Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Buletine electronice obligatorii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16674)

AlinB 01.08.2013 16:58:09

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 528636)
Am inteles ca preotul respectiv este de acord cu pecetluirea. Trist. Nu ma steptam sa citesc asa ceva scris de un preot.

Unde scrie asa ceva, ca n-am vazut?
Cred ca te referi la pecetluirea apocaliptica, aia adevarata, nu cea imaginara, cipofobica.

Citat:

Am mai inteles ca noi, astia care suntem impotriva cipurilor suntem niste anonimi fricosi.
In sfarsit..

Citat:

Nu cred ca dam pe dinafara privind curajul, dar la mitinguri am fost, iar numele si datele de pe buletin ni le-am dezvaluit cu prilejul semnarii petitiilor anti-cip.
Daca te referi la listele cu semnaturi da, le-ati dat si degeraba a fost dar stai linistita, ignoranta si spiritul de turma pot fi oricand invocate in cazuri de genul asta daca esti luat la intrebari.

Citat:

In plus, ne-am lasat filmati si fotografiati.
Mittinguri? Aaa..eram si eu pe acolo si cascam gura.

Daca esti asa curajoasa, ce te opreste sa dai acum si aici nume si prenume?

In schimb n-am vazut nicaieri numele celor din spatele site -urilor "Apologeticum" si "Razboi...", iar de "Saccsiv" am aflat cine e doar pentru ca s-a dovedit a fi puscariabil, ca se stiu totusi niste nume si de la cei de mai sus, e partea a doua.

Citat:

La mitinguri, au fost putini preoti, deoarece nu li s-a permis. In schimb, la ultimul miting au fost multi calugari. In vremuri de incercare a credintei, cand politicul cauta sa influenteze Biserica, adevarul s-ar putea sa fie de partea celor putini.
Pai ca sa intelegem bine, preotii au nevoie de permisiune si calugarii nu, fac ce vor de capul lor?

Ce inseamna pentru tine "multi calugari? 10? 50? Ca de toti manifestantii, inclusiv "Noua Dreapta" n-au fost nicioadata mai mult de 200.

Dar sa-ti zic si de ce n-au fost preoti: ca dupa ani buni de prosteala si propaganda cipofobica, f. putini au inghitit galusca.
La fel si cu mirenii, cu exceptia celor legati special de o manastire anume, nu prea ati castigat adepti.

Ba chiar ati si pierdut, daca e sa luam in considerare pe cei de la "Razboi.." care v-au lasat balta.

Adica, esec major.

Citat:

Nu noi, cei putini, am scris Apocalipsa, capitolele 13, 14 si 15.
Nu, voi sunteti cei care o interpretati sectar.

Citat:

Suntem datori cu ascultarea atunci cand spusele celor care ne conduc nu se bat cap in cap cu invataturile biblice. Daca se intampla altfel, o ascultare selectiva reprezinta solutia optima.
Cam asa zic si sectarii cand isi motiveaza despartirea de Biserica.

Citat:

Daca ar trai Sfantul Daniil Sihastrul in zilele noastre, noi cum ne-am purta cu el? Am zice, probabil, ca e un mos inapoiat. Ei, bine, Sfantul voievod Stefan cel Mare a facut ascultare de un astfel de pustnic.
Da, exact Daniile Sihastru si Stefan cel Mare mai lipseau din campania voastra, ca in rest la toti ceilalti unde le-ati putut pune un cip in gura, le-ati pus.

Citat:

Iar in problema cipurilor Sfintii Parinti au fost destul de categorici. Cum ne demonstrreaza parintele ca i se cuvine mai multa ascultare decat Sfintilor Parinti care sunt impotriva cipurilor?
Care "Sfintii Parinti"? Aia care i-ai ales tu?
Care au fost mai intai dezinformati pe urma pusi sa-si dea cu parerea?
Care ii pui in slujba unei cauze cu care n-au nici o legatura?

AlinB 01.08.2013 17:01:58

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 528657)
Si totusi exista o diferenta in modul in care primesti cipul. Una este in mana, pe sub piele si alta este in buletin.

