Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Nelamurire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13573)

NeInocentiu 14.08.2011 18:49:50

Citat:

În prealabil postat de Iuliiiii (Post 389242)
Dar nu sunt sigura daca la citatul acesta se referea persoana respectiva!Mai este vreunul asemanator?

Nu stiu, poate un search pe google rezolva problema.

VladCat 14.08.2011 20:05:20

Nu știu despre ce citat este vorba dar dacă tu ești creștină și ai găsit pe cineva pe lungimea ta de undă nu văd care ar fi problema să începi o relație atâta timp cât ea respectă poruncile lui Dumnezeu. Evident că nu poți ști niciodată dacă se va ajunge sau nu la căsătorie dar atâta timp cât știi că ăsta e scopul totul e ok. Încearcă să citești câte ceva despre Taina Cununiei. Danion Vasile avea o carte „Cartea Nunții” dar nu pot să ți-o recomand fiindcă nu am citit-o...oricum dacă te interesezi vei găsi până la urmă ceva care să te lămurească...dar cred că astea sunt soluții temporare...până la urmă va trebui să vorbești cu un duhovnic :)

misteria 14.08.2011 20:13:22

Citat:

În prealabil postat de Iuliiiii (Post 389222)
Buna ziua!Am o nelamurire.Imi poate spune cineva cum este exact citatul acela referitor la dragoste:"sa nu starnesti dragostea inainte de vreme" sau ceva asemenator..nu mai stiu exact cum este citatul si ma interseaza in mod deosebit deoarece cunosc pe cineva care mi-a spus astazi ca nu este permis sa ai o relatie pana nu consideri ca esti dispus sa ai foarte serios in vedere casatoria.In concluzie relatiile de iubire la 17-18 ani ar fi interzise.

Dragul meu e inexact! Sufletul omului se indragosteste la orice varsta....Poti avea o relatie care sa fie platonica la 17 ani, in rest conotatiile sexuale e indicat sa vina mai tarziu iar dupa opinia unora (pe care nu o impartasesc in totalitate)doar daca va fi ca rezultat al unei casatorii...Pb este ca te indragostesti la 17 dar nu vei fi fiind atat de "limitat" incat sa te mariti/insori la anii aceia, dar nici sa te sihastresti ....

Iuliiiii 14.08.2011 20:30:32

Da,ideea este ca persoana la care tin are aceasta convingere.Ca nu este bine sa ai o relatie pana cand nu esti pregatit sa iti intemeiezi o familie.Si in sustinerea acestui argument a venit cu citatul acela.Oricum am inceput sa ma tot framant din cauza a ceea ce a spus.Ma intreb,oare atunci cand doi tineri se indragostesc si se aprinde o anumita pasiune intre ei,dorinta de a te tine de mana,a te imbratisa,saruta...reprezinta un pacat?Stiu ca era un citat"cine se uita la o femeie si o pofteste a preacurvit cu ea in inima lui".Are cineva cunostinte exacte din Biblie in acest sens fara sa fie subiectiv si sa poata sa imi explice mai pe larg?

NeInocentiu 14.08.2011 20:38:45

Citat:

În prealabil postat de Iuliiiii (Post 389278)
Da,ideea este ca persoana la care tin are aceasta convingere.Ca nu este bine sa ai o relatie pana cand nu esti pregatit sa iti intemeiezi o familie.Si in sustinerea acestui argument a venit cu citatul acela.Oricum am inceput sa ma tot framant din cauza a ceea ce a spus.Ma intreb,oare atunci cand doi tineri se indragostesc si se aprinde o anumita pasiune intre ei,dorinta de a te tine de mana,a te imbratisa,saruta...reprezinta un pacat?Stiu ca era un citat"cine se uita la o femeie si o pofteste a preacurvit cu ea in inima lui".Are cineva cunostinte exacte din Biblie in acest sens fara sa fie subiectiv si sa poata sa imi explice mai pe larg?

"28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui. " (Matei, cap 5).
Nu sunt obiectiv.
Iisus ne avertizeaza ca vom fi pedepsiti chiar daca pacatuim ca gandul. Ai grija ca in capitolul respectiv sunt date niste solutii foarte dure pe care din cate stiu o singura persoana in istorie le-a pus in aplicare.

Parerea mea: daca pacatuiesti prea mult cu gandul s-ar putea la un moment dat sa treci si la fapte, sa vezi cum este in realitate.

Iuliiiii 14.08.2011 20:47:53

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 389280)
"28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui. " (Matei, cap 5).
Nu sunt obiectiv.
Iisus ne avertizeaza ca vom fi pedepsiti chiar daca pacatuim ca gandul. Ai grija ca in capitolul respectiv sunt date niste solutii foarte dure pe care din cate stiu o singura persoana in istorie le-a pus in aplicare.

Parerea mea: daca pacatuiesti prea mult cu gandul s-ar putea la un moment dat sa treci si la fapte, sa vezi cum este in realitate.

Deci pana la urma e pacat sau nu ceea ce am spus eu?Adica intr-o relatie barbat-femeie atractia fizica isi joaca rolul ei.Mai intai de iubire intai exista atractia fizica.Acum intrebarea mea este.Iisus la ce s-a referit in acel citat?Oare si la pasiunea care exista intre doi oameni atunci cand au o relatie ,fara sa implice relatii intime?

NeInocentiu 14.08.2011 20:56:05

Citat:

În prealabil postat de Iuliiiii (Post 389285)
Deci pana la urma e pacat sau nu ceea ce am spus eu?Adica intr-o relatie barbat-femeie atractia fizica isi joaca rolul ei.Mai intai de iubire intai exista atractia fizica.Acum intrebarea mea este.Iisus la ce s-a referit in acel citat?Oare si la pasiunea care exista intre doi oameni atunci cand au o relatie ,fara sa implice relatii intime?

Parerea mea:
Daca "atractia" inseamna pofta de sex si alte perversiuni sexuale atunci este pacat.
Despre pasiune fara relatii intime nu stiu, dar cred ca Iisus se referea la pofte sexuale, ca altfel nu ar fi adulter.

Iuliiiii 14.08.2011 21:01:43

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 389288)
Parerea mea:
Daca "atractia" inseamna pofta de sex si alte perversiuni sexuale atunci este pacat.
Despre pasiune fara relatii intime nu stiu, dar cred ca Iisus se referea la pofte sexuale, ca altfel nu ar fi adulter.

Eu ma refeream la dorinta aceea sa ti respectiva persoana de mana,in brate sa o saruti.atat!Multumesc mult ca imi raspundeti.Chiar am ajuns intr-un punct in care imi pun multe intrebari

NeInocentiu 14.08.2011 21:05:48

Citat:

În prealabil postat de Iuliiiii (Post 389292)
Eu ma refeream la dorinta aceea sa ti respectiva persoana de mana,in brate sa o saruti.atat!Multumesc mult ca imi raspundeti.Chiar am ajuns intr-un punct in care imi pun multe intrebari

Nu stiu.

Parerea mea: Nu cred ca totate intrebarile au raspunsuri placute, frumoase.

florinbv 14.08.2011 21:44:49

Mai cauta pe aici http://www.ortodoxiatinerilor.ro/, poate gasesti niste raspunsuri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:18:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.