![]() |
Citat:
|
Nu cred ca trebuie sa amestecam progresul tehnologic cu Ortodocsia.Din punctul meu de vedere tot ce ne ajuta sa ne cunoastem mai bine ca si oameni si sa ne intalnim(cei cu pareri asemanatoare) este benefic inclusiv telefonul mobil.
|
Si dl Albert Pike mason de grad 33 in masoneria de rit scotian era de parere ca tehnica si stiinta ne desparte de Dumnezeu.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=129 din firul de discutie: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=6432&page=13 Da mie imi pare ca dl Albert Pike era inselat si insuflat de draci cu privire la aceasta opinie a sa. Mie tehnologia imi pare o binecuvantare a lui Dumnezeu pentru omenire. Erau toate bune cand Dumnezeu le crease,dar omul nu cazuse in pacat. Atunci nu exista moarte,nu existau boli etc. Omul cazand in pacat din inselarea lui Satan (si nemaifiind apoi toate bune) acum avem nevoie de tehnologie. Cand se zice in Sfanta Scriptura ca a privit Dumnezeu cele a facut si erau bune foarte? La versetul 31 din capitolul I de la Facere: "31. Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a șasea. " Dar apoi au cazut Adam si Eva in pacat: Se istoriseste cronologic de caderea lui Adam si Eva in pacat dupa crearea lor,a se vedea la capitolul III de la Facere.Mai anume versetele 1-7 din capitolul III de la Facere se zice de caderea lui Adam si Eva in pacat. |
Incep sa imi dau seama ca principiul "tehnica este precum un cutit, depinde cum o folosesti" nu e tocmai sanatos.
Vedem roadele acesteia in intreaga lume: radiatii, boli, cancer, raceala, mandrie, concurenta, saracie, etc. Nu voi nega niciodata binefacerile acesteia. Insa cand omul ajunge sa astepte binefaceri de la stiinta, el uita de Izvorul tuturor binefacerilor. Cati mai alearga si la Domnul pentru "painea cea de toate zilele" si "sanatate" ?! Prea rar sa existe om care sa nu cada in pacatele ce se pot naste prin tehnica. Eu insumi folosesc telefonul mobil, internetul, etc, insa cu mult mai bine mi'ar fi fara ele. |
Cateodata jobul ma obliga sa umblu cu trei telefoane dupa mine, ziua si noaptea. Atunci forwardez apelurile pe unul singur.
Daca nu putem sa anulam raul, macar sa-l minimizam pe cat posibil. |
Citat:
Din pacate traim in secolul vitezei , si trebuie sa ne adaptam la situatie asta nu inseamna ca trebuie sa fim dependenti de :telefon ,internet , Tv, le folosim atunci cind avem nevoie .Lumea a evoluat si trebuie sa mergem in pas cu ea ,nu o sa ne "punem cenusa in cap" de acuma . |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Insa unele au fost indepartate cu succes, spre odihna. Raspunsul de mai sus era insa o alternativa placuta la prima varianta. |
Adevăr !
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:56:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.