![]() |
Mulțumesc pentru răspuns.
Citat:
Citat:
Ieri am citat de pe un link care azi nu mai merge: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=m...te&s_id=107272 . Dar am mai găsit informația și aici: http://www.healingdaily.com/detoxifi...et/enzymes.htm . Citat:
Citat:
Lipsa mîncării pentru organism pentru o vreme, în funcție de posibilitățile fiecăruia, este de folos pentru sănătate. De exemplu, pancreasul și glandele nu mai produc atîtea enzime pentru digestie, iar organismul se ocupă în acest timp de tratarea propriilor boli. S-au tratat boli grave prin acest procedeu "ascetic", dar atenție, sub supraveghere medicală. Citat:
|
dl prof.univ.dr. Constantin Milică
|
Citat:
Apropo de borșurile și ciorbele "sănătoase", cum spune lumea: “Prin fierbere sînt distruse nu numai enzimele, ci și vitaminele. Vitamina C, al cărei rol este esențial în purificarea sîngelui, se pierde total prin fierbere. Toate sărurile minerale se elimină prin apa care fierbe, chiar și la aburi. În urma fierberii, zarzavaturile și legumele nu mai conțin aproape nimic hrănitor, iar proteinele își pierd 2/3 din valoarea lor nutritivă. Proteinele modificate prin fierbere se depozitează în corp sub formă de reziduuri” |
Citat:
Asa cum scrie in articol,ma numar printre vegetarienii care gatesc cam totul! |
Citat:
Se taie: - salată (de preferință românească) - ceapă verde - ridichi - roșii (măcar vreo două acolo, că-s cam scumpe acum) - castraveți - dovleac (are gust de castraveți și e relativ mai ieftin) - spanac (cît de mult) - măcriș - lobodă (verde și roșie) - leurdă (nu cred că mai este la piață) - broccoli (mărunțit bine, e perfect crud) - avocado (uneori) - măsline naturale (nu de alea negre cu 3 Euri, ci naturale. Verificați eticheta chiar dacă luați de la galantar) - pătrunjel - leuștean - mărar - puțin ulei de măsline - sare naturală, de mină (care conține N minerale, nu numai NaCl, fără iod, antiaglomeranți și alte cele) Se face deci un lighean de salată și se împarte frățește la cîți membri are familia. :) De consumat cu pîine integrală, de preferință făcută acasă. |
Citat:
|
Citat:
Masoara sa vezi, este mai putin de 1/2 kw. Citat:
Daca te iei dupa cei care vand drojdie la 4 lei pliculetul.. Maia se poate face in casa. Se poate folosi si drojdia proaspta, intr-adevar, creste chiar mai bine cu ea. |
Citat:
Ma indoiesc ca afirmatiile astea au o baza stiintifica. |
Citat:
|
Citat:
Atat timp cat nu e vorba de un material stiintific cu trimiteri la studii clare, poate zice orice. Iar o persoana mai naiva poate crede orice, atat timp cat cutarescu isi spune doctor sau "om de stiinta"... :) Apropo, ala e un articol-reclama dintr-un ziar de o indoielnica calitate deci mi-ar fi cam greu sa il iau drept litera de lege. Si pot sa-ti dau si un indiciu de ce bate campii - prin fierbere nu se pot elimina mineralele pentru ca aburul este doar apa si atat, de altfel astfel se produce apa distilata - din apa cu minerale care este evaporata si pe urma condensata, in felul asta asigurandu-se puritatea ei. mineralele ramanand in vasul originar. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:07:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.