Citat:
În prealabil postat de George.m
(Post 322742)
Va impartasesc punctul de vedere. Macarie Egipteanul spunea: Cu vorba buna, si pe cel rau il faci bun, iar cu vorba rea, si pe cel bun il faci rau.
|
Eu sunt de acord ca acel preot putea sa-l certe/mustre,chiar sa nu-l lase la anumite ritualuri daca asa considera dansul si asa spune organizarea ortodoxa.
Este perfect normal,subliniez asta,ca fiecare biserica sa-ti solicite sa respecti anumite reguli.Tine si de bunul-simt al oamenilor,de educatia lor si,de ce nu,de respectul pentru locul unde vin si pentru ce se intimpla acolo.Eu,de ex,daca as dori sa intru intr-o biserica/as intra si ar veni un preot si mi-ar spune ,,Domnule nu te putem primi la cum esti imbracat/pt ca esti de alta confesiune">nici o problema,ies imediat.Este dreptul lor,nu am nimic de comentat daca asa sunt regulile dansilor.
Dar,sub nici o forma,in nici un moment,sa nu incerce sa ma loveasca/plezneasca sau ceva similar.In cazul meu ar fi greu datorita fizicului dar accept sa fiu dat afara,mustrat,certat,exclus
dar nu lovit.Acolo se termina granita.Mai ales cand este vorba de un cleric,indiferent de confesiune.
Eu cred ca acel preot,care s-ar putea sa fie un om dedicat si care sa fi ajutat pe multi,pur si simplu si-a pierdut in acel moment stapinirea de sine.Cred ca si el a regretat ulterior ca l-a lovit,fie si usor,cu crucea.Poate era si el obosit,sau era suparat ca unii nu respecta ceea ce el iubeste.Uman il inteleg,se poate intampla,toti mai cedam din cand in cand.
Dar sa nu fie asta o regula.
Si unul dintre baietii mei a trecut prin genul acesta de perioada vestimentara.Acum i-a trecut si l-au apucat altele,care vor trece la randul lor si vor veni altele si altele.Acceptam sa fie mustrat,sau sa fie eventul dat afara,si eu l-as fi prevenit dar omul invata cel mai bine pe pielea lui.Insa niciodata nu as fi acceptat ca cineva,in confesiunea mea sau in alta,sa-mi loveasca fiul.
Niciodata.Nu l-a crescut el,nu l-a trimis el pe lumea asta si poate aplica alte metode pedagogice sau eventual mai dure(dat afara).Dar sa nu-l loveasca.
Daca la dvs sunt alte reguli,care permit asta,atunci sa fie cum credeti de cuviinta.Este dreptul dvs.