![]() |
Hehe, misto, au distrus tara dar ce conteaza, s-au intors cu cateva secole in urma, dar ce conteaza, a disparut si sclavia.
Apropo, cati erau sclavi pe atunci, din intreaga populatie? Sau pardon, sa nu ne facem prea multe iluzii, a fost inlocuita cu forme mai moderne. Pai pe vremuri trebuia sa te chinui sa pazesti sclavul, sa nu fuga, trebuia sa ai grija sa aiba o masa cat de cat consistenta in fiecare zi, sa fie sanatos, ca altfel nu putea sa munceasca. Slcavii moderni, in mare parte n-au unde fugi ca mor de foame. Nu-si mai ia nimeni sarcina ingrijirii lor, daca nu muncesc dupa reguli, nu au asigurare medicala si nici bani de mancare, mor discret pe unde apuca. Statul a avut grija ca fiecare sclav sa munceasca un numar de ani, 35 la ora actuala altfel iarasi risca sa moara de foame cu o pensie de mizerie din care abia isi poate plati intretinerea. Si sa nu se opreasca din muncit pana nu ajunge la o varsta de care e destul de sigur ca nu mai apuca sa traiasca mai mult de cativa ani in plus. etc. E o forma moderna, civilizata, in care putem pastra aparentele. |
Citat:
Nici in 89 nu ne-a garantat nimeni "fericirea ", ci doar magazinele pline , caci asta ne-a fost si ne este nivelul ! Avem magazinele burdusite cu "bunatati" , in schib dezamagirea e totala , sau partial totala ! Ai o solutie , sau o alta alternativa ? |
Citat:
Bine , nu ma refer la tine , ci asa in general ! |
Citat:
|
Citat:
Iata ce bine ne spune Arhimandritul Sofronie Saharov: "Vesticii au pierdut credința și au căzut într-o viață trupească, dar au o cultură chiar raționalistă sau umanistă care îi ține într-un anume nivel. Au coborât încet-încet, dar au, într-un mare grad, o politețe care îi oprește să cadă mult mai jos. Ortodocșii însă, atunci când își pierd credința, nu au o cultură umanistă care să-i țină și atunci merg direct în cele mai de jos." (Arhimandritul Sofronie Saharov, Cunosc un om în Hristos – Părintele Sofronie de la Essex, traducere de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 231) |
Citat:
Exista niste motive pentru care Biserica e bine sa nu se implice in politica si poza de mai sus este poate cel mai bun exemplu in acest sens. |
Citat:
Pe de o parte in spatele aparentei politeti si corectitudini, Occidentul coace niste magarii tare mari: promovarea homosexualitatii ca si cale de atac la adresa crestinismului, promovarea si chiar legalizarea pedofiliei, etc. Au si ei suficienti ratati, dar materialiceste sunt mai putin incercati si cred ca si asta conteaza. Si e bine sa lamurim despre ce ortodocsi e vorba, ca aia din Occident fara doar si poate si-au luat si ei portia de "cultura umanista". Prin partile astea de exenplu, stiu destui ortodocsi care nu prea as putea spune ca sunt credinciosi, cel putin in sensul profund, ortodox si totusi, n-au mers "direct in cele mai de jos". Nu au avut parte de o "cultura umanista" dar sa zicem au mostenit totusi o anumita doza de bun simt de la parintii si stramosii lor. |
Citat:
Bucurii ! |
Citat:
|
Citat:
Intamplare sau nu, exact astazi cugetam la cele de mai sus, fara sa le fi citit, insa sub o alta forma gandite de mine dar cu aceeasi esenta. Am privit la un batran englez care s-a urcat in autobuz, multumind soferului ca a oprit in statie, multumind tanarului care i-a oferit locul lui, si la final multumind din nou soferului la coborare ca l-a transportat cu autobuzul in siguranta. O politete zambitoare, care m-a facut sa ma gandesc daca are un substrat de credinta sau nu. De fapt este exact ceea ce Par. Sofronie a spus. Multumesc Cristi ca prin cuvintele Par. Sofronie, mi-ai raspuns intrebarilor mele de azi. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:42:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.