Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Biserica secreta!? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12121)

dianagroza 05.02.2011 18:51:55

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 333565)
Eu nu am vazut nimic pro-ortodox, sau, mai bine zi, nimic crestin.

In schimb, am vazut multe lucruri anti. La prima vedere, anti-catolice, anti-protestante, anti-patriarh, etc.

In fond, anti-ortodoxe.

Va propun urmatorul criteriu pentru a aprecia calitatea reala a unui site, persoane, carti etc.: Simt oare in continutul acestui site, in purtarea sau vorbirea acestei persoane, ideile acestei carti - acea calitate fundamentale a crestinului, acea virtute teologala fara care nu suntem nimic, dupa cum spunea apostolul - IUBIREA ?

Eu m-am uitat pe sit-ul acela si am vazut ura.

Am zis ca m-am uitat in mare, nu ca am analizat continutul.
Pai am vazut niste articole legate de masonerie, eu am citit „Simt în suflet o foame și o sete de Dumnezeu” si "Parintele IOAN de la Rarau despre cipuri si viitorul sinod panortodox"
Multumesc pentru sugestie!

catalin2 05.02.2011 19:34:33

Am crezut prima data ca e un site stilist, dar nu e asa. In afara de unele exagerari (evrei, masonerie, etc.) e destul de complet, chiar eu am citat din el despre reiki. Desigur pentru ecumenistii din toate religiile si credinciosii flower-power e ceva inacceptabil. Cum sa critice cineva hinduismul sau adventismul sau catolicismul? Pentru ca toate religiile sunt la fel.

Am gasit chiar pe prima pagina un articol cu un un musulman trecut la ortodoxie, se dadea si citatul din Serafim Rose: "Însă, când am intrat apoi iarăși într-o biserică ortodoxă (una rusească, în San Francisco), ceva mi s-a întâmplat, ceva ce nu mai trăisem într-un templu budist sau în alt templu oriental; ceva îmi rostea în inimă că sunt acasă, că întreaga mea căutare luase sfârșit”.

horatiu.miron 05.02.2011 20:05:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 333629)
Am crezut prima data ca e un site stilist, dar nu e asa. In afara de unele exagerari (evrei, masonerie, etc.) e destul de complet, chiar eu am citat din el despre reiki. Desigur pentru ecumenistii din toate religiile si credinciosii flower-power e ceva inacceptabil. Cum sa critice cineva hinduismul sau adventismul sau catolicismul? Pentru ca toate religiile sunt la fel.

Mie imi pare ca umbla undeva pe linia firava de demarcatie dintre crestin ortodoxie si conspirationismul iudeo-masonic.

catalin2 05.02.2011 20:12:09

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 333659)
Mie imi pare ca umbla undeva pe linia firava de demarcatie dintre crestin ortodoxie si conspirationismul iudeo-masonic.

Asta e, nu poate sa fie perfect. :)

gmanole 05.02.2011 20:52:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 333629)

Am gasit chiar pe prima pagina un articol cu un un musulman trecut la ortodoxie, se dadea si citatul din Serafim Rose: "Însă, când am intrat apoi iarăși într-o biserică ortodoxă (una rusească, în San Francisco), ceva mi s-a întâmplat, ceva ce nu mai trăisem într-un templu budist sau în alt templu oriental; ceva îmi rostea în inimă că sunt acasă, că întreaga mea căutare luase sfârșit”.

Intr-adevar, nu-i un site stilist, multumim lui Dumnezeu! Asa ca puteti citi, oameni buni, in pace! E doar un alt site de-al nostru, "legionar", "nationalist" si "ortodox".

Erethorn 05.02.2011 21:37:22

Citat:

În prealabil postat de gmanole (Post 333702)
Intr-adevar, nu-i un site stilist, multumim lui Dumnezeu! Asa ca puteti citi, oameni buni, in pace! E doar un alt site de-al nostru, "legionar", "nationalist" si "ortodox".

Mai puneti si "fanatic", "antisemit", "conspirationist" si in ultima instanta "sectar", si va veti apropia de adevar.

Apropo, vad ca si dumneavoastra, si initiatorul topicului sunteti la prima postare. Ati intrat doar ca sa faceti reclama "Bisericii secrete" ?

Langu 05.02.2011 22:26:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu.mihai05 (Post 333550)
Domne Ajuta!Am si eu o intrebare ce parere aveti despre site acesta ...www.bisericasecreta.wordexpress.com,precizez ca are o conotatie cel putin din punctul meu de vedere pro ortodoxism...dar spre a ma putea lamuri as avea nevoie si de alte pereri.Va multumesc anticipat!

O lamurire;in est, ortodox, este automat legat de crestinism iar in restul lumii ortodox reprezinta acea grupare ce a continuat si continua sa respecte cat mai fidel legile si traditia.Probabil veti intanli termenul musulman ortodox,evreu ortodox...asta nu inseamna ca sunt crestini.

gmanole 06.02.2011 02:02:01

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 333719)
Mai puneti si "fanatic", "antisemit", "conspirationist" si in ultima instanta "sectar", si va veti apropia de adevar.

Apropo, vad ca si dumneavoastra, si initiatorul topicului sunteti la prima postare. Ati intrat doar ca sa faceti reclama "Bisericii secrete" ?

Sinteti obosit, domnu' Erethorn! Ar trebui sa mergeti sa va culcati...

calator prin ploaie 06.02.2011 09:37:37

În prealabil postat de Erethorn

Inclin sa-ti dau dreptate ...abia sosit si paf....deh...stii tu Erethorn chestia cu lupul in haina de oitza...

ovidiu.mihai05 08.02.2011 00:03:54

te-ai "prins"!!!

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 333719)

chiar crezi ca nu as avea cf si i-mi ocup timpul "promovand" site acesta,dc da,te inseli...era un simplu topic ce ma nedumerea pe mine.Multumit,sper ca da!!..si da sunt nou pe acest site.logat vorbind....am simtit o oarecare "ironie si sarcasm "in msj tau asa ca poate se va simti si in raspunsul meu aceeasi atitudine.Merci!@

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:16:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.