![]() |
Citat:
Altfel, dacă Împărăția înțeleasă ca spațiu al mîntuirii sau Rai începe după venirea cea de-a doua, după Judecata de Apoi, ce sens mai au cuvintele de mai jos atunci? 51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. 52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? 53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. 57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. 58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac. 59. Acestea le-a zis pe când învăța în sinagoga din Capernaum. 60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte? 61. Iar Iisus, știind în Sine că ucenicii Lui murmură împotriva Lui, le-a zis: Vă smintește aceasta? Deci la versetul 54 cuvîntul adevărat al Domnului spune clar că cel ce mănîncă și bea ACUM are posibilitatea vieții veșnice, pregustă pentru moment viața în Duhul Sfînt, și El îl va învia (observați timpul VIITOR) în ziua de apoi. Să nu vă smintească aceste cuvinte, pentru că sînt diferența de la un mod de existență viitor la altul pe care nu ni-l dorim în comparație cu primul. |
Este frumos sa daruiesti altora si sa-i vezi multumiti,fericiti...insa eu chiar nu vad necesitatea produselor,ca si existenta materiala in viata de dupa!
Nu ma astept sa gasesc alimentele si obiectele daruite altora,care sa ma astepte intacte intr-o debara aurita in Rai;nici nu ar avea la ce sa-mi foloseasca daca nu mai am un trup material nu? |
Citat:
2. Sufletul flămând să nu-l întristezi și să nu urgisești pe om când are lipsă. 3. Inima necăjită nu o tulbura și nu întârzia a da celui lipsit. 4. Rugăciunea celui necăjit nu o lepăda și nu-ți întoarce fața ta de la cel sărac. 5. De la cel în lipsă nu-ți întoarce ochiul și nu da loc omului să te blesteme. 6. Că rugăciunea celui ce te blestemă pe tine, întru amărăciunea sufletului său, o va auzi Cel care l-a făcut pe el. 7. Fă-te iubit adunării și celui mai mare smerește capul tău. 8. Pleacă săracului urechea ta și cu blândețe răspunde-i cele de pace. 9. Scoate pe cel năpăstuit din mâna celui ce-l năpăstuiește și să nu fi slab de înger când judeci. 10. Fii celor orfani ca un tată și ca un bărbat pentru mama lor. 11. Și vei fi ca fiu al Celui Preaînalt și El te va iubi mai mult decât mama ta."Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) |
Citat:
Daca dai fara sa astepti rasplata primesti mai mult. Daca astepti rasplata primesti mai putin. IIsus a zis sa dai mancare, apa, imbracaminte, cazare, haine , sa-i vizitezi pe cei din puscarie si spital sau cel putin roaga-te pentru ei. Uite daca nu ai bani fa ca vaduva Anastasia care si-a construit Biserica cu un brat de fan. Imparatul facea Biserica mare si fiecare dadea daruri bogate pentru Biserica. Vaduva Anastasia nu avea nimic si s-a rugat la Dumnezeu sa o ajute sa faca si ea cadou Bisericii. Si pana la urma a luat un brat de fan si s-a dus cu el la Biserica si la dat unor animale ce trageau la un car. Si a ajutat si ea cum a putut. Si a doua zi a venit ingerul lui Dumnezeu si a sters numele Imparatului ca si ctitor si a trecut asta e Biserica vaduvei anastasia. Deci, daca n-ai bani du-te si da munca pe nimic. Nu primi rasplata un leu sa nu-ti pierzi rasplata pentru valoarea muncii in rai. I-si construieste Vasile casa, du-te si munceste o zi pe nimic,. fA VOLUNTARIAT SAMBATA LA CANTINA SARACILOR, LA CAMP, LA MANASTIRE, LA BISERICA, AJUTA PE UNUL, ALTUL CU MUNCA. Daca nu stii intreba la Biserica, zi ca vrei sa faci voluntariat si se gaseste ceva. Daca ti se strica mancarea facuta pe 3 zile, ti se strica mancarea din rai. Daca faci mancare pentru 3 zile , mancarea pe o zi pune-o in niste cutii de plastic si du-te si da-o