Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bin laden a fost ucis, Statele Unite au avut o atitudine crestina ??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12775)

blackswan 02.05.2011 19:41:40

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 358088)
Dupa parerea mea un presedinte e un tata ( sau ar trebui sa fie- in cazul nostru). Daca treiesti in jungla sa zicem... ai o familie cu 9 copii si se gaseste un maniac care-l ucide pe unul. Nu e de datoria ta ca tata sa-l urmaresti si sa-l "aduci la tacere" ? Sau stai si te rogi la Dumnezeu sa nu-i omoare si pe ceilalti?

Nu știu care-i cea mai bună decizie, dar ar fi una proastă să omor mai mulți oameni pentru acel maniac.

Melissa 02.05.2011 21:23:34

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 358048)
Intrebarea si dilema esentiala, este ,daca SUA (stat in care exista o importanta comunitate de crestini neo-protestanti,dar si catolici) a procedat in acord cu normele crestine, sau nu !!!

E interesant ca noi romanii, popor ortodox, ne-am impuscat presedintele in ziua de CRACIUN! Si totusi, suntem contrariati ca americanii au lichidat "capul" terorismului mondial, intr-un act de razboi! Cool..

Yasmina 02.05.2011 21:29:55

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 358088)
Dupa parerea mea un presedinte e un tata ( sau ar trebui sa fie- in cazul nostru). Daca treiesti in jungla sa zicem... ai o familie cu 9 copii si se gaseste un maniac care-l ucide pe unul. Nu e de datoria ta ca tata sa-l urmaresti si sa-l "aduci la tacere" ? Sau stai si te rogi la Dumnezeu sa nu-i omoare si pe ceilalti?

Exista in jungla crestini?Eu nu stiam...
Ce nu inteleg,este aplicarea legilor junglei aici in viata cica civilizata!!

cristinadaciana 02.05.2011 21:58:47

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 358149)
Exista in jungla crestini?Eu nu stiam...
Ce nu inteleg,este aplicarea legilor junglei aici in viata cica civilizata!!

Nu e viata o jungla?

Yasmina 02.05.2011 22:07:08

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 358159)
Nu e viata o jungla?

Nu este,daca ne impunem niste reguli,norme de a vietui in mijlocul umanitatii!

caty_deea 02.05.2011 23:04:40

Dubiu

Intrebarea este: chiar l.au omorat? De ce? De ce nu l.au judecat?De ce nu l.au inchis? Mi se pare o chestie de gradinita sa vii sa spui ca dupa 10 ani l.ai gasit,l.ai impuscat si.......l.ai aruncat in apa.Fara nicio o dovada.Oare nu le este rusine? Cred ca cei doi lideri sunt f buni prieteni,au batut palma si teroristul e prin caraibe face plaja.
Oare CIA nu avea resurse sa il gaseasca pana acum? Hmm ni se pregateste ceva?

dianadi 02.05.2011 23:14:40

eu nu mai pot sa cred nimic din ceea ce fac americanii...nu cred nimic din ce vine de la ei
si chiar asa cum spunea cineva mai sus...dupa atatia ani de cautari de ce nu l-au inchis? de ce nu l-au judecat? cat de curand apare cineva care sa atenteze la siguranta americii ca sa aiba iar cu ce isi ocupa timpul astia,salvatorii lumii.

Mihnea Dragomir 03.05.2011 00:28:29

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 358086)
Osama a fost ucis intr-un act de razboi.

Crestinismul ingaduie razboiul. Nu orice fel, evident, dar a ucide in apararea tarii tale e perfect legitim.

Problema care se pune, dle Erethorn, este în ce măsură trimiterea unui comando în hinterlandul advers, cu scopul de a omorî un comandant advers ține de războiul legitim.

Să luăm alt exemplu: în anii 20, trupe loiale lui Stalin l-au hăituit pe Troțki până l-au dibuit tocmai prin America Latină, unde l-au omorât. Numiți acest lucru "asasinat" sau "ucidere în apărarea țării tale" ?

Mihnea Dragomir 03.05.2011 00:34:47

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 358193)
dupa atatia ani de cautari de ce nu l-au inchis? de ce nu l-au judecat?

Din același motiv pentru care nu l-au închis și nu l-au judecat pe Ceaușescu. Într-un proces just ar trebui să aibă ultimul cuvânt. Și cine știe ce ar fi spus !
Cu ani în urmă, SUA și Iranul au negociat o soluție interesantă de detensionare a încrâncenării dintre cele două state, care prinsese contur încă de atunci. Președintele de atunci al SUA s-a adresat poporului Iranian, la televiziune, la o oră de maximă audiență. La fel a procedat și Ahmadin Najjad, liderul persan, care s-a adresat publicului american. MULT mai convingător a fost cel din urmă, astfel încât guvernul american mai mult a pierdut (cel puțin în imagine) decât a câștigat. Nu cred că aveau motive să repete experiența, cu ben Laden.

Erethorn 03.05.2011 08:57:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 358206)
Problema care se pune, dle Erethorn, este în ce măsură trimiterea unui comando în hinterlandul advers, cu scopul de a omorî un comandant advers ține de războiul legitim.

Să luăm alt exemplu: în anii 20, trupe loiale lui Stalin l-au hăituit pe Troțki până l-au dibuit tocmai prin America Latină, unde l-au omorât. Numiți acest lucru "asasinat" sau "ucidere în apărarea țării tale" ?

Distinctia este pe mai multe niveluri:

In primul rand, Trotki nu a declarat razboi rusilor. Osama a declarat razboi americanilor.

In al doilea rand, Trotki nu a organizat atentate in masa in centrul Moscovei, care sa ucida mii de civili rusi.

Sa nu intelegeti de aici ca am vreun cult pentru americani, sau ca sunt in intregime de acord cu modul in care se poarta acest "razboi impotriva terorii".

Referitor la a doua comparatie, cea cu Iranul: Cui s-ar fi adresat Obama intr-un ipotetic discurs televizat ? Membrilor Al Queda ?! Osama din Laden nu reprezinta, nici legal nici moral, un popor, o natiune, un stat sau o credinta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:27:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.