Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce faci atunci cand nu mai gasesti sens ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17922)

AlinB 26.05.2015 22:12:51

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 591297)
Va salut oameni buni.
Imi cer scuze daca am gresit topicul.
Sunt foarte suparat, tulburat.
Eu pur si simplu ma simt tare nefericit nu mai vad nimic la orizont si nu-mi gasesc pacea si linistea.
Trec printr-o perioada grea, o despartire, o lipsa care mi-a marcat existenta.
Si ma simt tot mai rau si singur, nu am pe nimeni apropiat.
Cand vine weekendul devin foarte deprimat si coplesit de tot felul de ganduri...
Eu nu stiu ce sa fac, unde sa-mi caut linistea si pacea ? Imi doresc pe cineva in viata mea.

Asa se intampla cand inima ta se afla intr-un loc nepotrivit.

Ioan_Cezar 27.05.2015 02:20:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 591513)
Asa se intampla cand inima ta se afla intr-un loc nepotrivit.

Ai vrut cumva să spui mintea, în loc de inimă?....
Eu aș reformula astfel: așa se întâmplă când mintea s-a rătăcit și a uitat să mai coboare în inimă...:)

gabero 27.05.2015 16:46:22

E greu.
Sunt foarte dezamagit.
Ma pierd cu firea, nu mai am stare.

gabero 27.05.2015 20:05:54

Sa ma ierte Dumnezeu, dar va jur ca nimic nu mai vad la orizont.
S-a cam terminat totul pentru mine, cel putin asa simt.
Si e foarte usor din cuvinte sau sa tastezi in siguranta si confortul din spatele unui monitor.
Fara a infrunta adevarul si realitatea.

Ioan_Cezar 27.05.2015 20:12:05

Dar ce ai, de fapt, bunule om?
Concret: ce simți, ce gândești, cum îți merge cu pulsul/tensiunea/pofta de mâncare/somnul etc.
Unde-i buba, zi-i pe nume. Descrie puțin întâmplările persoanei tale, cât mai simplu, mai pe românește, așa.

Și ce e cu orizontul ăla? lasă frate metaforele, zi direct, ce vrei să ne transmiți prin metafora orizont? Ce aștepți de fapt? Ce te sperie atât de tare? Numește, doar, să ne lămurim cu toții; poate avem vreo vorbă bună, vreo sugestie, ceva...

Pe bune, vrei să zici ce ți se întâmplă de fapt?
Io nu am chef de glumă și mă tem că tu chiar ai o suferință reală, un impas și mă gândesc că aș putea, da, să îți fiu de folos.
Deci, scrie nițel mai clar, mai desfășurat. Aștept, Doamne ajută!

antoniap 27.05.2015 22:48:02

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 591297)
Va salut oameni buni.
Imi cer scuze daca am gresit topicul.
Sunt foarte suparat, tulburat.
Eu pur si simplu ma simt tare nefericit nu mai vad nimic la orizont si nu-mi gasesc pacea si linistea.
Trec printr-o perioada grea, o despartire, o lipsa care mi-a marcat existenta.
Si ma simt tot mai rau si singur, nu am pe nimeni apropiat.
Cand vine weekendul devin foarte deprimat si coplesit de tot felul de ganduri...
Eu nu stiu ce sa fac, unde sa-mi caut linistea si pacea ? Imi doresc pe cineva in viata mea.

Uite, te-ai gandit ca si Hristos din inima ta se simte la fel ca tine? Si El cauta pace in inma ta. Stai de vorba cu El. Du-te la biserica duminica si de cate ori poti. Spovedeste-te si atunci si tu si Hristos din inma ta veti fi fericiti. Cand suntem tristi, si Hristos din inmile noastre plange, caci prea ne pricepem sa-L rastignim cu pacatele si chiar sa-L scoatem afara de tot din inima. Hristos bate la usa inimii si asteapta plangand sa-I deschidem. Lacrimile noastre sunt si lacrimile Lui.

Deznadejdea ta il intristeaza si mai rau. Hristos a venit in lume ca sa ne aduca bucurie, S-a rastignit ca sa ne aduca bucurie si a inviat ca sa ne aduca bucurie. Orice om are ispite care te pot intrista la un moment dat. Hristos este un aliat de nadejde care stie ce sa-ti ofere pentru a te conduce pe drumul mantuirii. Daca nu-ti ofera acum ceea ce doresti, multumeste-I si vezi ce doreste si El de la tine. Cumva pune-te de acord cu El. Daca vrei sa fii fericit, nu-L intrista pe Hristos. O sotie buna si credincioasa e un dar de la Dumnezeu. iar darurile nu ni se cuvin.

