Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iubirea-porunca esentiala in crestinism ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14987)

ucenic 20.05.2012 21:10:08

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 446151)
Atata vreme cat nu se cunoaste in mod esential - direct - natura persoanei, natura virtutii si natura pacatului - este practic imposibil.

Teoretic ne straduim - dar fara aceasta intelepciune, realitatea ne va birui de fiecare data, fara exceptie.

Harul Lui Dumnezeu ne poate darui aceasta tarie a dragostei - dar si in acest caz, puterea simtirii este sustinuta de "cunostinta" - sau vederea adanca in maruntaiele miscarilor sufletului.

"Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi..."(Rom.8:9)

Cheia nu este in puterea noastra intrinseca, fireasca de a iubi pe cel ce ne uraste sau de a ne ruga pentru cel ce ne bleastama. Caci da, este imposibil.

Ci cheia consta in taina aceasta: in Hristos nu mai suntem noi, ci El locuieste in noi. El care a lasat Slava Sa pentru pacatosi, curvari, talhari si toti criminalii poate face lucrarea aceasta in noi.

Iata imposibilul - posibil.

luminitapreda 20.05.2012 21:51:07

Porunca este clara: Sa va iubiti asa cum v-am iubit Eu!
Subliniez:Cum v-am iubit Eu!
Adica pana la sacrificiul de Sine. Prietenul adevarat isi pune viata pentru prietenii sai.
Asta faceau si cavalerii din vechime.

Iubirea de care vorbeste deci Mantuitorul nu e o simpla compsiune,empatie,atractie sau simpatie. Porunca e clara.

DA, trebuie iubiti si criminalii, talharii,desfranatele,violatorii etc.
Iisus a iertat desfranata.Primul om in rai a fost un talhar.

florin.oltean75 20.05.2012 22:15:17

Citat:

În prealabil postat de luminitapreda (Post 446170)
Porunca este clara: Sa va iubiti asa cum v-am iubit Eu!
Subliniez:Cum v-am iubit Eu!
Adica pana la sacrificiul de Sine. Prietenul adevarat isi pune viata pentru prietenii sai.
Asta faceau si cavalerii din vechime.

Iubirea de care vorbeste deci Mantuitorul nu e o simpla compsiune,empatie,atractie sau simpatie. Porunca e clara.

DA, trebuie iubiti si criminalii, talharii,desfranatele,violatorii etc.
Iisus a iertat desfranata.Primul om in rai a fost un talhar.

O observatie foarte buna!! Felicitari!

Se cere de la noi dragostea perfecta.

florin.oltean75 20.05.2012 22:31:21

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 446162)
"Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi..."(Rom.8:9)

Cheia nu este in puterea noastra intrinseca, fireasca de a iubi pe cel ce ne uraste sau de a ne ruga pentru cel ce ne bleastama. Caci da, este imposibil.

Ci cheia consta in taina aceasta: in Hristos nu mai suntem noi, ci El locuieste in noi. El care a lasat Slava Sa pentru pacatosi, curvari, talhari si toti criminalii poate face lucrarea aceasta in noi.

Iata imposibilul - posibil.

Ai dreptate, in ego nu este nicio putere - doar inselare.

Cand vedem esenta egou-ului atunci putem privi si in Hristos.

Pana atunci, privim indirect catre Hristos, Fiul Lui Dumnezeu fiind conceput de intelegere prin intermediul cuvantului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:09:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.