![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Din păcate, din cele ce scrii rezultă că habar n-ai despre ce scrii.
|
Citat:
Ai afirmat ca nu poate fi pomenita in cadrul Sfantei Liturghii nici o persoana care va emite legi in conformitate cu acquis-ul comunitar sau cu normele Organizatiei Atlanticului de Nord (NATO). Intrebarea mea este urmatoarea: INTERDICTIA ESTE VALABILA SI PENTRU PERSOANELE CARE AR URMA (EVENTUAL) SA TINDE LA ASIMILAREA ACQUIS-ULUI ALTOR ORGANIZATII (DE TIPUL UNIUNEA STATALA RUSIA-BELARUS)? http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea..._Rusia-Belarus Multumiri anticipate pentru raspuns! |
/
Citat:
Ce vine are copilul ca parintii lui sunt neortodocsi, dar el este ortodox? Sau ca parintii lui traiesc necunati? Dar mai nasii? Aceastea nu e o alegerea proprie, nu e un pacat propriu. Citat:
Citat:
Dar atata vreme cat Biserica ortodoxa numartuirseste la fel, ramane o parere izolata, nu un adevar de credinta.Deocamdata nu am intalnit alte surse care sa condamne acupunctura, medicina traditionala orientala. Sti ce e curios? ca medicii foarte credinciosi de la noi, unii dinte ei si preoti cum snt Dr Pavel Chirila, Dr Pr Jupaneant Cornel practica aceste forme ale medicinei; mai mult am gasit in scrierile lor si trimiteri catre sfinti parinti care sustin aceste forme particulare de practicare a medicinei. |
Citat:
In legatura cu altele, eu nu cred ca trebuie privite ca reguli fixe, ci diferentiate. Uite, de exemplu o actrita cunoscuta de la noi, Maria Ploae (care mie imi placea si inainte) a spus ca in ultimul timp nu prea a mai jucat si a respins multe roluri. Mai spune ca in ultimul timp se fac tot felul de piese si puneri in scena sinistre, personajele sunt chiar malefice. Un interviu foarte frumos in Formula AS (ca tot se pomenea de asat in descriere, dar e si aici pe segmente, e aevarat ca Formula AS promoveaza si ocultismul pe langa articole ortodoxe): http://www.formula-as.ro/2009/897/lu...gaciunea-11913 |
Citat:
Citat:
Niciodata nu am fost de accord cu aceasta disociere.Nu poti fi cu doua fete. In posturi nu mergi la chefuri si in afara lor da.Daca esti crestin, esti crestin si in afara posturilor. Noi ne permitem "distractii" si in post.Ne sarbatorim si zilele de nastere in post(e drept ca cu mancare de post) Iesim in excursii, mergem cu copii in parcuri, ne dam cu barca pe bega. Aceleasi "distractii"le practicam si in afara posturilor. Citat:
Citat:
Citat:
Nu sunt de acord cu lasare copiilor singuri, nesupravegheati in fata calculatorului, tv. Citat:
Inca nu am reusit sa intelg raul din aceste lucruri atat de indragite de copii si de noi, cei mari.Poate imi explica si mie cineva unde consta pacatul parintilor. Cred ca extrema e periculoasa: nu poti duce copilul doar la biserica, manastiri. Copilului trebui dezvoltat si simtul artistic, estetic. Mi se pare o habitnicie sa reduci toata muzica la cea religioasa, toata pictura la pictarea icoanelor s.a Cred ca Domnul a lasat si arta laica tocmai ca sa ne bucram si de ea.Cred ca fiecare are in casa vre-un tablou cu vreu peisaj superb,sau macar a admirat O taranca a lui Grigorescu sau Carul cu boi a ascultat si Un mozart sau Un Gheorghe Zamfir, fara ca prin aceasta sa ne simtim mai saraca]i duhovnicesti sau mai departe de Domnul.Din contra, parca vazand maiestria lucrarilor, vocilor nu poti decat sa aduci slava lui Dumnezeu. Sau poate sunt eu o mama mai libertina.... :( |
Citat:
|
Citat:
Un sfat de genul "este păcat mersul la film" este prost și anticreștin și în răspăr cu învățătura Bisericii, la fel cum "este păcat să citim cărți", sau "este păcat să vorbim" (că doar putem păcătui cu vorba, nu-i așa ?). Toate activitățile care, la grămadă și indiscriminatoriu au fost catalogate drept "păcat" sunt, în realitate, neutre din punct de vedere moral. De aceea revin și arăt că ceea ce a postat inițiatoarea threadului se poate numi manualul habotnicului ortodox. P.S. Cireașa de pe tort este, fără îndoială, ideea că "este păcat să faci sport". |
Citat:
hai sa iti spun ce am citit despre sf Teofan Zavoratul: M-am uitat in cartile homepatilor.Ei nu dau inapoi in fata acestei boli. Sfantul Ignatie Brancianinov incepand de la ora 9 se apuca de lucru, mergea la Liturghie, sau inspecta lucrarile ce aveau loc; primea vizitatori, in cea mai mare parte tarani bolnavi care primeau de la vladica medicamente homeopate. Cred ca ar fi bine sa studiem si in alta parte, in afar parintelui Paisie. Ezitarea in fata noului nu e ceva nou in istorie. Vedem chiar ca unii oameni au fost ucisi ptr ideile inovatoare. E pur si move... zicea Galileo Galilei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:48:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.