Nu e asa mare diferenta.
Atat timp cat nu esti conditionat sa te lepezi de ceva sau sa sustii ceva anti-crestin, orice ti-ar da, scrie pe frunte, implanta, etc. nu are nici o semnificatie spirituala.

Citat:

Parintele Piciorus trateaza peste picior subiectul, amestecand voit aceste lucruri.
Sigur ca ii ridiculizeaza pe cipofobi, dar avand in vedere ca prin ce au facut si spus, de-a lungul timpului, au dovedit ca n-au teama de tovarasia cu ridicolul, n-as zice ca e un lucru atat de rau.

Citat:

Pe mine m-a dezamagit acest Parinte cand s-a legat de Parintele Savatie Bastovoi, pe motiv ca scrie prea mult. Nu imi plac oamenii care se leaga fara motiv si cu un aer de superioritate de ceilalti.
Eh, poate nu e chiar atat de lipsit de motiv..

Theodore_of_Mopsuestia 01.08.2013 18:39:07

Savuros, stilul Parintelui Dorin Piciorus!

Am ris cu pofta. Splendida luciditate are pastorul acesta; ferice de oile sale. E genul care nu iti arunca niste peste, ci iti d ao undita. La masura spirituala a fiecaruia, desigur.
No offence, dar am observat extensia ingrijoratoae a ce numesc "evlavia feminina", o atasare si o aparare depotriva isterice a unor persoane, fapte, idei, inclusiv o indirjire in a sustine sfintenia cuiva, mort sau viu nu conteaza. Inclusiv unii barbati devin isteroizi pe tema asta, in loc sa le potoleasca pe cele la care baticul purtat in biserica a devenit un substitut al emisferelor cerebrale.

Florinvs 01.08.2013 19:30:07

S-a discutat pe tema cipurilor in general si in alt topic si de aceea nu cred ca are rost sa despicam firu' in patru de prea multe ori!
Acuma ca se introduc cipuri in unele acte si documente e o discutie, insa daca se va ajunge la a fi introduse sau implantate in corpul uman atunci va fi o problema! Eu personal nicioadata n-as accepta sa-mi fie introduse ori implantate cipuri in corp!

antoniap 01.08.2013 22:16:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528672)
Unde scrie asa ceva, ca n-am vazut?
Cred ca te referi la pecetluirea apocaliptica, aia adevarata, nu cea imaginara, cipofobica.

In sfarsit..

Daca te referi la listele cu semnaturi da, le-ati dat si degeraba a fost dar stai linistita, ignoranta si spiritul de turma pot fi oricand invocate in cazuri de genul asta daca esti luat la intrebari.

Mittinguri? Aaa..eram si eu pe acolo si cascam gura.

Daca esti asa curajoasa, ce te opreste sa dai acum si aici nume si prenume?

In schimb n-am vazut nicaieri numele celor din spatele site -urilor "Apologeticum" si "Razboi...", iar de "Saccsiv" am aflat cine e doar pentru ca s-a dovedit a fi puscariabil, ca se stiu totusi niste nume si de la cei de mai sus, e partea a doua.

Pai ca sa intelegem bine, preotii au nevoie de permisiune si calugarii nu, fac ce vor de capul lor?

Ce inseamna pentru tine "multi calugari? 10? 50? Ca de toti manifestantii, inclusiv "Noua Dreapta" n-au fost nicioadata mai mult de 200.

Dar sa-ti zic si de ce n-au fost preoti: ca dupa ani buni de prosteala si propaganda cipofobica, f. putini au inghitit galusca.
La fel si cu mirenii, cu exceptia celor legati special de o manastire anume, nu prea ati castigat adepti.

Ba chiar ati si pierdut, daca e sa luam in considerare pe cei de la "Razboi.." care v-au lasat balta.

Adica, esec major.

Nu, voi sunteti cei care o interpretati sectar.

Cam asa zic si sectarii cand isi motiveaza despartirea de Biserica.

Da, exact Daniile Sihastru si Stefan cel Mare mai lipseau din campania voastra, ca in rest la toti ceilalti unde le-ati putut pune un cip in gura, le-ati pus.

