Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   carti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2132)

corynne 06.08.2007 22:14:46

Uite eu in aceasta vacanta am citit urmatoarele carti, pe care ti le recomand si tie cu caldura:
,,Talantii imparatiei"- Arsenie Boca
,,Puterea numelui"-Episcop Kallistos Ware
,,Taina iubirii"- Paul Evdokimov
,,Nostalgia paradisului"-Nichifor Crainic

Annamarria 06.08.2007 23:09:05

Are rost sa citesc "Cartea nuntii" daca nu am prieten?

Chupacabra 06.08.2007 23:11:49

Marile Sperante - Charles Dickens
Ciresarii (daca ai mai putin de 19 ani :D, chiar nu trebuie pierdut )
Ana Karenina - Lev Tolstoi
Isaak Asimov - Fundatia (daca iti plac cartile S.F.)
Maitrey, Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
Padurea Spanzuratilor - Liviu Rebreanu
Victor Hugo (aproape orice :D)
Jules Verne (din nou, aproape orice :P)
Ultima Noapte de dragoste , intaia noapte de razboi - Camil Petrescu

daca ti-au placut cartile/recomandarile poti sa-mi mai ceri si voi nota cateva. Deocamdata consider ca e de ajuns.

veilur 07.08.2007 00:13:57

Daca esti curioasa sa citesti o carte inspirata exact din realitate, iti recomand - "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie" - de Dyonysios Farasiotis. Am citit-o si este foarte interesanta, este vorba despre trairile autentic ortodoxe ale unui tanar grec.

urzicuta 07.08.2007 00:17:58

lupul de stepa,jocul cu margele de sticla,Herman Hesse

urzicuta 07.08.2007 01:55:58

Arhipelagul Gulag,de tre ani ma chinui s-o citesc..............poate mi-o povestesti si mie

Annamarria 21.08.2007 18:53:53

Am citit Maestrul si margareta si trebuie sa recunosc ca n-am inteles nimic. Am mai citit Camasa lui Hristos din recomandarile voastre, a fost frumoasa. Daca mai aveti recomandari de beletristica...va rog. Carti duhovnicesti mi-ati dat multe, nu-mi prea place sa citesc asa multe. Depinde si in ce stare sunt
Chupacabra, multe din recomandarile tale le-am citit (sunt studenta, deci am terminat liceul). Nu-mi prea plac cartile sf. Daca mai ai recomandari, poti sa le scrii daca vrei.
Multumesc

Annamarria 21.08.2007 18:56:21

Va rog sa ma iertati daca v-am suparat.
Mai vreau sa intreb urzicuta, Herman Hesse ce fel de carti are?

urzicuta 21.08.2007 19:26:26

:)jocul cu margele de sticla,Narcis si Ioan gura de aur,Poveste fara sfarsit..cam atat stiu eu........eu am citit Inima de caine de Cehov si mi-a placut tare mult..mie imi place Cehov,mai citeste o data Maestrul si marg..si incearca Shakespeare,Visul unei nopti de vara ..o sa-ti placa garantat

urzicuta 21.08.2007 19:32:09

in studentie am jucat in piesA LUI Shakespeare, Visul.....am fost Puc(spiridusul)asa m-am hotarat sa citesc si Hamlet......Shakespeare mi se parea mie ca nu e pentru oricine(deci nu pentru mine).dar m-am speriat degeaba....daca poti mergi la teatru,daca esti din Buc.mergi la National,la Nottara..sunt multe teatre,piese minunat regizate,desi sunt masoni,actorii nostri sunt mari,geniali.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:10:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.