Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Copiii avortati sunt trimisi in iad. Nu exista, il avortez ca sa ii fie mai bine. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13561)

Azzuurra 12.08.2011 18:17:46

"- Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: "Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?" Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar părintii, care au omorât copiii în pântece, dacă fac canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare. "

http://www.orthodoxphotos.com/readin...l/cleopa.shtml

spre_rasarit 12.08.2011 18:21:19

Exact dar locul cu nici intuneric nici lumina nu este Raiul unde este lumina. Este un loc special din iad pentru cei fara pacate grave. De ce nu cititi voi judecata finala scrisa de Sfantul Vasile cel Nou, sa vedeti acolo ce se intampla cu copiii avortati. Nu stiu ce inseamna eliberare, sunt botezati?: Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. IMPARATAIA LUI DUMNEZEU eu cred ca e RAIUL. Nasterea din apa si Duh cred ca e botezul.

Dumitru73 12.08.2011 18:21:59

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 388616)
Vi-L imaginati pe Iisus care spunea "Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este imparatia lui Dumnezeu"( Marcu 10:14) sa-i condamne la Judecata particulara la chinurile Iadului pe acei copii ?Pana si talharul de pe cruce a avut parte de clementa divina, cum sa nu aiba un copilas fara pacat savarsit, doar cu unul mostenit? Dumnezeu nu pedepseste pe cineva care nu cunoaste Legea,el va fi judecat dupa legea firii, iar daca e gasit drept (iar acel copil e) va fi randuit la fericirea naturala a existentei (omul a fost creat spre fericire) si nu la cea a rasplatirii dupa merite, din moment ce nu are fapte virtuoase. Din dorinta de a descuraja avortul, poate unii au tendinta de a spune: "copiii avortati ajung in Iad", insa personal mi se pare un non-sens, ba chiar ar contrazice vorbele lui Iisus.

consider ca ideea copiilor trimisi in iad pentru ca au fost avortati, este o exagerare.

NeInocentiu 12.08.2011 18:24:16

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 388619)
Nu va imbatati cu apa rece. Fara botez in primii 5000 de ani raiul a fost gol zice Sf Ioan Gura de aur. Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. Marcu 16:16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. IMPARATAIA LUI DUMNEZEU eu cred ca e RAIUL. Nasterea din apa si Duh cred ca e botezul.

Talharul de pe cruce a fost botezat ?

spre_rasarit 12.08.2011 18:27:00

In engleza, un doctor abortionist viseaza copii avortati : http://www.catholicnewsagency.com/ne...ojan_adasevic/

Ca sa le spuna la mame sa se spovedeasca, am impresia ca ele viseaza copii omorati. Chiar si asa mamele pot da milostenie in numele copiilor avortati. La inceputul crestinismului oamenii departati erau botezati cumva dar s-a pierdut lucrul asat acum. La fel cine salveaza o viata de la avort i se pot ierta pacate. Din nou: Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

spre_rasarit 12.08.2011 18:29:01

In evanghelia lui Nicodim se vede cum IIsus ii ia din iad pe adam, abraham, regele David si talharul de pe cruce si pe multi altii, ii duce la Iordan si ii boteaza. Deci Iisus poate boteza dupa moarte si probabil sunt si alte feluri de botez. Asa ca mamele se pot ruga la Iisus sa le boteze copiii avortati. Matei 27 52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat.
53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora.
Au iesit din morminte ca sa se boteze.

ioanna 12.08.2011 18:29:11

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 388624)
Talharul de pe cruce a fost botezat ?

A trait prin anticipatie botezul prin apa si Duh, la fel ca si copiii avortati, care-s drepti dupa legea firii. Talharul a crezut in Hristos, deci el s-a renascut din apa si din Duh la viata cea adevarata in Hritsos.

Dumitru73 12.08.2011 18:31:24

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 388632)
In evanghelia lui Nicodim se vede cum IIsus ii ia din iad pe adam, abraham, regele David si talharul de pe cruce, ii duce la Iordan si ii boteaza. Deci Iisus poate boteza dupa moarte si probabil sunt si alte feluri de botez. Asa ca mamele se pot ruga la Iisus sa le boteze copiii avortati.

sa nu uitam ca exista si botezul ... sangelui.
de care copii avortati au parte din plin, din pacate.

spre_rasarit 12.08.2011 18:38:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 388633)
A trait prin anticipatie botezul prin apa si Duh, la fel ca si copiii avortati, care-s drepti dupa legea firii. Talharul a crezut in Hristos, deci el s-a renascut din apa si din Duh la viata cea adevarata in Hritsos.

Legea firii si Legea lui Moise nu pot duce suflete in rai ca nu au botez. Voi de ce credeti ca a zis IIsus ca sa mergem sa ii botezam pe toti? Si acuma cei dupa Legea cea Veche zic noi mergem in iad fie buni sau rai , numai ca la iad ii zic Sheol.

NeInocentiu 12.08.2011 18:46:03

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 388632)
In evanghelia lui Nicodim se vede cum IIsus ii ia din iad pe adam, abraham, regele David si talharul de pe cruce si pe multi altii, ii duce la Iordan si ii boteaza. Deci Iisus poate boteza dupa moarte si probabil sunt si alte feluri de botez. Asa ca mamele se pot ruga la Iisus sa le boteze copiii avortati. Matei 27 52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat.
53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora.
Au iesit din morminte ca sa se boteze.

"29. Barbati frati, cuvine-se a vorbi cu indraznire catre voi despre stramosul David, ca a murit si s-a ingropat, iar mormantul lui este la noi, pana in ziua aceasta.

30. Deci el, fiind prooroc si stiind ca Dumnezeu i S-a jurat cu juramant sa aseze pe tronu-i din rodul coapselor lui,

31. Mai inainte vazand, a vorbit despre invierea lui Hristos: ca n-a fost lasat in iad sufletul Lui si nici trupul Lui n-a vazut putreziciunea.

32. Dumnezeu a inviat pe Acest Iisus, Caruia noi toti suntem martori.

33. Deci, inaltandu-Se prin dreapta lui Dumnezeu si primind de la Tatal fagaduinta Duhului Sfant, L-a revarsat pe Acesta, cum vedeti si auziti voi.

34. Caci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: "Zis-a Domnul Domnului meu: Sezi de-a dreapta Mea,

35. Pana ce voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor Tale"

Cred ca Sfantul Petru are alta parere despre regele David.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:18:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.