![]() |
Buna Seara
Ma aflu si eu de ceva vreme intr-o situatie asemanatoare. Am 31 de ani si vreau sa-mi gasesc pe cineva cu care sa-mi intemeiez o familie insa nu merge si gata parca toate imi sunt impotriva. Nu am nici un defect fizic vorbind, nu am vicii, am facultatea terminata, am un servci normal ca tot omul... pe scurt sunt un om obisnuit. In urma cu citiva ani au fost femei care se arata interesate insa eu nu le-am dat atentie si ma gindeam la ceva mai bun si speram sa gasesc miss univers :) Dar se pare ca toate astea au fost un pacat deoarce de atunci am tot incercat sa cunosc pe cineva si prin intermediul internetului si prin cercurile de prieteni insa relatiile nu merg si gata... parca sunt blestemat. Ma rog la Dumnezeu seara de seara sa-mi scoata in cale persoana potrivita.... Odata am avut un vis...mi-a aparut dintr-o data o lumina alba stralucitoare iar o voce ma intreaba pe un ton aspru.."De ce ma rogi sa te ajut...doar iti cauti pe internet". Poate o sa vi se para comic visul meu dar va zic sincer ca asa a fost si mi-am trezit destul de speriat dupa acel vis. Cred in Dumnezeu insa nu ma duc foarte des la biserica. Exista oare cununii legate? |
Citat:
Oamenii slabi vor crede mereu in notiuni de genul prostiilor astora vrajitoresti, ereziile astea fara valoare, decat sa identifice adevarata problema si sa gaseasca o solutie valida. Pe alte thread-uri am zis-o mai frumos, am dat chiar si sfaturi femeilor nemaritate cum sa-si gaseasca un partener. Sfaturile erau mai mult decat decente si sunt convinsa ca ceea ce am descris eu acolo sunt in mare in parte calitatile pe care barbatii le vor la o femeie normala. Dar nu, a trebuit sa fiu blamata pentru ca eu nu am zis ca cel mai important lucru este sa-ti pastrezi virginitate. Acum va zic cu tot curajul ca cel mai important lucru nu este sa crezi in asemenea stupididati necrestinesti cum ar fi treaba cu cununiile. Nu mai fiti slabi si priviti exact ce defecte aveti si ce indeparteaza potentialii parteneri de voi. |
Topicul despre legarea/dezlegarea cununiilor este acesta:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=3758 Exista legarea cununiilor, o cercetare mai riguroasa ajuta in lamurirea acestei probleme. Asa cum si blestemul mamelor asupra copiilor este adevarat. Satana si dracii exista, nu sunt aberatii. Insa nu consider ca acesta ar fi motivul ptr. care marius11 nu isi gaseste pe cineva. Chiar el a spus care este problema. Citat:
Din moment ce a intrat pe forumul ortodox, consider ca doreste sa isi intemeieze o familie crestin-ortodoxa, si nu una lumeasca. Apoi, chiar el a spus ca a avut ocazia, dar a avut standarde extrem de ridicate. Inainte sa iti gasesti pe cineva, schimba-te pe tine. Du o viata ortodoxa si sunt sigura ca Dumnezeu iti va scoate in cale o sotie. Mergi la Biserica, cautati un duhovnic, spovedeste-te, tineti canonul, du o viata frumoasa si curata, cere sfatul viitorului tau duhvnic legat de casatorie. Acastitul Sfintilor Parinti Ioachin si Anna ajuta mult in gasirea sotului/sotiei si ptr. nastere de prunci (40 de zile). Apoi, daca ai facut toate astea, te-ai indreptat pe tine, ai urcat duhovniceste,ai avut rabdare si nu ti-a scos Domnul pe nimeni in cale, abia atunci poti sa intrebi un duhovnic daca exista aceasta posibilitate, cu legarea cununiilor, desi nu cred. Lipsa de credinta este problema. Sa nu mai dam repede vina pe altii si pe factori externi. Sa ne uitam la noi. |
Citat:
|
Citat:
cei care nu sunt crestin ortodocsi practicanti, risca sa intre sub efectul vrajilor facute de cei care le vor raul, din invidie sau din alte motive. |
