![]() |
De cine să fie "apărată" ortodoxia?
Că nu m-am prins... De mine, de noi? Clar! De cler? Hm... |
De cleru' corpt domn'le!
Nu vazusi pe feisbuk si la ProsTv? |
N-am eu căderea să judec cleru' corupt.
Poate-poate aș avea vreun gând în ceea ce privește vreo rătăcire flagrantă dpdv dogmatic, da' nici măcar atunci ceva mai mult decât un gând și atât... |
Pai cum sa nu, a fi un bun ortodox inseamna sa fii si un mic Luther.
Vii frumos cu lista de plangeri si o lipesti pe usa bisericii. Daca nu ti se face moftu', schisma dom'le, ce stam la discutii. Dupa Sf. Traditie a Sf. Parinti, Sf. Maxim Marturisitorul, etc. |
Alte penibilitati. Sinodul deja e un fiasco de neprezentare, oricum.
Si pana la urma o sa aflam ca marile subiecte crancene dezbatute ca sa ne aduca in ghearele masono-ecumenico-reptilienilor ii cum se face imparteala teritorial administrativa si niste reguli despre casatorie. |
Citat:
Bine, acum exagerezi. Nici un ortodox (nu stilist, da?) nu e pentru schismă Èi alte bălării-din-iad. Nepomenirea e canonică, schisma & erezia, needless 2 say, nu sînt. Acum, adevărul e că unii ierarhi, părinÈi Èi mireni au sărit peste cal conform sindromului drobului de sare. Èi asta e Èi prematur omeneÈte vorbind, Èi periculos pentru ortodoxie, bisericeÈte privind. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De la Chalcedon incoace. Kremlinul vrea sa isi arate influenta, si sunt Gica Contra, de un deceniu incoace, de la cum se acorda autocefalia, pana la recunoasterea statutului de protos in lipsa episcopului Romei, pana la altele. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:32:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.