Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Pe cine pedepseste Dumnezeu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14991)

ovidiu b. 21.05.2012 23:27:21

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446383)
Nu-l combat eu frate, ci Biblia.

Ceea ce combați e în perfectă concordanță cu Biblia.

Demetrius 22.05.2012 00:34:32

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446370)
Citat:

În prealabil postat de ovidiu b (Post 446370)
Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre.

Frate Ovidiu, mai atent la exprimare. Vinovatiile noastre nu sunt spalate in necazurile noastre ci in Sangele scump al lui Iisus Hristos.

"...acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor." (Mat.26:28)

Există o lege a Armoniei Universale, sau Legea Împărăției lui Dumnezeu, care corectează imediat orice discrepanță, greșeală sau păcat printr-o metodă asemănătoare, adică ”cui pe cui se scoate”.
Adică o greșeală de-a mea este corectată și spălată(ștearsă) printr-un necaz care astfel curăță vinovăția mea.

Versetul nu poate fi contestat, ucenicule, dar este axtrem de dureros dacă mă orbește.

Ekaterina 22.05.2012 01:01:46

Citat:

În prealabil postat de alexandra75 (Post 446293)
nici nu stiu cum sa spun ...de ex eu incerc sa tin calea dreapta sa fiu buna sa iert sa postesc sa renunt la ceva confortabil aici pt a nu face pacate ...mai multe....dar ma uit in jur cei care fac mult rau de ex si mie le merge bine si acum si in comparatie cu i tot eu sufar mai mult si mereu am dat despre cum te poti mantui cat de usor kiar de ai desfranat o viata,daca ai facut rau ,daca ai nedreptatit, daca te spovedesti si iti pare rau te iarta Domnul.de ex povestea la slujba un parinte ca era o desfranata ce dupa multi ani sa hotarat cu adevarat sa se caiasca in pustiu si mergand spre pustiu pt a se pocai a murit pe drum.si in cer diavolul a zis ca e a lor ca a pacatuit toata viata dar ingerii au zis nu e a lor ptk ea a murit cu gandul sa se caiasca. si asa sa si mantuit mergand in rai.acum ce sa inteleg ca te distrezi o viata calci pe altii in picioare si daca spre sfarsit te spovedesti iti pare rau gata teai spalat de pacate.va rog sa intelegeti ce vreau sa zic ptca sunt cam suparata.desi stiu ce e aia sa te rogi sa se faca minuni cu mine si copilul meu nu n sunt o novice in ortodoxism kiar practic dar acum vad ca cine ma distrus in viata mea ii este bine si eu trag si tot trag ...unde e dreptatea cum de le este numai bine lor de ani de zile in jur de aprape 20 de ani deci nu vbm de 2 ani aici.miam cam pierdut rabdarea si am cazut in gandurile astea care stiu ca sunt nedrepte.Dumnezeu sa ma ierte

A te pocai in ultimele clipe, sau intr-un anumit moment al vietii, nu este un lucru usor si asta pentru ca pacatul ingroasa constiinta. Cel ce savarseste pacatul devine din ce in ce mai insensibil la bine, la frumos, la adevar si cu greu mai poate sa se schimbe. Asta este de fapt un lucru extrem de grav, cel ce toata viata si-a petrecut-o in propriile placeri si rautati, fara sa stie de legea lui Dumnezeu, nu are aceasta disponibilitate de a regreta raul facut si a cere iertare. Sunt multi oameni care traiesc fara Dumnezeu in aceasta viata pentru ca nu au avut ocazia sa-L cunoasca, iar atunci cand Il descopera regreta felul in care au trait(iar Dumnezeu nu le intoarce spatele, nu ar fi drept). Acest regret este autentic, este o durere a sufletului, o schimbare in profunzime si nu ceva de genul: traiesc cum vreau eu si cand consider ca e timpul, merg sa ma spovedesc si ma mantuiesc. Pe Dumnezeu nu-L putem pacali asa cum credem noi.

Mtcrysty17 22.05.2012 01:17:27

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 446406)
A te pocai in ultimele clipe, sau intr-un anumit moment al vietii, nu este un lucru usor si asta pentru ca pacatul ingroasa constiinta. Cel ce savarseste pacatul devine din ce in ce mai insensibil la bine, la frumos, la adevar si cu greu mai poate sa se schimbe. Asta este de fapt un lucru extrem de grav, cel ce toata viata si-a petrecut-o in propriile placeri si rautati, fara sa stie de legea lui Dumnezeu, nu are aceasta disponibilitate de a regreta raul facut si a cere iertare. Sunt multi oameni care traiesc fara Dumnezeu in aceasta viata pentru ca nu au avut ocazia sa-L cunoasca, iar atunci cand Il descopera regreta felul in care au trait(iar Dumnezeu nu le intoarce spatele, nu ar fi drept). Acest regret este autentic, este o durere a sufletului, o schimbare in profunzime si nu ceva de genul: traiesc cum vreau eu si cand consider ca e timpul, merg sa ma spovedesc si ma mantuiesc. Pe Dumnezeu nu-L putem pacali asa cum credem noi.

foarte bine spus....... sa nu se creada ca o simpla spovedanie si o pocainta doar cu vorba la sfarsitul vietii spala o viata plina de pacate...... nu avem de unde sa stim ca toti care se spovedesc inainte de moarte ajung in rai..... mai bine sa ducem o viata curata, plina de nadejde, de dragoste fata de aproapele nostru..... si sa nu mai ravniti la avutia altora..... nu aveti de unde sa stiti ca cel care v-a facut rau o duce bine... asta poate vrea el sa vada lumea, dar alta e situatia..... de fapt eu cred ca doamna alexandra vrea sa ii mearga rau acelei persoane...... mai bine sa o ignorati si sa va rugati pentru ea..... astfel o sa vina linistea... dar sa nu uitati de ispite, diavolul lucreaza mereu, e neobosit..... incercati sa suportati orice rau, orice problema care apare si in final Dumnezeu o sa tina cont de tot.... Doamne ajuta!!!!

Ekaterina 25.09.2012 01:01:21

Cand nu avem necazuri si incercari, sa ne intristam

"Cand nu avem necazuri si incercari, ci toate ne merg din plin, sa ne intristam, pentru ca este un semn ca Domnul este manios pe noi. El ne daruieste aici pe pamant putina odihna pentru faptele bune pe care le-am facut, in timp ce in viata cealalta vom fi pedepsiti vesnic pentru pacatele noastre".
Sfantul Ambrozie al Mediolanului

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:45:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.