Iarta-ma ca sunt cam dura. Nu putem fi suparati ca nu am primit in dar un iaht, o masina sau un calculator de la un pamantean. Nu putem sa fim suparati nici pe Dumnezeu pentru ca nu a ingaduit ca o anume persoana sa-si puna la dispozitia noastra timpul, calitatile si trupul pentru ca noi sa fim fericiti. Sa cautam mai intai Imparatia Cerurilor si abia atunci toate celelalte ni se vor adauga.

gabero 06.06.2015 22:44:29

Dragi prieteni simt nevoia sa va marturisesc lucrul acesta.
A fost o saptamana groaznica pentru mine.
Am fost foarte la pamant, imi dadusem si demisia.
Am incercat fara succesc sa imi gasesc altceva de lucru.
Am inghitit 40 de pastile de anxiar si m-am taiat adanc cu o lama pe antebrat de-a lungul, am apasat cat de tare am putut. Am facut scandal acasa.
Pe urma s-a rupt filmul, nu-mi amintesc nimic, somn profund.
Ieri seara am primit telefon de la seful meu, ma tot rugasem la bunul Dumnezeu, Sf Ierarh Nicolae, Sf Nectarie, Sf Xenia.
Am fost angajat din nou.
Nu e asta o minune ?
Nu e Dumnezeu atotputernic si stapanitor ? Slava lui !

Igor_Paslusnik 06.06.2015 23:12:58

Să nu mai iei pastile și să nu te mai tai, copile, că precum vezi, era să mori.

Și crede-mă, acum, fiindcă îți dai seama, nu vrei asta. Viața e prea frumoasă și plină de atât de multe suprize, pentru care merită să lupți, încât nu te poți sătura vreodată de ea.

Când mai ai gânduri așa hotărâte, dă-ți mai bine o serie zdravănă de tot de palme, sau spune la o rudă să-ți dea ea palmele, după ce îi spui ce vrei să faci, ca să-ți câștigi palmele.

Rugăciunile nu te ajută, dacă nu ești conștient de ele, dacă nu te dedici lor, dacă nu aștepți rezultatul cererii lor, dacă nu ești conștient de experiența harului, dobândirea și păstrarea lui, dacă nu ești conștient de căutarea permanentă a soluțiilor, ca un perpetuum mobile, prin care rugăciunile să își arate rezultatul, fiindcă altfel, ca o cale mai simplă și rapidă de împlinire a rugăciunilor, credința noastră, trebuie să fie foarte mare, altfel, ne trezim un urmaș al primului eretic, Simon Magul, că forțăm mâna Sfinților, să ne împlinească rugăciunea, dar modul de cerere și credința noastră, sunt nepotrivite, și prin urmare, ne mirăm apoi, dacă nu facem nimic concret înspre împlinirea rugăciunilor, că nu reușim.

Te-au ajutat demonii și te-a salvat Dumnezeu prin oamenii minunați, slujitori ai Lui.

Acum i-a aminte să fi supus șefilor tăi la servici, fiindcă nimeni nu îți vrea răul, cât timp tu îți faci treaba cât de bine poți, în rând cu ceilalți.

Dumnezeu să te întărească și să te ajute, de fiecare dată când ai nevoie. Dar tu urmează ce ți-am scris mai sus, e cel mai concret și real mod în care te pot ajuta, așa cum tu arăți că ai nevoie.

Hristos a înviat ! Să învieze și sufletele noastre.

oitza ratacita 07.06.2015 08:18:03

Gabero, stiu ce simti si iti inteleg foarte bine durerea, dezorientarea si dezamagirea. Stiu prin ce treci pentru ca de doar 2 luni o despartire a declansat aceeasi "furtuna" in mine. In primele tale postari parca ai scris despre mine...
"Cum iti sunt gandurile iti este si viata" a zis Staretul Tadei, sa nu pierdem niciodata din vedere vorbele acestea.
Eu am 33 de ani, sunt femeie si ca orice femeie doresc sa fiu mama, ticaie ceasul biologic, dar nu sunt batrana inca, Dumnezeu stie mai bine de ce nu sunt mama inca. Nu spune ca esti batran.
Si mie mi-a fost greu in weekenduri...Ce am facut? Am cautat centrul de pelerinaje si merg in pelerinaje. Nu pot sa-ti descriu linistea si iubirea ce o simt dupa o zi petrecuta la manastiri. Simt ca sunt vie!
Sa vrei sa mori asa? Doamne pazeste-ne de ganduri necurate! O astfel de moarte e a oamenilor lasi si slabi. Tu nu esti asa, nu-i asa? Primeste-L pe Hristos in tine si vei vedea ca nu-ti vei mai permite asemenea tulburari...Incepe cu spovedania cautarea Lui si vei vedea ca toate celelalte vor veni spre tine...
Ieri am fost pt prima data la Prislop. De Parintele Arsenie stiu de cativa ani, dumnealui mi-a aratat care este rostul suferintei in viata noastra; de la Hristos am invatat sa nu mai fug de ea; sa nu ma tem, ci sa o primesc cu bratele deschise, fara sa cartesc, stiind ca in spatele ei se afla ascunsa, de cele mai multe ori, o mare binecuvantare. Iar, daca nu, o lectie pe care trebuie sa o invat. Sa ne aminteam mereu cuvintele Parintelui – ”Toate darurile închise în destinul nostru sunt îngradite cu suferinte si numai la atatea daruri ajungem, prin cate suferinte putem razbi cu bucurie.”
Parintele bisnuia sa spuna: ”De unde incepe slăbănogirea? – De la socoteala trufașă a minții. I se pare ei că e mai bine să nu se conducă după poruncile lui Dumnezeu, ci după capul ei, mai bine zis după păcat. Iar păcatul dă cu omul drept în plata păcatului, cum ai da cu oiștea-n gard.
Tot minte slabă dovedesc și aceia ce nu vor să vie la ștergerea păcatelor; aceia n-au ce aștepta tămăduirea bolilor. Ajută doctorii, dar minții îi ajută Dumnezeu. Dacă oamenii și-ar potrivi purtările după poruncile lui Dumnezeu, care sunt poruncile firii, și n-ar face din legi fărădelegi, ar ocoli, ar preveni toate pacostele necazurilor; dar așa, drept în ele-și sparg capul; – și apoi umblă plângând…”

