Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   legat de momentul savarsirii pacatului evei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10279)

zoridezi 03.08.2010 17:44:09

Nu-mi place documentarul. Are niste scene mult prea copilaresti: ingeri care se lupta cu sabii gen "razboiul stelelor", ingeroaice (cu toate ca ingerii n-au sex) iar lucifer, care cica era cel mai frumos inger, arata naspa. Ca sa mai adaug ca e facut de adventisti.

zoridezi 03.08.2010 17:45:46

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 274500)
Nu ai pentru ce. Astept opiniile voastre cu privire la acest documentar.

Nu te supara. Eu critic doar producatorii documentarului. Prea mult bling bling pentru un documentar de spiritualitate.

Raoul 03.08.2010 20:13:09

Sunt deacord ca reprezentarea nu e tocmai ok,insa eu ma refeream la esenta. Explica toate lucrurile destul de bine. I-am aratat documentarul si unui calugar si i-a placut,dar a facut aceeasi remarca,referitor la Lucifer. Si anume ca dupa ce a cazut si a devenit diavol arata prea frumos,trebuia sa fie negru.
Eh,asta este. Doar nu sustin ca in cer e ca in acel documentar,normal ca e SF,insa ne putem forma o idee despre cum au decurs lucrurile. Scenariile e pentru a intelege mai bine,nicidecum nu au urmarit perfectiunea,era cu neputinta.

ap2010 05.08.2010 01:47:14

daca nu era Eva nu eram nici eu ,nici mama nici tu,nici mama ta...

ingerul_pazitor 05.08.2010 04:23:18

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 275128)
daca nu era eva nu eram nici eu ,nici mama nici tu,nici mama ta...

foarte adanca gandire, fata intreba altceva...

Raoul 05.08.2010 13:52:38

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 275128)
daca nu era Eva nu eram nici eu ,nici mama nici tu,nici mama ta...

Eu zic ca ar fi gasit Dumnezeu o alta modalitate de a ne inmulti,nu avem de unde sa stim daca existam sau nu. Consider ca nu trebuie sa ne hazardam in astfel de afirmatii.

voxdei55 05.08.2010 16:46:14

Deci Adam e primul natarau din istorie care s-a lasat corupt de nevasta.Ciudat ca in Rai era si diavolul camuflat in sarpe,...oare cum de a fost lasat inauntru?

costel 05.08.2010 17:23:56

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 275317)
Deci Adam e primul natarau din istorie care s-a lasat corupt de nevasta.Ciudat ca in Rai era si diavolul camuflat in sarpe,...oare cum de a fost lasat inauntru?

Afla ca acel nataru a fost scos din iad, lucru exprimat si in iconografie. Asa ca e cazul sa intorci privirea de la altii catre tine. Nu de alta, dar asa ai mai multe sanse sa nu fi corupt.

Diavolul era prezent pentru ca omul nu atinsese stare de desavarsire. Fac precizarea ca omul nu a fost creat perfect, ci cu toate cele necesare pentru atingerea desavarsirii. Totul a stat si sta in libertatea de alegere a omului.

andreicozia 05.08.2010 18:32:48

Citat:

În prealabil postat de voxdei55 (Post 275317)

Bine ca Dumnezeu nu i-a facut pe Adam si Eva chinezi, ca in loc de mar l-ar fi mincat pe sarpe!
In cazul asta ce ne faceam fara draci?...vorba Par Papacioc

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:54:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.