![]() |
Nu-ti face griji, Dumnezeu stie gandurile omului (Amos 4.13). Tu cred ca te vei ruga pt ea Domnului si vei face ce este drept si Domnul nu va uita (Apocalipsa 22.12).Numai bine.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai vazut si la pelerin: a dat ca sfat un verset din Sf.Scriptura. Si ce-a facut cu asta? Nici macar nu i-a spus Alexandrei sa se roage! Nici macar atat! Ca sa nu mai vorbim de versetul ales: asa-zisul sfat din verset il indeamna pe om sa reziste SINGUR ispitei. Dar daca omul este atat de slab incat nu poate sa reziste ispitei (si vorbesc aici de omul care nu este angajat pe drumul mantuirii, un betiv, de exemplu). Or in Biserica noastra avem Sf.Taina a Maslului prin care omul primeste ajutor de sus in ispite si incercari. |
Citat:
pe care il are citirea Scripturii.Multi mireni au remarcat acest lucru si duhovnicii au remarcat acest lucru. Astfel, Pelerin_de_la_Rasarit nu a sfatuit-o rau.Ba din contra. |
Citat:
6. Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: "Pentru ce te-ai întristat și pentru ce s-a posomorât fata ta? 7. Când faci bine, oare nu-ți este fața senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la ușă și caută să te târască, dar tu biruiește-l!" Nu stiu bre "Iluminatule" de unde le scoti, dar aceste versete descriu clar inceputul luptei cu pacatul. Nu spun deloc cea ce tu declari. Citat:
daca mireanul nu doreste sa-si asume personal acea lupta, degeaba are Biserica acele intrumente.Pana la urma tot la lupta personala a mireanului cu pacatul se ajunge. Citat:
sunt absolut sigur, ca daca Pelerin ar deveni ortodox ar fi mult mai sporit decat cei care se considera ca sunt "abonati" la ortodoxie. :105: Citat:
Dar ar mai trebui sa se obisnuiasca si cu alta: "uneori, crestinul care va face binele unui om i se va rasplati cu rau chiar din partea celui caruia i s-a facut binele." Si asta pt ca dracul a fost slobozit in lume, si cauta sa inghita pe oricine. In acest caz, crestinul ar trebui sa se roage pt acel om si sa-l ierte pt ca astfel ii pune "carbune aprinsi" pe fruntea acelui om, si pleaca diavolul din acel om. |
Citat:
|
Citat:
sa-i dai unui invatacel-nou venit la credinta, direct psalmii. Psalmii sunt o sabie "katana" cu doua taisuri.De obicei ei se citesc numai cu binecuvantarea duhovnicului, si asta pt ca nu vrei ca din ignoranta proprie sa-i ceri lui Dumnezeu sa dea cu tine de toti peretii, recitand asa pslamii la alegerea ta proprie, dupa cum iti vine in minte, fara a tine cont de starea ta de pacat, sau de pacatele pe care le ai. Risti sa-ti dai singur cu sabia in picior.:71: De aceea pslamii se citesc cu binecunvatarea duhovnicului.De obicei cei care citesc toata psaltirea sunt spovediti si imparatasiti in cele 4 posturi ale anului si astfel sunt feriti de a se lovi cu sabia peste picior.Inteleeegi ? |
Citat:
Citat:
Citat:
Oita, cred ca ar trebui sa-ti stergi din nick-name chestia cu "cugetatoare". Citat:
|
Citat:
Repet si confirm chiar si din postarea ta ca sectarii NU POT SI NU STIU sa indrume pe cineva spre mantuire. Si daca nu-i indruma spre mantuire atunci, cu siguranta ii indruma spre pierzare! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:59:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.