AteulCelPlictisit |
05.12.2010 18:59:53 |
Citat:
În prealabil postat de disbel
(Post 310356)
Ai fi surprins sa afli ca exista acea "taxa bisericeasca" si la noi sub numele de "cult". Desi nu aia este problema. Parintii mei desi nu sunt crestini avizi si i-am rugat sa inceteze sa mai plateasca aceasta taxa inutila, cel putin pentru mine(daca ei doresc sa o plateasca pentru ei, nu am nimic impotriva) tot fac asta. Cand i-am intrebat de ce, au zis ca se tem despre parerea celorlalti, "adica cum pana si aia saraci platesc si noi nu, ne facem de miru lumii" citez. Ma rog nu asta este problema, cateva sute de mii nu ne saracesc doar ca este contrar credintelor mele si ma deranjeaza foarte mult.
Ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare este ca figurez in acea "statistica" a romaniei ca fiind ortodox. Nu vreau sa fac parte din acel fals numar. Vreau sa imi anulez botezul si tot ce este legat de biserica.
Cat despre ce ai zis tu despre ora de religie, eu am ales a 2a optiune. Am ales sa fiu cel care pune la indoiala si contra-ataca tot ce zice profesorul. Colegii mei cel putin tot timpul abia asteptau sa vina ora de religie pentru ca era ca un fel de show pentru ei, de cele mai multe ori daca nu chiar tot timpu sfarsindu-se cu aplause pentru mine. Cat despre note si medii la religie, la evaluare consideram materia ca si "literatura" nimic mai mult decat niste povesti pentru copii. Am avut un profesor de religie tolerant si aprecia sinceritatea mea. Puteam sa renunt la ora printr-o cerere dar am considerat ca ma va ajuta la viitoarele dezbateri/contradictii.
Multumesc pentru referinte.(desi is la curent cu tot ce a scris Dawkins/dezbateri/etc)
PS: am rugat pana la urma o prietena care este fiica de parinte sa il intrebe despre formalitatile necesare(daca exista). Voi face un update in primul post cand voi afla.
|
Din pacate si eu figurez ca fiind Ortodox, desi am cerut familiei sa ma treaca ca ateu in recensamant. Cat despre celelalte mici detalii precum botezul, chiar ti se par ca sunt atat de semnificative incat sa ai nevoie de "invalidare"?
Taxa de cult zici ca se numeste? Ai putea sa imi dai si mie detaliile? Am intrebat familia mea si ei spun ca nu stiu nici o astfel de taxa oficiala, cel putin nu e oprita "pe fluturas" sau ceruta oficial, din cate stiu ei. Chiar si asa mai doneaza la biserica si platesc ce cere biserica. Eu sunt singurul ateu din familie deci nu le pot impune sa nu plateasca. Banii lor, treaba lor.
Chiar te rog sa ne (sau cel putin ma) tii la curent cu ce mai afli.
|