pe drum, la saraci, copii ai strazii, muncitori, vecini cu un pahar de apa fara sa astepti nimic. Fetita Filofteia de la curtea de Arges dadea mancare celor de pe drum si cat a fost iubita de Dumnezeu. Fi mai organizat. Poti cumpara tot aceeasi cantitate de mancare dar prin organizare si avand grija sa nu se strice poti face si milostenie. Uita-te in debara si vezi daca nu sunt niste haine pe care sa le transferi in rai. SI in gospodarie cu niste lucruri la fel. Faci bairam, nunta etc cu dar, masa cu plata, de la 1 din 10 nu accepta nimic sa poata sa-ti rasplateasca bunul Dumnezeu. a vut un prieten nunta in copilarie si m-a invitat si pe mine si pe alti prieteni fara sa ne ceara nimic, ne-a spus-o de la inceput insa ne-a dat de toate. A inceput viata familiala cu milostenie si sunt sigur ca l-a ajutat Dumnezeu pentru asta. Un om avea gradina in sat si o lasa deschisa si oricine trecea putea lua un fruct sa manance. Era bombanit de toti dar nora lui l-a gasit cu gradina lui in rai si avea fructe din belsug . Yasmina, daca o sa ai prea multe in rai si nu-ti mai trebuiesc prajiturelele si ciocolata, o sa fac un efort si o sa te scap de ele. Din ce ai zis se poate intelege ca nu accepti darul lui IIsus pentru efortul tau dar nu cred ca asta ai vrut sa zici.Probabil ai vrut sa zici ca nu ceri dar . |
Eu stiam ca dupa moarte suntem eliberati de toata povara senzatiilor trupesti cat si functiile specific fiziologice!
Spiritele/sufletele nu au nevoie de haine,de alimente sau de un acoperis... Si egiptenii credeau ca dupa moarte isi vor continuua existenta materiala de aceia erau inmormantati cu toata averea alaturi,spre a le folosi si dincolo! Eu nu zic ca refuz ideea voluntariatului sau a darniciei fata de semeni,refuz doar conceptul unui Rai materialnic in care se bea ceai thailandez,se servesc aperitive si se asculta Chopin de pe canapele comfortabile,imbracate in matase. Americanii au o vorba cand o mancare este buna"oh,this is Heaven!",ceea ce suna hilar pt ca Raiul nu are nimic in comun cu senzatiile placerii trupesti,adica la ce sa se mai raporteze aceste senzatii daca nu ai un trup sa le prelucreze? De altfel,asta este suferinta celor care ajung in iad- pt ca au avut o viata in care si-au dezvoltat si rafinat senzatiile,dupa moarte raman cu aceleasi senzatii cu diferenta ca nu mai pot fi satisfacute deoarece nu mai au un trup prin care s-o faca! |
Dragul meu"spre-rasarit",eu iti trimit virtual un brat de prajiturele ca-mi esti drag ca un frate :)
Iar tu poti sa-mi trimiti referiri catre descrieri din Rai,sa-mi improspatez memoria :) |
Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/desprerai.htm 1.Cine e pe patul mortii sa cheme pe IIsus, Maica Domnului si sfintii. Multi au chemat pe IIsus si au cerut raiul si l-au luat. Se vede cum Sf cheama sfintii sa-l ajute sa treaca peste o punte. 2.Despre mancare ""La unul pomul era de mărgăritar, la altul de onix, la altul era de rubin, la altul era de safir, la altul era de ametist, și așa mai departe. Și mesele, la unul era de marmură, la altuș de aur, la altul de argint, și nici scaunele nu semănau. Și era atîta frumusețe și atâta cântare acolo, iar mulțimea pomilor și a corturilor și felurimea aceea atât de frumoasă nu mai avea margini. Și mergând noi pe acolo, eram uimiți de atâta frumusețe și cântare. Atunci am întrebat pe Apostolul Andrei: - Domnii mei, aici este Raiul desfătării? - Nu frate, de abia am ajuns la pământul celor blânzi. Vezi ce spune în fericirea a treia din Evanghelie: Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul. Să nu credeți că este vorba de pământul acesta stricăcios. Auzi ce pământ îi așteaptă