![]() |
Citat:
As vrea sa am o asemea moarte |
Iata la stiri o aratat un caz
http://m.protv.md/stiri/internationa...-biserica.html play pentru a vedea video |
Citat:
Mucenicia este o realitate a lumii cazute. Sfintii mucenici sunt raspunsul crestin la ura si intoleranta lumii, de-a lungul timpului, fata de Hristos. A cauta in mod expres mucenicia, corespunde cu a cauta ca cineva, chiar si in nebunia lui, sa ia sangele meu asupra sa, doar pentru ca eu sa-L marturisesc pe Hristos. Ori, eu nu vreau asta. Sunt multe alte cai binecuvantate de Dumnezeu spre a-L marturisi, pe care Traditia Bisericii ni le arata. |
A existat o stuatie similara prin secolele 2-3, in perioada persecutiilor: unii crestini, stiind ce inseamna cununa muceniciei, se duceau la autoritatile romane si se declarau crestini doar pentru a fi martirizati.
Episcopatul a interzis acest lucru, precizand ca una este sa fii luat la intrebari despre credinta ta _ si sa nu te lepezi de ea cand altul iti cere aceasta _ si alta este sa te duci intentionat in padure ca sa te manance lupii fiindca asa ai socotit tu ca e de folos. Asa ca, marturisirea crestinismului facuta in fata unor anti-crestini doar din intentia de a fi martirizat de catre ei a fost asimilata unui comportament sinucigas. |
Citat:
|
Citat:
|
Crestinul nu-i cautator de mucenicie. El trebuie sa fuga de ea, dar nu din teama de suferinta, ci din iubire pentru cei ce i-ar face rau. Nu doreste sa le dea prilej de pacat. Daca totusi este prins spre a fi ucis de catre cei ce lupta impotriva lui Hristos, acesta se va ruga, cu glas mare, precum Sfantul Stefan: Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta.
|
Citat:
A tipa, deci nici macar a marturisi, e o invitatie la ura si lupta, nu la iubire. Daca insa, s-ar intampla sa fie pus sa se lepede de credinta sa pentru a trai si refuza acest lucru din dragoste pentru Hristos, atunci poate fi considerat mucenic. |
Citat:
|
Eu am fost in Israel si aveam cruce la gat de lemn,normal sub tricou (da se vedea respectiva cruce) si nu eram privit deloc ciudat.
Nu mi-a zis nimeni nimic ceva jignitor de Dumnezeu Iisus Hristos sau de Maica Domnului sau mai stiu eu ce. Ce era acum 2000 de ani,nu mai este la fel acum. (asta e raspuns la ce a zis fratele Paduraru). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:50:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.