Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   nelămurire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15169)

Lucian008 01.07.2012 17:37:39

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455533)
faptul că mă documentez despre habitaturile în care trăiesc...asta ar însemna că mă închin lor...?

A invata, a studia si a te informa nu prea suna a inchinare la idoli.
Off Topic: Cu toate astea e adevarat ca Sf Ap Pavel a spus ca "Multe puteti cunoaste, dar nu toate va sunt de folos". Dar nu a zis nici ca " va sunt spre pierzanie".

Dumitru73 01.07.2012 17:40:02

Citat:

faptul că mă documentez despre habitaturile în care trăiesc...asta ar însemna că mă închin lor...?

drept cine ne iei?

Dumitru73 01.07.2012 17:56:43

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 455546)
A invata, a studia si a te informa nu prea suna a inchinare la idoli.
Off Topic: Cu toate astea e adevarat ca Sf Ap Pavel a spus ca "Multe puteti cunoaste, dar nu toate va sunt de folos". Dar nu a zis nici ca " va sunt spre pierzanie".

corect.
ceea ce nu iti este de folos pentru mantuire, poate sa iti foloseasca la scoala, sau in cariera.

Adriana Cluj 01.07.2012 18:41:22

myself, aduna-te un pic si vino cu picioarele pe pamant...... vezi ca ceva e exagerat: ba apa, ba painea, ba rantiile, acuma invatatul...

myself00 01.07.2012 18:50:30

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 455568)
myself, aduna-te un pic si vino cu picioarele pe pamant...... vezi ca ceva e exagerat: ba apa, ba painea, ba rantiile, acuma invatatul...

i don like being shouted at...but you're quite right...!!! I am at my wit's end...!!! I ought to put myself together...!!!

poate că aveți dreptate...!!!

ioanna 01.07.2012 19:58:11

Citat:

Gandeste-te la contextul in care s-a dat porunca a II-a. Evreii si-au facut un idol, un vitel de aur, pe care l-au investit cu puteri divine si caruia i se rugau. Pentru ca Nevazutul nu s-a facut vazut in VT, Dumnezeu-Cuvantul nu se intrupase, reprezentarea lui Dumnezeu era interzisa, pentru ca orice reprezentare ar fi fost un idol. Hristos este chipul vazut al Dumnezeului celui Nevazut.

Să nu-ți faci chip cioplit,nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt Sus in Ceruri sau jos pe Pămant sau în ape sau sub pământ!

Acum gandeste-te la : sa nu-ti faci vreo infatisare- vitel de aur, vaca, peste, pasare etc. si sa o investesti cu puteri divine, sa o consideri un substitut a lui Dumnezeu, cum faceau popoarele pagane.

Adriana Cluj 01.07.2012 20:05:40

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 455569)
i don like being shouted at...but you're quite right...!!! I am at my wit's end...!!! I ought to put myself together...!!!

poate că aveți dreptate...!!!

iar imi stresezi neuronul?:4:

Dumitru73 01.07.2012 20:14:14

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 455603)
Gandeste-te la contextul in care s-a dat porunca a II-a. Evreii si-au facut un idol, un vitel de aur, pe care l-au investit cu puteri divine si caruia i se rugau. Pentru ca Nevazutul nu s-a facut vazut in VT, Dumnezeu-Cuvantul nu se intrupase, reprezentarea lui Dumnezeu era interzisa, pentru ca orice reprezentare ar fi fost un idol. Hristos este chipul vazut al Dumnezeului celui Nevazut.

Să nu-ți faci chip cioplit,nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt Sus in Ceruri sau jos pe Pămant sau în ape sau sub pământ!

Acum gandeste-te la : sa nu-ti faci vreo infatisare- vitel de aur, vaca, peste, pasare etc. si sa o investesti cu puteri divine, sa o consideri un substitut a lui Dumnezeu, cum faceau popoarele pagane.

si mai importanta mi se pare compleyarea: sa nu te inchini lui.

Cornel Urs 01.07.2012 20:16:00

Citat:

cum sa insemne una ca asta??!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:10:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.