Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Nasi de cununie necasatoriti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13897)

lore86 30.09.2011 14:25:55

Citat:

În prealabil postat de anca_ank_love (Post 404097)
Sunt amandoi ortodocsi iar intre ei relatia este de stransa prietenie (se sprijina si se sustin, el iesit la pensie, ea bolnava de cancer), doar acum ani buni au avut mai mult decat atat.

Cum trebuie sa procedam ? Vorbim cu preotul ? Ce trebuie facut ?

da, vorbiti cu preotul.
Cred ca e o problema ce tine de biserica locala.Spre exemplu, la ucrainenii nasii poti fi si fratii, sau verisorii, sau tineri fara nici o legatura intre ei.LA romani se cere sa fie obligatoriu familie.
Deci cel mai potrivit e sa vorbiti cu preotul.

glykys 30.09.2011 15:25:11

Puteti vorbi cu parintele si cu dna preoteasa, sa va fie ei nasi.

adam000 30.09.2011 22:14:31

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 404123)

Bravo Glykys, discreta, inteligenta si cu tact solutia pe care ai sugerat-o tu!
Ca in acest fel, vor veni dupa aceea si la biserica mai des sa-si viziteze nasii, ar avea si nasi ortodocsi, casatoriti si cu viata crestineasca traitoare, care i-ar putea dupa aceea indruma spre o viata in crediinta si nici nu ar fi nevoiti sa-i vada la 4 ani, ca nasii lor ar ramane la aceeasi biserica.

Tu chiar ca ai invatat ceva bun de la bunica-ta!

anca_ank_love 01.10.2011 10:28:08

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 404123)

Cred ca nu ai citit nimic din ce am scris pana acum. Cu ce ma ajuta atata timp cat eu plec din tara? Asa pun un unchi, tot acolo ajung, nu ma duc la parinte sa il rog sa ma cunune. Ca sa nu mai spun ca asta ar insemna sa renunt la ideea de a fi cununata de parintele care m-a botezat....nu poate sa ne si cunune sa oficieze si slujba....dar oricum....te-ai straduit sa dai un raspuns....indiferent de faptul ca era out of topic.

beliver 01.10.2011 23:23:52

nasi de botez

Pot boteza niste catolici un copil ortodox?Mama cred ca este orodoxa,dar cei pe care i-a pus de nasi sunt cu siguranta catolici.Se poate asa ceva,sau e o ratacire?Doamne ajuta!

adam000 01.10.2011 23:39:38

Anca, tu dai informatii incomplete, din care nu se poate intelege/deduce situatia ta reala, iar apoi tot tu te superi ca ti s-a raspuns out of topic?
Mai gandeste-te un pic la asteptarile si atitudinea ta.

adam000 01.10.2011 23:40:57

Citat:

În prealabil postat de beliver (Post 404385)
Pot boteza niste catolici un copil ortodox?

Nu. Trebuie sa aiba aceeasi crediinta. Sa fie ortodocsi.

beliver 02.10.2011 01:34:27

Multumesc mult,asa am crezut si eu.Doamne ajuta!

tabitha 02.10.2011 06:24:27

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 404107)
da, vorbiti cu preotul.
Cred ca e o problema ce tine de biserica locala.Spre exemplu, la ucrainenii nasii poti fi si fratii, sau verisorii, sau tineri fara nici o legatura intre ei.LA romani se cere sa fie obligatoriu familie.
Deci cel mai potrivit e sa vorbiti cu preotul.

Nici la romani nu e obligatoriu sa fie nasii casatoriti (intre ei).
Eu de ex. am avut nasi de cununie o pereche in aprox. aceeasi situatie cu a potentialilor nasi ai Ancai, initiatoarea topicului. Dumnezeu sa le ajute !

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:44:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.