Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Dragi Preoti, nu va vindeti pe 30 de arginti... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18510)

stefan florin 10.06.2016 16:49:33

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 623588)
Ingrijorator, pentru noi ORTODOCSII, poporul lui Isus Hristos!

Organizarea unui SINOD, dupa ce ORTODOXiA a HOTARAT ca LEGEA este INTREAGA la la 7-lea SINOD.

Noi ORTODOCSII, barbati sau femei, noi suntem cei care PRIMIM LUMINA SFANTA DIRECT DE LA DUHUL SFANT.

Din NOI se rasfrange LUMINA DUHULUI CEL SFANT asupra PREOTULUI SATULUI.

De la PREOTII SATELOR se rasfrange LUMINA asupra EPISCOPILOR si in cel din urma asupra PATRIARHULUI.

La CATOLICI este INVERS.

daca nu stiai, a avut loc si sinodul 8 ecumenic, in 879-880

AlinB 10.06.2016 18:15:59

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 623684)
De acord cu textele scrise s™i citate de fratele Ion Pop, afară de faptul că a scris "Isus" cu un i, nefiind biblic corect.

De unde ai scos-o?

AlinB 10.06.2016 18:16:29

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 623672)
Eu nu stiu ce efect vor avea. Si eu sunt curioasa. Vom rezista oare tentatiei de a ne moderniza? Numai catolicii sa aiba infailibili? Iaca, se pare ca vor si unii ortodocsi! Daca la sinod se aproba toate enormitatile, sa vezi cati ,,infailibili" va avea si Ortodoxia!

Pai tu nu esti una din ei?

antoniap 10.06.2016 22:42:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 623699)
Pai tu nu esti una din ei?

N-am cum sa fiu. Caci scris este, negru pe alb, ca ultimul cuvant in materie de credinta va urma sa-i apartina acestui sinod! Ca doar nu degeaba e mare si sfant!

Copacel 10.06.2016 23:17:11

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 623708)
N-am cum sa fiu. Caci scris este, negru pe alb, ca ultimul cuvant in materie de credinta va urma sa-i apartina acestui sinod! Ca doar nu degeaba e mare si sfant!

Eu stiam ca Dumnezeu are ultimul cuvant...

antoniap 10.06.2016 23:31:07

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 623711)
Eu stiam ca Dumnezeu are ultimul cuvant...

Si eu stiam la fel, dar se pare ca ne-am demodat...

Copacel 10.06.2016 23:43:07

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 623712)

https://www.youtube.com/watch?v=dRi9ntc257I

Patrie si Credinta 11.06.2016 00:12:09

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 623708)

Nu e ecumenic, deci stati linistiti.

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 623588)
Noi ORTODOCSII, barbati sau femei, noi suntem cei care PRIMIM LUMINA SFANTA DIRECT DE LA DUHUL SFANT.

Din NOI se rasfrange LUMINA DUHULUI CEL SFANT asupra PREOTULUI SATULUI.

De la PREOTII SATELOR se rasfrange LUMINA asupra EPISCOPILOR si in cel din urma asupra PATRIARHULUI.

Ce congregationalism baptist imi este dat sa citesc aici?
Bre, ce preotul satului? Singurul mod in care un preot poate sa faca liturghia este in calitate de imputernicit al episcopului locului. Pentru niste oameni care mor cu patristica si cu hotaririle sinoadelor de gat, de la acesti vajnici aparatori ai Ortodoxiei aud niste tampenii atat de cripto-protestante sau de neo-donatiste de multe ori.

Ion Pop 11.06.2016 21:27:26

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 623684)
De acord cu textele scrise s™i citate de fratele Ion Pop, afară de faptul că a scris "Isus" cu un i, nefiind biblic corect.

Nu avem nevoie de încă un sinod. Ereziile romano-catolice (franco-latine) au fost condamnate la Sfintele Sinoade Ecumenice (nu ecumeniste) al 8-lea s™i al 9-lea, pe care le putem numi sinoade panortodoxe, apoi din nebuniile catolicilor au ies™it protestantii si neo-protestantii, stim deja, noi rămânem sub paza lui Hristos Domnul Slavei, nu avem nevoie de niciun sinod.

Da, Sfânta Biserică în dragostea s™i discernământul ei, poate să ridice în numele Sfintei Treimi, un Sfânt Sinod, dar numai dacă va fi nevoie. Si slavă Domnului că nu e nevoie. Decât de Sfinte Sinoade locale,nsă fie biblico-dogmatico-patristice, la nivelul fiecărei Patriarhii, ca să se combată ereziile s™i demonii hristos™i mincinos™i ai frăt›iorilor nostri preaiubiti si risipitori în eresuri.

Eventual să se înfiinteze mai multe Patriarhii, cres™tin ortodoxe si canonice, recunoscute autocefal s™i să participe orice cleric sau mirean ca audientă sau cu cuvântul înt›elept, smerit si iubitor, la Sfântul Sinod, în adunarea natională sau adunarea poporului, asa cum place Domnului. Dacă nu este, să se înfiinteze, slavă Domnului. Iar hotărârile mântuitoare, în sfatul poporului, să fie luate de episcopii nostrii preaiubiti.
Atât. S˜i asumarea, trăirea, practicarea preadulcelui crestinism fără erezie, numit ortodox. E tot cat avem nevoie.

Domnul sa aibe milă de noi, să nu ajungem si noi dezbinat›i ca miile de tălmăciri si mărturii neo-protestante, sărăcut›ii dei ei si de noi tot›i oamenii, că suntem chinuiti cu totii îngrozitor din pricina mândriei s™i neiubirii...

Doamne miluieste...

Multumesc!

AlinB 12.06.2016 23:03:59

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 623712)

Dumnezeu in general e mai rezervat, noroc ca sar altii cu gura sa-l reprezinte, chipurile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:10:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.