Citat:
În prealabil postat de Raoul
(Post 447589)
Vad ca exista si persoane care citesc carti online. Am o curiozitate: nu va dor ochii? Eu abia daca pot citi un text ceva mai lung pe ecranul laptopului,efectiv simt ca ma doare capu. Prefer cartile in forma autentica.
|
Eu iubesc toate cartile, generally speaking :). Cand imi permite bugetul si mai ales cand subiectul cartii este unul care ma preocupa (parintele Arsenie Boca, de exemplu), prefer sa cumpar de la magazinul Mitropoliei. Rar, foarte rar le citesc in format electronic, de pe monitor. Intr-adevar, e destul de obositor pentru ochi. De obicei le printez si le citesc de pe foi, cand am timp. In ultimele luni insa am preferat sa le citesc de pe telefon (puse in format .doc pe un smartphone, unde ecranul e mai mare, scrisul poate fi marit cu usurinta, textul poate fi urmarit la fel de usor, nu obosesc ochii). Pentru mine, cel putin, e mult mai practica o astfel de lectura, citeam si la facultate, la unele cursuri plictisitoare, in tren, etc.
PS: Am o curiozitate though, de ce nu exista o preocupare in randul Bisericii legata de incurajarea lecturii in randul credinciosilor? Dau exemplu singurul caz fericit intalnit: la catedrala mitropolitana din oras, se puteau imprumuta de la pangar diverse carti religioase, nici macar nu trebuiau furnizate date de identificare, totul se imprumuta si se returna pe baza de incredere. Din nefericire insa, restul bisericilor ofera carti doar spre vanzare, domina interesul pecuniar. Chiar nu exista resurse financiare pentru ca fiecare parohie sa cumpere, sa zicem, 200-300 de carti, pe care sa le ofere spre imprumut credinciosilor? In lipsa banilor, chiar nu exista nicio initiativa (din partea preotului paroh) in acest sens, prin care fiecare enorias sa doneze una sau doua carti religioase, colectandu-se la pangar si nou-creata bibilioteca servind apoi spre interesul duhovnicesc al intregii parohii? Intreb si eu, ca tot omul. Daca toti sectantii ofera gratuit cartile lor eretice, noi de ce sa nu contracaram oferind semenilor nostri, spre imprumut, carti religioase ortodoxe?
Anyways, scuze daca discutia a devenit off-topic.