Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cadelnita si toaca electronice si vesminte de preoti cu Swarowski... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10664)

florinbrasov0 11.09.2010 12:06:10

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 287553)
Da de ce n-am pune si usi de alea cu senzori la biserica? Si cand dam pomelnicul il scriem pe un ecran cu touch-screen. Iar ca sa fie si preotul vazut de toata lumea, eu zic sa se monteze un LCD mare acolo pe catapeteasma. Si eventual sa puna si cititoare de carduri bancare pentru a achizitiona lumanari, carti si alte chestii direct de pe card. Nu-i asa ca ar fi mai bine?

Sa puna si o banda rulanta, ca atuci cand preotul cadeste pe la icoane sa nu mai mearga el, plus daca are si o cadelnita electronica nu mai trebuie sa faca prea mult efort.

Don_Juan 11.09.2010 12:21:44

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 287554)
Sa puna si o banda rulanta, ca atuci cand preotul cadeste pe la icoane sa nu mai mearga el, plus daca are si o cadelnita electronica nu mai trebuie sa faca prea mult efort.

Foarte buna idee. La asta nu m-am gandit. Si cand o mai evolua tehnologia nu va mai fi nevoie sa vina preotul la biserica. Apare doar o holograma de-a dansului care va oficia slujba. Iar dascalul va fi un robot care are capacitatea de a imita vocea lui Pavarotti. Si la intrarea in biserica va fi un dispozitiv care sa te identifice dupa verificarea amprentelor si a retinei. Dupa aceasta verificare, dispozitivul iti va ura calduros "Welcome to Starship Enterprise!"

Jamaica 11.09.2010 12:58:16

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 287561)
Foarte buna idee. La asta nu m-am gandit. Si cand o mai evolua tehnologia nu va mai fi nevoie sa vina preotul la biserica. Apare doar o holograma de-a dansului care va oficia slujba. Iar dascalul va fi un robot care are capacitatea de a imita vocea lui Pavarotti. Si la intrarea in biserica va fi un dispozitiv care sa te identifice dupa verificarea amprentelor si a retinei. Dupa aceasta verificare, dispozitivul iti va ura calduros "Welcome to Starship Enterprise!"

mult prea tare :)))))))))))))))

Crestin_Simona 11.09.2010 13:13:21

Citat:

În prealabil postat de gheorghie (Post 287501)
daca citeati atent, acolo scrie ca e targ ecumenic sau ceva de genu...deci asa se incepe cu ecumenismul si cu unirea bisericii catolice cu BOR..degraba o sa ne bage ecumenismul pe gat

cea mai mare prostie din targ mi se pare toaca electrica...

Ai dreptate:"Târgul este o premieră și pentru Europa, datorită caracterului său ecumenic.''

florinbrasov0 12.09.2010 20:37:23

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 287561)

Ai uitat de Usi Imparatesti cu telecomanda. :)

Marius22 13.09.2010 11:29:12

Atunci cand duhul lumesc isi face loc peste o anumita limita in biserica, apar glumele, ironiile, smintelile, pe seama celor sfinte. Nu este firesc.

Se cere mult discernamant in acest sens, mai ales de la preotii care chivernisesc biserica dar si de la noi. Tehnica moderna nu este rea in sine, dar cand ajunge piatra de poticnire si smintela in biserica, mai bine ne lipsim de ea. Sa ne asemanam si noi astfel Mariei, nu Martei, care "partea cea buna si-a ales".

Don_Juan 13.09.2010 11:46:43

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 287933)
Atunci cand duhul lumesc isi face loc peste o anumita limita in biserica, apar glumele, ironiile, smintelile, pe seama celor sfinte. Nu este firesc.

Se cere mult discernamant in acest sens, mai ales de la preotii care chivernisesc biserica dar si de la noi. Tehnica moderna nu este rea in sine, dar cand ajunge piatra de poticnire si smintela in biserica, mai bine ne lipsim de ea. Sa ne asemanam si noi astfel Mariei, nu Martei, care "partea cea buna si-a ales".

Se pare ca am cam exagerat. Imi cer scuze. Dar tot nu sunt de acord cu patrunderea tehnologiei moderne in biserica. Si-ar pierde tot farmecul. Eu unul nu suport nici acum sa vad microfoane, boxe, termopane si becuri prin biserica. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi cu toaca, cadelnita sau clopote electronice.

Marius22 13.09.2010 12:12:14

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 287946)
Dar tot nu sunt de acord cu patrunderea tehnologiei moderne in biserica. Si-ar pierde tot farmecul. Eu unul nu suport nici acum sa vad microfoane, boxe, termopane si becuri prin biserica. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi cu toaca, cadelnita sau clopote electronice.

Nici eu nu sunt de acord cu multe dintre ele, dar nu dintr-un traditionalism dus la extrem, dintr-un "talibanism", ci pentru ma regasesc mult mai usor in simplitatea si firescul unor biserici construite mai intai pentru Dumnezeu, iar mai apoi pentru om. Inainte de a ne gazdui pe noi periodic, biserica este continuu "casa a lui Dumnezeu." Ar trebuie sa construim bisericile plecand de la intentia de a placea lui Dumnezeu, si apoi noua. Or, lui Dumnezeu nu cred ca-i plac lucrurile complicate fara rost, ci cele simple si totodata profunde.

Dar aceste biserici, sau mai bine spus aceste lucruri de prisos din biserici nu vor disparea atat timp cat vor fi preoti care se ostenesc mai mult in chivernisirea bisericii, decat in chivernisirea sufletelor celor pastoriti. Altfel, ca sa nu-i piarda, ar incerca sa nu-i smintesca pe nicio cale.

Dumitru73 13.09.2010 12:13:26

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 287946)
Se pare ca am cam exagerat. Imi cer scuze. Dar tot nu sunt de acord cu patrunderea tehnologiei moderne in biserica. Si-ar pierde tot farmecul. Eu unul nu suport nici acum sa vad microfoane, boxe, termopane si becuri prin biserica. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi cu toaca, cadelnita sau clopote electronice.

Exista si asa ceva ...
http://www.mediafax.ro/life-inedit/c...-iulia-2928819

Don_Juan 13.09.2010 12:17:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 287959)

Eu nu inteleg de ce se fac investitii de astea inutile, pe cand banii ar putea fi investiti in proiecte de ajutorare a saracilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:07:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.