Jonnyw2013 07.06.2015 08:45:06

Citat:

În prealabil postat de gabero (Post 592131)
Dragi prieteni simt nevoia sa va marturisesc lucrul acesta.
A fost o saptamana groaznica pentru mine.
Am fost foarte la pamant, imi dadusem si demisia.
Am incercat fara succesc sa imi gasesc altceva de lucru.
Am inghitit 40 de pastile de anxiar si m-am taiat adanc cu o lama pe antebrat de-a lungul, am apasat cat de tare am putut. Am facut scandal acasa.
Pe urma s-a rupt filmul, nu-mi amintesc nimic, somn profund.
Ieri seara am primit telefon de la seful meu, ma tot rugasem la bunul Dumnezeu, Sf Ierarh Nicolae, Sf Nectarie, Sf Xenia.
Am fost angajat din nou.
Nu e asta o minune ?
Nu e Dumnezeu atotputernic si stapanitor ? Slava lui !

Frate am cunoscut un tanar care era prieten cu o fata, si la un moment dat s-au despartit.El a fost extrem de afectat vreo trei luni a fost "praf" dupa despartire.El nu a realizat un lucru al vremurilor de azi si a pus prea mult la suflet.ANUME despartirile pe on line sunt MULT MAI DURE(am uita sa spun ca amandoi aveau cont de Facebook), fiindca te vad sute de oameni ,prieteni de ambele parti.Si uneori pozele dupa, facute cu altul ,de
multe ori doar mimeaza fericirea, si de fapt vrea sa il necajeasca pe celalalt.Da, il ranesc mult pe celalalt si il fac sa creada ca nu are valoare.Sau se spun vorbe urate care RANESC( NU CU GHILIMELE AI OBSERVAT) inima si sufletul.
Am puncat lucrul asta deoarece majoritatea tinerilor au Facebook, iar cei care nu au, sunt putini, si trebuie sa fie oameni puternici, ca sa se opuna acestei tendinte.Spune-mi te rog prietene scenariul asta este sau nu asa : prietenia a fost si pe online?

Ai lasat prea mult ca sentimentele sa te afecteze.E destul de grav ce ne scrii mai sus.Sufletul e ca orice alt organ al trupului ,daca ne rupem un picior nu mai putem merge la lucru,asa trebuie sa fie si cu sufletul,dar de multe ori , in situatiile astea amanam las ca merge asa.In situatia data te rog cauta un duhovnic(preferabil cu experiienta) si spovedeste-te.NU MAI AMANA PRIETENE!
Legat de spovedanie am doua indemnuri(dobandite in ani dupa multe incercari),cand eu am facut altfel,dar nu a mers:
1.Fa-o daca poti chiar azi-adica nu amana!
2.CREDE ceea ce iti spune preotul ,gandeste ca te duci chiar la Dumnezeu?
Aici poate vei avea un gand care te sacaie-"Oare, asa sa fie?"
Daca vei vedea ca cineva duce o galeata cu apa, dar are o manusa pe mana.Vei zice oare," Manusa aceea a dus galeata!"Nu omul a dus galeata cu apa.
Asa sa il vezi si pe preot ca "MANUSA prin care lucreaza Dumnezeu".
Nu crede ca lumea s-a terminat cu nu stiu ce tanara din lumea asta.Sunt multi tineri usuratici azi prietene!

Poate si tanara aia intra in categoria asta.
3.La un moment dat Dumnezeu va lucra intrr-un fel sau altul.Spuneai ca nu ai un cerc prea mare de prieteni.Poate unul dintre ei te va chema la un tenis,sau vei cunoaste pe cineva nou .Vad si aici persoane care vor sa isi cunoasca perechea.
Cel mai mare pericol e amanarea in situatia data.
Domnul sa te aiba in paza prietene!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:37:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.