Grand Moff Hadrianus |
18.09.2015 15:02:13 |
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
(Post 600998)
E interesant ca ne deranjeaza mai rau unul care crede ca lupul s-a salbaticit decat unul care crede ca un hipopotam a intrat in apa si nu a mai iesit de acolo zeci de milioane de ani, sau ca un peste s-a gandit sa iasa pe uscat si uite asa am aparut noi. :71:
|
Cum adica lupul s-a salbaticit? Poate vrei sa spui ca lupul, sau ce era, a fost domesticit. Suna asa de obscurantist sa zici ca oaia e oaie de la inceput... si subtil e si blasfemic, si stii de ce? Pentru ca 1. caderea omului, cu tot ce implica, e un lucru rau, de acord? O spun Biblia si Traditia, cu alte cuvinte, Biserica in tregime si dintodeauna. 2. ce este la ingeri razvratirea si la om caderea, este la animale domesticirea. Adica o forma de degenerare, cadere, imbolnavire subtile, spune-i cum vrei. 3. Dumnezeu nu creeaza lucruri rele. Deci, ideea ca el ar fi creeat un muflon gata degenerat aka oaia, imi repugna.
Ca sa fiu sincer pana la capt, ideea imi repugna si estetic pentru ca este sustinuta de fanatici din sau apropiati mediului monahal care a generat si intretinut pastoral-mediatic si aiurelile cu cipofobia si geocentrismul, precum si de catre fanaticii, fie ei orto sau NP, ai pamantului tanar, neaparat de 8000-10000 de ani (nu ca fanatici ateisti ai pamantului batran ar fi mai breji; toti o apa si un pamant...). Si imi repugna si pentru ca in sine, vad in sustinerea acestei idei prea multa credinta fixa in textul biblic, credinta cu care mentalul nostru modern pur si simplu nu se poate acomoda. Pur si simplu nu mai merge sa crezi asa o tampenie, doar fiindca e crezuta "la pachet" cu lucruri care compun credinta adevarata.
Repugna fiind sustinuta indeosebi de monahi, aceste varfuri de lance ala fanatismului mistic. Parca as citi niste fraze sententios-arhaice dintr-o pravila mucegaita si prafuita, atat de categorice incat invita la incalcarea prostiilor formulate acolo.
|