Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   De la evolutionism la transhumanism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10066)

anna21 14.07.2010 15:08:57

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 268913)
Transhumanismul este o formă de artă, asemănător science-fiction-ului din anii 1950-60 care făcea tot felul de previziuni puerile despre deceniile următoare.

Asa am crezut si eu ca tine de arta.. dar ma miram ca este atat de promovat (cand eu il percep ca foarte nefiresc). Mi-a picat ideea cand am vorbit cu prietena mea care mi-a spus ca a apreciat expozitia bodies deoarece arata ca oamenii sunt doar niste mecanisme complicate.. aceasta este ideea: oamenii sunt mecanisme, iar robotii pot imita oamenii (uneori mai eficient, nu?).
Transhumanismul este promovat intens deja in facultati in america! (am verificat pe siturile mai multor universitati.. am postat mai devreme un link de la Harvard, ca deh, e de prestigiu).
(Asa cum se promova UE atunci cand eram eu in facultate (cu congrese organizate pt studenti..etc..).).

andreicozia 14.07.2010 17:37:35

Ei cu Harvard-ul(ironizat de tine) si cu expozitia lor ti-au demonstrat de viu, ca omul este un mecanism. Daca ai vre-o problema cu afirmatiile lor demonstreaza contrariul ..daca poti sa treci dincolo de imaginatie si inchipuiri si vise din La-La land!

anna21 14.07.2010 17:45:54

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 269061)
Ei cu Harvard-ul(ironizat de tine) si cu expozitia lor ti-au demonstrat de viu, ca omul este un mecanism. Daca ai vre-o problema cu afirmatiile lor demonstreaza contrariul ..daca poti sa treci dincolo de imaginatie si inchipuiri si vise din La-La land!

expozitie facuta de harvard?
cred ca ai citit pe alt thread (sau ai pb de intelegere)

andreicozia 14.07.2010 17:55:54

Nu o mai suci, raspunde daca ai cu ce la intrebare!

yawbaj 17.07.2010 20:18:35

Transumanismul cu varianta imortalitatea tehnologica, nu are nimic comun cu arta. Este o tehnica concreta, foarte practica deja la lucru.
Chestiunile principale prin care se dezvolta sunt incarcarea mintii, nanotehnologia si criogenia.
In domeniul nanotehnologiei s-au creat deja mici roboti cu lungimea de 1 cm cu scopul actual a degajarii vaselor de sange de depunerile de grasime.
Persoanele afectate puteau recurge inainte acestei tehnologii la tehnici chirurgicale:
-amputarea piciorului afectat(membrul se invinetea)
-inlocuirea vaselor sangvine
-incizii circulare concentrice(asemanatoare unor inele) pentru evacuarea chirugicala a respectivelor depuneri. La noi in tara se practica la Cluj.
Dar iata ca datorita tehnologiei oamenii afectati nu mai trebuie sa sufere interventii chirugicale. E bine asta?
Incarcarea creierului e un domeniu de viitor inca nu sunt aplicatii stiute. Conceptia actuala despre cum s-ar realiza ar fi proteze de memorie adaugate treptat care ar inlocui creierul. In final descarcarea mintii s-ar realiza intre doua sisteme artificiale.
In ipoteza descarcarii mintii intre creierul biologic si calculator ar fi vorba de back-up si nu de o protezare temporara.

Traditie1 17.07.2010 22:03:43

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 269956)
Transumanismul cu varianta imortalitatea tehnologica, nu are nimic comun cu arta. Este o tehnica concreta, foarte practica deja la lucru.
Chestiunile principale prin care se dezvolta sunt incarcarea mintii, nanotehnologia si criogenia.
In domeniul nanotehnologiei s-au creat deja mici roboti cu lungimea de 1 cm cu scopul actual a degajarii vaselor de sange de depunerile de grasime.
Persoanele afectate puteau recurge inainte acestei tehnologii la tehnici chirurgicale:
-amputarea piciorului afectat(membrul se invinetea)
-inlocuirea vaselor sangvine
-incizii circulare concentrice(asemanatoare unor inele) pentru evacuarea chirugicala a respectivelor depuneri. La noi in tara se practica la Cluj.
Dar iata ca datorita tehnologiei oamenii afectati nu mai trebuie sa sufere interventii chirugicale. E bine asta?
Incarcarea creierului e un domeniu de viitor inca nu sunt aplicatii stiute. Conceptia actuala despre cum s-ar realiza ar fi proteze de memorie adaugate treptat care ar inlocui creierul. In final descarcarea mintii s-ar realiza intre doua sisteme artificiale.
In ipoteza descarcarii mintii intre creierul biologic si calculator ar fi vorba de back-up si nu de o protezare temporara.

Ești pe lângă. Transhumanismul nu e nici o tehnică ci o mișcare intelectuală și culturală:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Transumanism

catalinra 18.07.2010 08:03:25

Va dati seama cand va fi prenzentat primul om cu modificari si softul intern ii va da un bluescreen cum a patit bill gates.

ai2 18.07.2010 16:20:07

Citat:

În prealabil postat de catalinra (Post 270006)
Va dati seama cand va fi prenzentat primul om cu modificari si softul intern ii va da un bluescreen cum a patit bill gates.

Pe lumea asta exista si alte sisteme de operare pe langa windows. Te bucuri cam devreme de necazul altuia.

catalinra 18.07.2010 16:47:54

nu ma bucur de necaz doar arat imperfectiunea sistemelor de operare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:52:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.