În prealabil postat de Z.Lidia
Mergeti amandoi la duhovnic. fara sa stati pe ganduri prea mult, pur si simplu mergeti! La acelasi,amandoi!
Am un scenariu: tatal ticalos,alcoolic, scandalagiu, nevrednic de iubire,nevrednic de incredere. Mama revendicativa, il bombane cu ostentatie, si are dreptate in ce zice. Fiica nu intelege ca iubirea e cateodata o relatie sado-masochista (supunator si supus) si ca cei doi de fapt au o relatie, isi propune ca relatia ei sa fie altfel. Si este, cu sanse bune de viitor. Dar se intampla ceea ce trebuie presupus ca se poate intampla in asemenea situatie, dar ei nu au presupus: ea ramane gravida. In relatia ei altfel, el e atent, merita iubire,rasfat, atentie. El nu e ticalos sa o dezamageasca. El o va salva, desi nu sta pe un cal alb! Insa el nu o intelege. Nu stie prin ce trece ea. Ar trebui sa ghiceasca. Sa-i explice? Cuvintele par in plus! Avortul, singura, in spital! De groaza! Lacrimi, asteptare la usa cabinetului, planuri naruite, poate chiar o promisiune secreta de genul: asa ceva nu voi mai suferi niciodata! Cauta vinovatul. Poate e ea insasi, ca a iubit! El a pus mai presus munca lui, cariera! Ea: familia. Asa stau lucrurile de cand lumea! Dar ea a crezut ca va fi altfel. Poate trebuie sa revina la patternul din copilarie, ca doar el e ticalos si ea are de ce sa se planga, are dreptate! E confuza, poate oscileaza inca! Asa sa fie?
Pe scurt, Cosmin, ea e dezamagita, neinteleasa. Daca ai cum sa-i arati ca intelegi ce simte (asta doar daca intelegi), ca studiezi acolo departe si te zbati si pentru ea, ca nu vei mai lasa sa se intample avort, ca o vei proteja, ca daca ramane cu tine e mult mai bine decat daca ramane singura, cu ai ei ...Altfel, e indreptatita sa vrea pe cineva care nu o va lasa la greu.
Mai sunt niste lucruri care nu tin de tine, ci de ea: sa invete sa ierte, pe tine si pe ea insasi, si sa afle ca se poate si altfel, ca a avut dreptate sa spere ca relatia ei cu tine va fi altfel. Sa afle ca o greseala a ta nu-i da voie sa traga deja concluzii, ca exista a doua sansa. Poate chiar sa afle ca ea nu are intotdeauna dreptate si ca s-a grabit sa faca avortul si sa traga concluzii. Ca a fost de fapt slaba in aceasta incercare.
Pe de alta parte, imi amintesti de un coleg de-al meu: dupa un an de zile in care a locuit cu o fata, i-a zis: acum sa ma lasi, ca am examene! Sa-ti gasesti unde sa stai, ca eu trebuie sa ma concentrez sa invat!
Voi, mergeti la spovedanie, in pocainta! Constiinta lucreaza. Cel mai greu banuiesc sa fie sa va iertati pe voi insiva. Dupa care,puteti merge mai departe, impreuna. Doamne ajuta!
|