ucenic |
26.05.2012 23:13:06 |
Citat:
În prealabil postat de weareready
(Post 447661)
Totusi, crezul meu este urmatorul (nu neaparat adevarat):
1. Iisus a venit aici sa ne dea un exemplu, sa fim ca el. A venit aici sa ne arate "CUM".... care cum conteaza mai putin. Aici nu cred ca ma poti contrazice.
|
Cred asta.
Citat:
(Post 447661)
2. Iisus a invatat si a indemnat la invataturi si mai ales cautare. Iti pot cita multe pasaje din biblie cu acest indemn de "cauta si vei gasi"...asta daca doresti, sau daca nu esti de acord cu mine.
|
Da, asa este scris. Eu unul sunt dintre cei ce cauta sa inteleaga si cauta sa ramana ancorati in ceea ce inteleg.
Citat:
(Post 447661)
3. Iisus nicidecum nu a incurajat veneratia oarba, muteasca si umila. Nu a vrut niciodata sa fie un zeu...chiar a sustinut mereu sa ne rugam la Tatal, care este mai presus de toate. Stii bine cum a reactionat fata de farisei si de templu (si aici nu e vorba numai de cei care vindeau in templu...ci explicit in scripturi vizavi de cei ce "invata gresit").
|
Eu sunt robul lui, pentru ca altfel as fi robul celuilalt. Inainte ma consideram liber dar nu stiam ca sunt rob al pacatului, dar acum "robia" sub El imi da adevarata libertate. Eu umblu plin de bucurie inaintea Lui dar in acelasi timp smerit, intelegand cat de mult L-a costat libertatea mea.
Citat:
(Post 447661)
Ca si o concluzie pot afirma:
- daca toti am fi ca tine (in ideea in care esti sincer in cele ce afirmi si nu ai dubii sau lupte interioare) lumea ar fi infinit mai buna
|
Niciodata sa nu mai spui asta, nici mie nici altuia. Niciodata. Numai Unul este bun, Dumnezeu.
Citat:
(Post 447661)
- daca toti am fi ca tine, ne-am plafona, am stagna nu am reusi sa urmam exemplu hristic.
|
As vrea sa ai pentru o clipa imaginea Imparatiei cerurilor si a noastra, a mostenitorilor Ei. Chiar crezi ca ne vom plictisi acolo Sus? Eu unul, pastrand inaintea Lui relatia pe care am descris-o mai sus, am parte de adevarate bucurii in rugaciune, in partasie cu El. El isi innoieste revelatia fata de noi, surprizandu-ne intotdeauna - doar este Infinit...
Citat:
(Post 447661)
- cred ca acesta este primul pas, cel in care esti tu acum. odata vietuita aceasta stare de umilinta si credinta ar trebui sa apara a doua stare de cautare...sau nu. Depinde de fiecare.
|
Personal nu doresc mai mult pentru mine. Prefer sa fiu gasit credincios in lucrul incredintat mie si sa raman alaturi de Domnul meu pana va hotara sa ma ia la Sine.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu. Amin.
|