Care "Sfintii Parinti"? Aia care i-ai ales tu?
Care au fost mai intai dezinformati pe urma pusi sa-si dea cu parerea?
Care ii pui in slujba unei cauze cu care n-au nici o legatura?

Aline, pe tine cine te-a suparat asa de rau? Atitudinea mea fata de cipuri?

Vorbeste de secte dupa ce ne spui si noua carei confesiuni ii apartii.

Vorbesti de parca ai avea fabrica de cipuri si ar da faliment din cauza celor care sunt impotriva acestora. Ma amuza teribil darzenia ta. Esti formator de opinie pe aceasta tema si ti se cere sa ne inveti tu in ce sa credem si cum sa credem? Iti doresc sa fii sfant, sa ai sfinte moaste, dar deocamdata, oricat te-ai screme, nu pot asculta parerile tale. Exista sfintii nostri ortodocsi la care apelez in caz de nevoie.

antoniap 01.08.2013 22:22:43

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 528690)
Am ris cu pofta. Splendida luciditate are pastorul acesta; ferice de oile sale. E genul care nu iti arunca niste peste, ci iti d ao undita. La masura spirituala a fiecaruia, desigur.
No offence, dar am observat extensia ingrijoratoae a ce numesc "evlavia feminina", o atasare si o aparare depotriva isterice a unor persoane, fapte, idei, inclusiv o indirjire in a sustine sfintenia cuiva, mort sau viu nu conteaza. Inclusiv unii barbati devin isteroizi pe tema asta, in loc sa le potoleasca pe cele la care baticul purtat in biserica a devenit un substitut al emisferelor cerebrale.

Cum vezi tu atata ,,splendida luciditate''? Dumnezeu sa aiba grija de preotul respectiv si de enoriasi lui si sa le arate calea pe care trebuie sa mearga.

iuliu46 01.08.2013 22:32:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528669)
In primul rand, nu e nevoie de card cu cip, buletin cu cip, etc. pentru a avea dosar de sanatate.
Dosarul de sanatate e buba, nu cipofobia, dar cipofobii vad doar cip si atat.

In al doilea rand, raspunsul logic/rational la intrebarea ta este:

1. sa nu poata fi falsificat - datele inscrise in cip nu pot fi falsificate fiind semnate electronic, un sistem folosit pe scara larga deja si care s-a dovedit infailibil pana acum.

2. sa poata fi folosit in tranzactii care implica semnatura electronica - mult mai sigura, evident, decat semnatura de mana.

2. sa poata fi anulat imediat in caz de pierdere

Poate fi un raspuns rational. Dar eu as prefera ca statul sa-si vada lungul nasului si sa nu mai trateze oamenii ca pe vite. Iar oamenii sa nu mai inghita orice rahat sustinand ca oricum este spre binele lor.

Demetrius 02.08.2013 03:14:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 528739)
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 528739)
In primul rand, nu e nevoie de card cu cip, buletin cu cip, etc. pentru a avea dosar de sanatate.
Dosarul de sanatate e buba, nu cipofobia, dar cipofobii vad doar cip si atat.

In al doilea rand, raspunsul logic/rational la intrebarea ta este:

1. sa nu poata fi falsificat - datele inscrise in cip nu pot fi falsificate fiind semnate electronic, un sistem folosit pe scara larga deja si care s-a dovedit infailibil pana acum.

2. sa poata fi folosit in tranzactii care implica semnatura electronica - mult mai sigura, evident, decat semnatura de mana.

2. sa poata fi anulat imediat in caz de pierdere

Poate fi un raspuns rational. Dar eu as prefera ca statul sa-si vada lungul nasului si sa nu mai trateze oamenii ca pe vite. Iar oamenii sa nu mai inghita orice rahat sustinand ca oricum este spre binele lor.