pe cei blânzi! Și de-abia am ajuns la pământ și am întrebat: - Dar de ce corturile sunt altfel și bucatele și băuturile altfel și pomii altfel și scaunele altfel și păsările cântă altfel dintr-un copac în altul? Atunci mi-a spus Apostolul Andrei: - N-ai auzit ce spune Mântuitorul în Evanghelie? În casa Tatălui Meu sunt multe lăcașuri și Eu Mă duc să vă pregătesc vouă loc. Deci aici, frate Cozma, să știi că și cortul și masa și pomul și poamele și păsările toate sunt după mărimea faptelor bune ale fiecărui om. Cum și-a împodobit cineva pomul pe fața pământului cu post, cu facere de bine, așa îl găsește dincolo și se va veseli în vecii vecilor, că aici nu mai este bătrânețe, nu mai este boală, nu mai este moarte, nu mai este durere." Dar de ce corturile sunt altfel ................. Cine vrea mai mult decat cort sa-si transfere casa in rai prin banca lui Dumnezeu, dand saracului o casa, a suta parte din casa ca ce se da de sus se da cel mai putin insutit sau sa se roage lui Dumnezeu sa fie ajutati sa faca bine sa primeasca casa in rai.Unii primesc case. "Și stăteau oamenii la mese și îngerii slujeau la mese și puneau băuturi cerești și mâncăruri cerești și era mare veselie. " |
"Și stăteau oamenii la mese și îngerii slujeau la mese și puneau băuturi cerești și mâncăruri cerești și era mare veselie. "
Sa dea Dumnezeu sa ne intalnim cu totii la aceste mese sa ne bucuram. |
Cand te duci la cineva acasa te duci cu un cadou, nu? Un buchet de flori si o cutie de bomboane sau ce stii tu ca se cade.
O sa plecam in vizita la Dumnezeu dupa moarte. Mergem cu un buchet de flori pentru Maica Domnului si cu o cutie de bomboane pentru Dumnezeu, Apostoli sau mergem cu mana goala? Uite du-te si da un buchet de flori unui sarac si o cutie de bomboane la fel si te va astepta dupa moarte, si ai sa poti face un mic cadou lui Dumnezeu si Maicii Domnului. Ce ducem sfintilor care ne-au ajutat? Chiar din aceasta viata poti face un cadou lui Dumnezeu, Maicii Domnului sau unui sfant Poti zice dau acest lucru din partea lui Dumnezeu sau Maicii Domnului sau Sfantului in numele lui IIsus Hristos si acest cadou se va duce in numelel cui l-ai dat. Por fi si rude decedate care sa primeasca acest cadou. Sau poate la cei ce nu mai au pe nimeni si sunt in iad. |
Uite de exemplu am zis ca vreau sa dau o parte din mancare la iubitul de aproapele, nu neaparat in nevoi caci nu asta conteaza, dar beneficiul sa nu mi se transfere mie ci celor ce au trecut in viata viitoare fara sa aiva nimic ca de exemplu bogatului din parabola cu Lazar, nici o picatura de apa. Iar setea si foamea acolo sunt reale si raman. Si Dumnezeu a facut ca de multe ori can imbuc sa simt cum oameni din viata cealalata imi baga mana in gura sa ia o bucatica cat de mica de mancare si mai ales le simt disperarea. Crede-ma ca e mai mare decat orice. Ei nu cer mancare noua, impachetata nu stiu unde ci chiar cea mestecata e o bucurie. Asa ca cei ce citesc pot face o fapta buna pentru acesti oameni ce au trecut in viata viitoare fara nimic. Care nu au stiut sa dea aproapelui si care nu au pierdut nimic sau la care nu li s-a furat nimic.
Iar eu imi doresc sa nu raman la stadiul de intentie si dorinte si sa apuc sa fac ceva concret pentru ei. Am inteles ca unul dintre cei ce au nevoie de ajutor, a fost pe lumea aceasta baron. Sa dea Dumnezeu sa ajungem cu totii in rai. Sa dea Dumnezeu ca acesti oameni sa fie ajutati pentru eternitate material si religios prin botez, spovedire, impartasire si ce stie Dumnezeu ca au nevoie. [quote=spre_rasarit;406599] Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:45:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.