai greu banuiesc sa fie sa va iertati pe voi insiva. Dupa care,puteti merge mai departe, impreuna. Doamne ajuta!

in mare parte ai intuit corect. In partea cu parintii nu prea . ai ei locuiesc in belgia si nu prea isi arata interesul in ceea ce ii priveste. Fratele ei s-a lasat de scoala in clasa a 9a. Am fost singurul cred care a mers cu el si am incercat sa il reinscriu la liceu! Nu a mai vrut din cauza frustrarilor.Deci anturajul ei nu ii este de prea mare ajutor , ba din contra as spune eu.Prietene care singurele pasiuni pe care le au sunt cluburile si"fashionul".Fata mea este in regula cand este cu mine , iar cand apar ele incearca sa le copieze intr-un mod ridicol spun eu.Ea a crescut cu educatia crestina , dar zic eu ca a perceput-o destul de gresit.In orice caz multe din blocajele de ura pe care le are spun eu ca se trag din cauza traumelor din copilarie.Nu este dat oricui sa isi vada mama intr-o balta de sange din cauza tatalui , iar tu ca fata sa te bagi sa nu iti omoare mama si multe alte scenarii de genul.Acum incearca decat sa uite si se forteaza sa se schimbe si crede ea ca devine o femeie "puternica" asa cum in seamna femeie puternica in mentalitatea fetelor independente din ziua de astazi! vrea sa domine ...

Z.Lidia 13.12.2007 04:59:47

Sunt lucruri pe care nu i le poti spune tu, fiind direct implicat.
Parasita, si iar parasita! Nevoita sa fie singura!
Poate prietenele ei par fericite, prin cluburi, cu moda.. Pana sa-si dea seama ea ca e doar la suprafata fericirea lor, ar putea s-o "prinda"!
Daca se considera puternica, o poti contrazice usor.
Deh! Si eu ma consider puternica, fire independenta, dar cu sotul e altfel. Impune respect, prin modul lui de gandire. E calm, mai calm decat mine. Ma rusinez sa ma enervez,ma "dezarmeaza". Daca vorbesc cu mama mea, ma pomenesc ca ii ia lui apararea si imi atrage atentia sa ma port bine cu el.M-ar mustra constiinta sa-i zic vreo vorba urata, ca stiu ca macar incearca sa faca lucrurile sa mearga. Numai daca il critic putin si vad ca simte, ca ii pasa, ca nu e fara reactie si ma opresc.
Oare fata ta ce gandeste, Cosmin? Isi exprima gandurile, sau asteapta sa i le intuiesti? Iti explica in cuvinte trairile, iti da argumente pentru purtarile ei? Ma refer- de obicei, nu in situatia de criza de care ai amintit. Pot fi probleme de comunicare. Daca ai rabdare, ai putea sa descoperi modul in care poate spune ce are pe suflet, lasand la o parte sentimente greu de inteles, prin cuvinte. Sa spuna lucrurilor pe nume, ca o femeie puternica! Asta mai incolo, poate are nevoie de timp sa mai treaca incarcatura de sentimente.
Pana atunci, poate merge cu flori, lucruri de facut impreuna, ce stii ca-i place.

cosmin1982 13.12.2007 05:15:02

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Sunt lucruri pe care nu i le poti spune tu, fiind direct implicat.
Parasita, si iar parasita! Nevoita sa fie singura!
Poate prietenele ei par fericite, prin cluburi, cu moda.. Pana sa-si dea seama ea ca e doar la suprafata fericirea lor, ar putea s-o "prinda"!
Daca se considera puternica, o poti contrazice usor.
Deh! Si eu ma consider puternica, fire independenta, dar cu sotul e altfel. Impune respect, prin modul lui de gandire. E calm, mai calm decat mine. Ma rusinez sa ma enervez,ma "dezarmeaza". Daca vorbesc cu mama mea, ma pomenesc ca ii ia lui apararea si imi atrage atentia sa ma port bine cu el.M-ar mustra constiinta sa-i zic vreo vorba urata, ca stiu ca macar incearca sa faca lucrurile sa mearga. Numai daca il critic putin si vad ca simte, ca ii pasa, ca nu e fara reactie si ma opresc.
Oare fata ta ce gandeste, Cosmin? Isi exprima gandurile, sau asteapta sa i le intuiesti? Iti explica in cuvinte trairile, iti da argumente pentru purtarile ei? Ma refer- de obicei, nu in situatia de criza de care ai amintit. Pot fi probleme de comunicare. Daca ai rabdare, ai putea sa descoperi modul in care poate spune ce are pe suflet, lasand la o parte sentimente greu de inteles, prin cuvinte. Sa spuna lucrurilor pe nume, ca o femeie puternica! Asta mai incolo, poate are nevoie de timp sa mai treaca incarcatura de sentimente.
Pana atunci, poate merge cu flori, lucruri de facut impreuna, ce stii ca-i place.