Nu am idee cât rahat a înghițit AlinB, dar el e convins că binele lui e mai bun.
Cele trei puncte pe care le-a amintit el sunt de fapt cele trei pretexte pe care statul și lui i le afișează sub nas la fel ca și celor ce-s reticenți în privința cipului.
Motivul pe care statul nu-l pomenește este că, prin intermediul cipului, purtătorul este permanent monitorizat și înregistrat prin satelit oriunde pe glob; de aceea e important ca el să aibă un cip asupra lui tot timpul și de aceea se încearcă introducerea cipului în toate accesoriile pe care omul este nevoit să le aibă asupra lui.
S-ar putea ca miliarde de oameni să aibă cip?
E improbabil ca miliarde de oameni din zeci de țări, unele aflate în opoziție cu statele federaliste(ce finanțează cipurile), să fie ”cipuiți” și de aceea e ”necesar” un război nimicitor, pregătit deja ”ca glonțul pe țeavă”, care să reducă numărul de ”vite”.

AlinB 02.08.2013 11:20:06

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 528736)
Aline, pe tine cine te-a suparat asa de rau? Atitudinea mea fata de cipuri?
Vorbeste de secte dupa ce ne spui si noua carei confesiuni ii apartii.
Vorbesti de parca ai avea fabrica de cipuri si ar da faliment din cauza celor care sunt impotriva acestora. Ma amuza teribil darzenia ta.

Argumentele tale supreme? Gata? Ai obosit?
Te-ai dezumflat asa repede, ultima sfaraiala?

Citat:

Esti formator de opinie pe aceasta tema si ti se cere sa ne inveti tu in ce sa credem si cum sa credem?
Personal, nu am initiat nici o discutie despre "cipuri".

Dar din cate vad, pe scremi pe nu stiu cate topice sa promovezi secta ta cipofobica in numele Sfintilor a unor oameni cu viata imbunatatita,. etc. in timp ce nu te sfiesti sa dai cu bata in ei, atunci cand alte opinii ale lor nu-ti convin, cum ai facut cu parintele Iustin de exemplu care l-ai facut fricos iar din ascultare ai facut o anti-virtute doar pentru ca a fost impotriva promovarii unui personaj indoielnic care tu si cealalta persoana cu "formatoare de opinii" v-a fost duhovnic, se pare.

Interesant cum se leaga lucrurile.

Tocmai am scris ceva despre psihologia de inversiune celeilalte "formatoare de opinii" cum ii zici tu, de aici de pe forum.

Cu alte cuvinte este tehnica: plaseaza-ti vina asupra adversarului tau

Eu sa formez opinii? Eu care am deschis nu stiu cate topice in care incerc sa induc ceva?
Aaa, nu, voi sunteti care stati impotriva.

Apropo, ati urmat aceleasi cursuri?

Citat:

Iti doresc sa fii sfant, sa ai sfinte moaste,
Multumesc. Daca o sa vrea Dumnezeu, asa va fi ca personal nu pot spune ca manifest o vointa de fier in aceasta directie :)

Citat:

dar deocamdata, oricat te-ai screme, nu pot asculta parerile tale.
Vai de mine, dar ce te face sa crezi ca din ce am scris, m-as crede atat de "tare" incat sa schimb "setarile" unor persoane ca tine?

Nu pentru tine scriu, dar trebuie sa recunosc ca ma amuza nitelus unele din scremetele, pardon, postarile tale, ca asta de exemplu, in care ne arati ca-ti vezi eforturile zadarnicite.

Citat:

Exista sfintii nostri ortodocsi la care apelez in caz de nevoie.
Mai bine nu apela, ca nu sunt sfinti pentru ce vrei tu sa-i folosesti.

AlinB 02.08.2013 11:23:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 528739)

Statul se lungeste exact cat cei a caror destine pamantesti le indruma ii permite.

Esti tratat deja ca o vita, daca nu ti-ai dat seama.

Daca mai ai ceva drepturi si o doza de respect, asta e doar ca cei din spatele etichetei "Statul" mai stiu inca de frica multimilor si isi dau seama ca "progresul" care il doresc, nu se poate implementa peste noapte.

Si ba da, au sa inghita orice atat timp cat li se spune ca le face bine.
Chiar si numai cei 23 de ani de "democratie" de la noi cred ca ar fi trebuit sa-ti demonstreze deja asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:48:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.