Eu, de exemplu, nu cred sub nicio forma in aberatiile de genul acesta. Nu am fost niciodata tentata sa mi se ghiceasca, sa mi se prevada viitorul sau mai stiu eu ce prostii. Nu am crezut vreodata ca am fost blestemata si nici nu m-am gandit sa blestem vreodata pe cineva. Prin urmare nu stiu ce e mai bine in viata:
- Sa crezi si sa fii mereu obsedat de astfel de idei despre magie neagra? Sa lupti cu tentatia de a nu pica in pacatul magiei negre sau sa te feresti mereu de astfel de vrajitorii? - Sau pur si simplu sa nu crezi in astfel de tampenii si sa duci o viata linistita? Mi se pare mult mai buna a doua varianta deoarece cu ajutorul ei poti gasi explicatii mult mai logice si solutii mai performante pentru orice fel de problema. Decat sa stam sa ne plangem ca suntem blestemati, ca avem cununii legate sau tampenii de genul, mai bine ne vedem de treaba noastra si urmam cursul normal al vietii lasate de Dumnezeu. p.s. Am cunoscut o fata careia i-a ghicit o vrajitoare ca va muri calcata de o masina. Crede atat de mult in prostia asta incat evita pe cat posibil sa treaca strazi. Pai asta e viata normala? |
Citat:
Blesteleme iarasi exista, mai ales cele spuse de mama asupra copiilor.(chestiune confirmata de multi duhovnici).Voi credeti ca satana sta si doarme?:)) Cum sa ii mai pacaleasca pe oameni daca nu le da "putere" si nu face false minuni? Si Pr.Arsenie Papacioc a spus ca sunt multi blestemati caci f.multa lume dracuieste,parintii isi dracuiesc copii,merg la vrajitoare etc. Acum, a constientiza ca astel de treburi exista nu inseamna sa stam cu frica in san si sa fim obsedati de treaba asta. Suntem crestini-ortodocsi, nu superstitiosi. Nu exista crestin ortodox care sa creada in puterea Sf.Cruci si in protectia Domnului si sa fie blestemat sau altele. Atata timp cat crezi in puterea Domnului si nu iti indrepti atentia catre rau, nu prea are ce sa ti se intample. Dar sunt si cazuri cand se intempla ca cineva sa fie blestemat sau indracit. Prietena asta a ta si-a pus increderea in acea vrajitoare, nu in Dumnezeu, deaia era asa obsedata. Daca stii ca Adevarul absolut este doar la Dumnezeul-ortodox, te inchi, nu ai probleme cu astfel de chestiuni si in primul rand nu te duci la vrajitoare, caci orice ortodox site ca vrajitoria este pacat. Dracii au putere doar asupra carora cred in ei in mod direct sau indirect.(ex.:vindecari paranormale,yoga etc.) Sper ca am fost cat de cat clara. :) Ai citit topicul pe care ti l-am dat? Mai ales ce a postat Ekaterina. Daca duhovnicii ortodocsi au confiramat ca exista, atunci exista, dar cum am mai zis, aceste chestiuni se adeveresc cand ne indepartam de credinta cea dreapta. |
pai da, dupa mintea Andrei_07, rugaciunile sfantului Vasile cel mare (molitvele), sunt tampenii, pentru ca draci nu exista.
|
Ce sa zic. Pentru multa lume cred ca pare mai simplu sa se multumeasca cu gandul ca au cununiile legate si sa faca tot felul de ritualuri dubioase pentru dezlegarea lor.
In loc de astfel de ganduri si de activitati cred ca ar fi mult mai productiv sa te uiti in ograda ta si sa vezi exact de ce nu te vrea nimeni. Cu riscul de a fi aspru blamata voi spune, ca daca treci de o anumita varsta si pana la momentul acela nimeni nu te-a vrut inseamna ca ori ai un comportament de nedorit ori ai pretentii colosale de la un partener. Nu exista notiune de: nimeni nu are dreptate in jurul meu, doar eu am. Daca nimeni nu vrea o relatie cu tine, e clar ca undeva ai o problema. In loc sa stai sa cauti explicatii vrajitoresti mai bine arunci o privire in oglinda fizica si in oglinda sufletului. Asta e opinia mea. |
Citat:
Repet, eu vorbeam la modul general de existenta dracilor si a papusarilor lor, nu sa devenim paranoici si sa vedem numai blesteme. :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:48:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.