Ii place sa mergem la opera.Nu se descarca deloc! este asa de mica.Isi impusese lucrul asta : in casa sunt niste probleme ,iar cand ies pe usa uit de tot si prezint lumii o alta eu.masca sub masca . De mica are problema asta de comunicare!Tatal ei cand venea acasa ametit o certa si ca sa nu il supere tacea ca sa se calmeze! Acelasi lucru il face si cu mine! cand vorbesc cu ea si ii cer explicatie se blocheaza si nu zice nimic ca un autist!Nimik nu ma scoate mai tare din sarite in lumea asta deca sa nu imi raspunda cineva la intrebare si sa ma incadreze intr-un tipar.Ca asa stie ea de mica de la taica-su cum se calmeaza omul nervos....

irina77 13.12.2007 14:39:37

Pentru o femeie este o mare, nebanuita bucurie sa ramana insarcinata cu un om pe care-l iubeste. Daca el are ezitari in acel moment, indiferent cat de mici, ea il percepe ca rece, indiferent, nemilos, ticalos... Sensibilitatea feminina e foarte diferita de cea masculina, amplifica totul. Trauma este foarte puternica, sa nu-si vada bucuria impartasita. De ce sufera mai mult, de ce se va razbuna mai aprig, intrand intr-un cerc vicios, producandu-si si producand in continuare suferinta. Te indemn din inima sa citesti urmatoarele link-uri, alaturi de ea, si sa participati amandoi la seminarul cu pricina. Va va fi de mare folos:
1.Vindecare prin iertare (Maica Siluana): http://www.sfintii-arhangheli.ro/seminar.php
2.Sindromul post-avort:
http://www.sfintii-arhangheli.ro/despre-avort.php

irina77 13.12.2007 14:42:22

...si daca Dumnezeu va va mai darui vreun copil, aminteste-ti sa o iei in brate, sa o pupi, sa te bucuri,
...si cand te mai apropii de ea gandeste-te daca esti suficient de matur si responsabil pentru ce urmeaza,
...si nu uitati de Taina casatoriei, care inseamna puterea Lui Dumnezeu alaturi de voi.

irina77 13.12.2007 14:44:58

... si multa rabdare. In acest moment tu nu mai esti prietenul, tatal copilului etc... ci ucigasul moral al copilului EI.

irina77 13.12.2007 14:49:51

...Si nu cumva sa-ti imaginezi ca daca o abandonezi acum si nu faci posibilul si imposibilul sa iasa bine, vei mai avea vreodata liniste in constiinta sau bucurie in suflet.

cosmin1982 13.12.2007 15:02:59

Citat:

În prealabil postat de irina77
...Si nu cumva sa-ti imaginezi ca daca o abandonezi acum si nu faci posibilul si imposibilul sa iasa bine, vei mai avea vreodata liniste in constiinta sau bucurie in suflet.

nu mai stiu ce sa fac. O sun si imi vorbeste foarte urat.Ma face in toate felurile asa cum nimeni nu m-a mai facut niciodata! Sunt om pana la urma si simt ca o iau razna.Imi trec in momentele alea niste ganduri atat de negre prin cap incat nici eu nu m-am crezut in stare.Poate a gasit pe altcineva si nu are curajul sa imi spuna ...

irina77 13.12.2007 15:12:05

Ti-am explicat. Se razbuna pentru suferinta ei, de care te vede in parte raspunzator. Citeste ce ti-am recomandat si da-i si ei.

cosmin1982 13.12.2007 15:27:35

Citat:

În prealabil postat de irina77
Ti-am explicat. Se razbuna pentru suferinta ei, de care te vede in parte raspunzator. Citeste ce ti-am recomandat si da-i si ei.

nu vrea nimik de la mine refuza tot!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:54:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.