Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Despre iubire cu iubire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13244)

Marius22 06.07.2011 15:25:23

Dobrin, iti multumim pentru ca impartasesti cu noi aceste ganduri pline de iubire ale parintelui Pantelimon de la Oasa!

"Gelozia e iubirea de sine prin celalalt." N-am intalnit pana acum o "descriere", atat de scurta si, totodata, cuprinzatoare, data geloziei.

Yasmina 06.07.2011 18:19:07

Ce frumos,fara cuvinte!
Iti multumim frumos ca ai postat si pt noi aceste ganduri de valoare!
(si ii multumesc si Melissei ca le-a repostat in alta parte,facandu-le reclama).

MariS_ 06.07.2011 19:06:22

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 375033)
Cu iertare, pentru lungimea si numarul postarilor. Am dorit insa sa va impartasesc si voua acest interviu cu Parintele Pantelimon de la Manastirea Oasa.
Pentru toti tinerii debusolati si tristi care inca mai cauta iubirea sau care au gasit-o deja dar nu isi dau seama. Dar si pentru toti cei care iubesc si sunt iubiti, impreuna intru Hristos.
Doamne ajuta!

Interviul cu parintele l-as numi "teologia iubirii" si cred ca e cea mai inalta teologie. Ma bucur ca exista crestini care mai cred in ea. Multumim pentru bucuria impartasirii.
Har, smerenie si jertfa de sine.

dobrin7m 06.07.2011 21:27:23

Fara "teologia iubirii" nu exista credinta. Este o falsa credinta.
Pot sa va spun ca aceasta "teologie a iubirii" in familie, multi nu stiu cum sa o traiasca.
Femeia astazi a uitat zambetul cald, ochii plini de iubire, manifestarea bucuriei ei la intoarerea acasa a jumatatii sale.
Barbatul astazi a uitat gesturile afectuoase, adevaratele gesturi ale iubirii, un cuvant, o privire.
Sotii astazi au uitat sau poate nici nu au invatat exercitiul adevaratei iubiri in familie, daruirea unuia celuilalt, firesc si frumos, din iubire.
Credeti-ma, virtutile credintei se exerseaza nu doar se filosofeaza. De aceea atat de multi se cearta, atat de multi sunt singuri in doi, pentru ca nu stiu sa exerseze iubirea. Daca ar face asa, Dumnezeu i-ar umple de iubire.

Scotland The Brave 06.07.2011 21:33:54

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 375179)
Fara "teologia iubirii" nu exista credinta. Este o falsa credinta.Pot sa va spun ca aceasta "teologie a iubirii" in familie, multi nu stiu cum sa o traiasca.Femeia astazi a uitat zambetul cald, ochii plini de iubire, manifestarea bucuriei ei la intoarerea acasa a jumatatii sale.
Barbatul astazi a uitat gesturile afectuoase, adevaratele gesturi ale iubirii, un cuvant, o privire.
Sotii astazi au uitat sau poate nici nu au invatat exercitiul adevaratei iubiri in familie, daruirea unuia celuilalt, firesc si frumos, din iubire.
Credeti-ma, virtutile credintei se exerseaza nu doar se filosofeaza. De aceea atat de multi se cearta, atat de multi sunt singuri in doi, pentru ca nu stiu sa exerseze iubirea. Daca ar face asa, Dumnezeu i-ar umple de iubire.

Eu votez acest post drept postul zilei pe acest forum :41:

Melissa 06.07.2011 21:37:42

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 375186)
Eu votez acest post drept postul zilei pe acest forum :41:

Eu votez intreg thread-ul!:41::53:

Scotland The Brave 06.07.2011 21:39:18

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 375189)
Eu votez intreg thread-ul!:41::53:

Bine motane, ai vrut tu sa fii mai cu mot, da pot eu sa te contrazic :)

Melissa 06.07.2011 21:42:22

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 375190)
Bine motane, ai vrut tu sa fii mai cu mot, da pot eu sa te contrazic :)

Chiar imi place mult acest thread si tot ce a postat Mihaela aici. :10:

Scotland The Brave 06.07.2011 21:59:55

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 375192)
Chiar imi place mult acest thread si tot ce a postat Mihaela aici. :10:

Eu nu apucasem sa citesc tot ci doar acel post care m-a impresionat de la prima citire.Noul Testament are in centrul sau marile porunci ale Mantuitorului, care cuprind totul: ,,Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau.Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.".Exact cum spunea Dobrin,fara acest lucru totul este o falsa credinta,o polemica fara sens,speranta moarta si traire desarta.Ca si cum unuia care ii este sete tu ii desenezi apa pe un perete. Anyway, felicitari si la cat mai multe postari de acest tip,o rara avis in balamucul care ne inconjoara (aproape) pe toti.

tara tara vrem ostas 06.07.2011 22:12:33

Dragostea este scopul suprem.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:23:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.