Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Cantatul la nunti, UN PACAT?!?!? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12491)

ana ana 21.03.2011 14:07:31

frumos spus

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 349282)
"Cântecelor li se spun hori: hore în grumaz, înturnată, adâncată, moroșenească.

De ce cântă omu�?... Pentru că așa îi vine: de pildă, de osteneala bătrâneților.

Când cântă omul?... Când îi vine.

Care este diferența dintre muzica tradițională românească și muzica lăutărească țigănească?...
Muzica românească exprimă un sentiment: de dragoste, de dor, de înstrăinare, de jale; muzica de mahala exprimă exaltare trupească.

Țăranul cânta pentru a-și exprima un sentiment, lăutarii o fac pentru a câștiga bani.

Unii se slujesc de folclor, alții slujesc folclorul.

Pe pământ avem două șanse: credința și arta.�"

Cuvinte rostite de Grigore Leșe în cadrul unei discuții cu tinerii.

adevarate vorbe! multumesc tuturor pentru raspunsuri...

ana ana 22.03.2011 00:59:43

inca mai aspept pareri...

din suflet va rog, sa imi spuneti ce credeti despre acest subiect...

Noesisaa 22.03.2011 01:37:28

Ana, cred ca repet ce au spus altii: cantatul la nunti nu este pacat, pacat este ca traiesti necununata cu prietenul tau, pacat intr-adevar foarte mare in orice circumstanta si fara scuza. Asta ar trebui sa te ingrijoreze cel mai tare, nu muzica.

Am fost la nunti de preoti, da a fost si muzica, decenta, dar muzica de petrecere, s-a dansat, etc. Ortodocsii nu sunt totusi protestanti, si nunta, chiar si cea de crestini, nu este masa de seara din trapeza manastirii X de pe varful muntelui Y in compania precuviosilor. Toate sunt bune daca sunt facute cand trebuie, cu masura si cu decenta. Inclusiv muzica.

ana ana 22.03.2011 10:07:13

asa este

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 349436)
Ana, cred ca repet ce au spus altii: cantatul la nunti nu este pacat, pacat este ca traiesti necununata cu prietenul tau, pacat intr-adevar foarte mare in orice circumstanta si fara scuza. Asta ar trebui sa te ingrijoreze cel mai tare, nu muzica.

Am fost la nunti de preoti, da a fost si muzica, decenta, dar muzica de petrecere, s-a dansat, etc. Ortodocsii nu sunt totusi protestanti, si nunta, chiar si cea de crestini, nu este masa de seara din trapeza manastirii X de pe varful muntelui Y in compania precuviosilor. Toate sunt bune daca sunt facute cand trebuie, cu masura si cu decenta. Inclusiv muzica.

multumesc pentru sfat

MariS_ 22.03.2011 13:48:18

Pai la nunta din Cana li se terminase nuntasilor vinul. Oare ei au baut pe muteste, pe tacutelea adica sau s-au veselit si probabil au si cantat? Si Domnul Iisus ce-a facut? A aruncat vinul ca ii indeparteaza de Dumnezeu? Nu, din contra, a prefacut si apa in vin ca sa aiba nuntasii vin de cea mai buna calitate. Stiti ce se intampla? Unii vor sa fie mai catolici decat Papa si mai ortodocsi decat Domnul Iisus.
Vreme este de cantat,
vreme este de rugat,
vreme este de iubit...
Har, smerenie si jertfa de sine.

Florin-Ionut 22.03.2011 14:12:50

Citat:

În prealabil postat de ana ana (Post 349251)
Cantatul la nunti, UN PACAT?!?!?

Ar fi păcat dacă ai cânta pe versuri deocheate, vulgare, smintitoare, înșelătoare. Cât timp te înțelegi cu nuntașii să păstrați o limită a bunei-cuviințe, nu văd nici un rău să cântați în fața lor. Ideea este să se păstreze decența și echilibrul în toate cele.

Noi am cununat în toamnă. La sfârșit, cineva mi-a spus în glumă ca am fost prea rezervat. Păi ce era să fac, să mă îmbăt și să mă dau în spectacol? :)

Melissa 22.03.2011 14:26:14

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 349536)
Pai la nunta din Cana li se terminase nuntasilor vinul. Oare ei au baut pe muteste, pe tacutelea adica sau s-au veselit si probabil au si cantat? Si Domnul Iisus ce-a facut? A aruncat vinul ca ii indeparteaza de Dumnezeu? Nu, din contra, a prefacut si apa in vin ca sa aiba nuntasii vin de cea mai buna calitate. Stiti ce se intampla? Unii vor sa fie mai catolici decat Papa si mai ortodocsi decat Domnul Iisus.
Vreme este de cantat,
vreme este de rugat,
vreme este de iubit...

Har, smerenie si jertfa de sine.

Cata dreptate ai MariS draga..:5:

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:00:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.