Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   despre masoni (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14946)

iuliu46 11.05.2012 22:39:43

"Idealismul umanitar este ceea ce rămâne din creștinism atunci când adevărul său specific s-a evaporat. Este singurul temei al unirii creștinilor cu necreștinii, căci, deși provine din creștinism și își trage coloratura specifică din învățătura creștină, el se adresează oricui crede în primul rând în om și în fericirea pământească.

Oricine primește această învățătură poate citi în ea propria părere. Creștinii pot afla în ea latura pământească a unei învățături care, în plinătatea ei, vorbește și despre Cer; necreștinii pot afla în ea o învățătură despre om și despre o „realitate mai înaltă”, ce nu încalcă propriile idei despre ceea ce se află mai presus de om și în afara lumii acesteia; iar anticreștinii pot afla în ea expresia înțelepciunii universale, singura care împlinește nevoile religioase ale omului. Acesta poate fi așadar chipul umanismului universal, pe care orice „om de bun simț” îl poate accepta, fără a primi și adevărata credință creștină din care a izvorât el. "

Cred ca citatul este din Seraphim Rose si este adevarat. Umanismul desi este foarte seducator tine omul legat de valorile lumii acesteia si este o mare minciuna. :1:

iuliu46 11.05.2012 22:44:01

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 444785)
nu stiu cine este. nu ma uit la OTV :1:
marturisirea respectiva este postata in mai multe site-uri

Nu aparea numai pe OTV, nici eu nu m-am uitat niciodata acolo dar m-am uitat de cateva ori la alte emisiuni de genul Oreste sau Gen. Strainu.
Bineinteles cu un ochi critic, dar m-am uitat pentru ca este bine sa-ti cunosti adversarul.:1:
Recunosc ca pe "numerologul " nu l-am putut urmari niciodata dar ii recunosc mutra si numele. :71:

Adriana Cluj 11.05.2012 23:35:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 444791)
Nu aparea numai pe OTV, nici eu nu m-am uitat niciodata acolo dar m-am uitat de cateva ori la alte emisiuni de genul Oreste sau Gen. Strainu.
Bineinteles cu un ochi critic, dar m-am uitat pentru ca este bine sa-ti cunosti adversarul.:1:
Recunosc ca pe "numerologul " nu l-am putut urmari niciodata dar ii recunosc mutra si numele. :71:

Nici pe Oreste nu-l urmaresc... L-am vazut cred ca o data sau de doua ori, asa fugitiv si cand am auzit ce povesti SF au, i-am lasat sa-si faca valul....fara mine.:1:
Inregistrarea cu Aaron Russo te cam pune pe ganduri. Am vazut-o prima data acum vreo doi ani cred.. (PS: acuma imi dau seama ca au trecut mai mult de doi ani, poate chiar vreo trei... dar cum vremea zboara, n-am mai realizat cat a trecut)

iuliu46 12.05.2012 00:15:00

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 444801)
Inregistrarea cu Aaron Russo te cam pune pe ganduri. Am vazut-o prima data acum vreo doi ani cred..

Da este foarte buna inregistrarea.

nicky77 12.05.2012 11:42:23

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 444780)
De aceea Biserica a tiparit foarte multe carti despre masonerie si trebuie sa le cititi pentru a fi in cunostinta de cauza si a-i putea combate. Cel care este membru activ al masoneriei este luptator impotriva harului Duhului Sfant!""

mi se pare foarte deplasata aceasta afirmatie, vreau sa spun ca dupa parerea mea Titulescu, Balcescu, A.I. Cuza si multi altii au fost luptatori pt alte cauze si idealuri cu totul diferite decat impotriva Duhului Sfant.

treaba asta ca masoneria e dracu, e satana imi aduce aminte de o poveste, cand a venit strabunicul meu din Germania cu un patefon, si i-a dat drumul sa cante, multi oameni din sat spunea ca acolo este dracul si se inchinau

poate ca sunt si masoni care urmaresc doar interese financiare actionand fara scrupule, dar nu trebuie bagati toti in aceeasi oala, este ca si cand as spune ca toti doctorii sunt criminali doar pt ca unii te lasa sa mori daca nu le dai spaga, sau ca toti judecatorii sunt corupti

VladCat 12.05.2012 11:46:34

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...de-astazi-iii/

Adriana Cluj 12.05.2012 12:03:23

Acuma, ce sa zic, dumneata crezi ce vrei, alegerea iti apartine.
Nu spun eu....
http://www.youtube.com/watch?v=0Tgk7YH5PyM

iuliu46 12.05.2012 12:40:07

Oamenii nu inteleg capcana asta fenomenala pe care o introduce umanismul in gandirea lor.Cititi ce scrie Seraphim Rose pana intelegeti.E cea mai mare minciuna pentru ca il abandoneaza pe Dumnezeu si il ridica pe om pe locul lui Dumnezeu.Si ne tine legati de valorile lumii acesteia efemere in loc sa ne pregatim pentru viata adevarata.Distruge crestinismul si ii face pe oameni sa-si construiasca proprii dumnezei pe care-i fac sclavii gandirii lor "umaniste ".
Daca ati citi ce idei au oamenii obisnuiti din occident ati vedea ca e un dezastru din punct de vedere religios.

iuliu46 12.05.2012 13:07:09

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...ist-si-lumesc/

La începutul eseului Eugene sublinia principiile împărăției lui Antihrist așa cum sunt descrise în scrierile patristice și în lucrările autorilor ortodocși Soloviov și Dostoievski. „Religia Marelui Inchizitor al lui Dostoievski“, scria el, „este religia pâinii pământești. Doctrina ei centrală este următoarea: Bunăstarea omului în această lume este singura preocupare religioasă comună și indispensabilă tuturor oamenilor. Oricărui om capabil de discernământ, un asemenea umanitarism îi apare într-adevăr ca un jalnic înlocuitor al Creștinismului; dar nu este în nici un caz ceva superficial. El face apel la unele dintre cele mai înalte sentimente omenești; iar logica sa, o dată acceptate premisele, este de necombătut. Este de fapt cel mai profund și mai ingenios substitut al creștinismului inventat vreodată“.

Religia Marelui Inchizitor, susținea Eugene, ia valorile creștine fundamentale - pacea, frăția, unirea, dragostea – și le deformează spre a le folosi pentru promovarea unor scopuri pur pământești. Ea nu înlătură în mod deschis creștinismul, ci doar îl reinterpretează perfect, așa încât creștinii sinceri ajung până la urmă să lucreze pentru aceleași scopuri ca și idealiștii secularizați care caută să își clădească împărăția cerurilor pe pământ.

Eu il consider pe Serafim Rose ca unul din cei mai importanti ganditori crestini si scrierile lui sant foarte usor de citit. Oricine se gandeste putin va vedea ca in umanism e o mare minciuna.

Adriana Cluj 12.05.2012 15:06:49

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 444855)
Eu il consider pe Serafim Rose ca unul din cei mai importanti ganditori crestini si scrierile lui sant foarte usor de citit. Oricine se gandeste putin va vedea ca in umanism e o mare minciuna.

As completa: genial si contemporan.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose, o biografie comprimata
mult mai bine ne facem o imagine despre aceasta covarsitoare personalitate citindu-i scrierile.

""Serafim Rose mărturisea "Când am vizitat o biserică ortodoxă, a fost doar ca să văd o altă tradiție. Însă, când am intrat pentru prima dată într-o biserică ortodoxă (una rusească, în San Francisco), ceva mi s-a întâmplat, ceva ce nu mai trăisem într-un templu budist sau în alt templu oriental; ceva îmi rostea în inimă că sunt acasă, că întreaga mea căutare luase sfârșit."

În mod firesc, același sentiment l-a simțit și tânărul Rafail Noica, fiul filosofului român Constantin Noica, atunci când a venit, după o viață de căutare a Adevărului în anglicanism și alte culte apusene: "Ortodoxia este însăși firea omului".

Treptat, apropiindu-se de Ortodoxie - din care la început nu înțelegea mai nimic, slujbele fiind în rusă, limbă necunoscută pe atunci lui Serafim Rose - tânărul american a realizat o idee nouă:

"Adevărul nu era doar o idee abstractă, căutată și cunoscută de către minte, ci era ceva personal - chiar o Persoană - căutată și iubită de către inimă. Și astfel l-am întâlnit pe Hristos."

S-au întâlnit, Serafim Rose și Iisus Hristos, pentru a nu se mai despărți niciodată. În mod neașteptat pentru toată lumea, tânărul genial și boem, tipic în comportare pentru generația beat, devine un adevărat model de credință ortodoxă. Se va boteza în această religie, murind pentru lume și pentru păcate, implicându-se cu toată râvna în viața Ortodoxiei ""

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:45:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.