![]() |
Asa este, ai cuvantul, MihailC
|
Citat:
"Nimeni nu se bucură, decât regăsindu-se în altcineva" |
Hai că asta a fost simplă (cred): "Carte de despărțire"?
Au fost citate din ea în topicul despre cărțile citite. |
Citat:
Ieromonah Savatie Baștovoi... |
Citat:
|
"Ca membru al familiei, al societății și al Bisericii, fiecare om poartă în această viață vremelnică o anumită slujire sau „ascultare”, care este indispensabilă pentru binele obștesc."
|
Episcopul Alexandru Mileant -
Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici Găsit pe doxologia.ro :) |
De acolo l-am și cules. Chiar mă întrebam: "nu citește nimeni doxologia.ro?".
Ai cuvântul! |
Ok, merci de confirmare... caut mâine un citat.
|
Un dialog între două personalități. Le recunoașteți ? :)
reporter : Stau acasă lângă soția mea și toropim amândoi în căsnicie. Nici adulter nu fac, nici nu o bat, nici nu o cert. Atîta doar că ostenim împreună. Dar n-am senzația că m-am sfințit. intervievat: – Nici sfântul nu are senzația că este sfânt. Dar totuși este o mare deosebire între ei și cei care trăiesc pe lângă ei. O vede toată lumea și încep să-și dea seama și ei. Soții au o oarecare conștiință, au conștiința că nu s-au înșelat unul pe altul, că au făcut cât au putut, dar tot mai erau multe; adică niciodată nu mă socotesc ajuns la sfințenie. Și tot așa nici sfântul. |
Parcă... Parcă...
Aici Mihai ne poate ajuta, nu?;) |
Mda, maestrul Sorin Dumitrescu în dialog cu părintele Stăniloae, fragment extras din cartea "7 dimineți cu părintele Stăniloae".
|
Uite dom'le că știe!:6:
Glumesc, evident că știe. |
Citat:
|
Citat:
Propunerea mea: "Înfrânarea celui căzut pradă slavei deșarte e ca fumul unui cuptor, și în văzduh se destramă amândouă". |
Dă-ne un indiciu, please..
|
Citat:
|
Citat:
|
Ceva usor:
"Ca pocainta trebuie aratata celuilalt, nefiind un lucru secret, ci care se manifesta nu doar prin parasirea pacatului, ci si prin implinirea virtutii. Cind te silesti sa faci tot binele pe care il poti face, esti pe calea pocaintei. [...] Pocainta nu trebuie inteleasa niciodata ca o incremenire cu fata spre trecut, nu trebuie inteleasa niciodata ca o tinguire. Dumnezeu nu are nevoie de niste tinguitori, ci are nevoie de niste oameni care se angajeaza spre bine. Pocainta nu tine atat de trecut cat tine de prezent in vederea unui viitor schimbat spre bine. Pocainta este o lucrare, nu este o lucrare in prezent cu fata spre trecut, pentru ca si asa trecutul este irecuperabil, nu mai ai ce face, daca ai facut un rau in trecut nu-l mai poti schimba. Ci pocainta este o lucrare in prezent cu fata spre viitor, pentru ca viitorul este hotarat de prezentul pe care il traim noi. Si daca traim in prezent dupa voia lui Dumnezeu atunci ne si formam un trecut luminos, un trecut curat, astupam cu trecutul cel bun trecutul cel rau." |
nu stiu cine a zis asta, dar dupa cum suna, parca ar vorbi parintele Teofil Paraian
|
Asa este, Adam, poti posta mai departe.
|
Adam, ce faci??????????? Da-ne cuvantul:1:
|
Întrucât colega noastră Adam000 întârzie să posteze un citat pentru continuarea jocului, cu îngăduința voastră voi propune eu ceva:
"Deci și noi de am avea dragoste, însăși dragostea ar acoperi orice greșeală, precum și sfinții fac așa, văzând zdrobirea oamenilor. Căci nu sunt orbi sfinții. Și totuși nu văd păcatele acestora. Pe de altă parte, cine urăște așa de mult păcatul ca sfinții? Dar totuși nu-l urăsc pe păcătos, nici nu-l judecă, nici nu-l ocolesc, ci împreună-pătimesc cu acela, îi sfătuiesc, îl mângâie, îl slujesc, îl tămăduiesc ca pe un mădular bolnav; toate le fac ca să-l mântuiască" Fiind un autor mai greu de identificat, o să premiez răspunsul corect și complet cu o carte de spiritualitate creștină. |
Filocalia 9, Avva Dorotei - Să nu judecăm pe aproapele.
|
Citat:
Și, firește, postează ceva mai departe... |
Numele cărții e un secret, sau alege Ovidiu?
|
Citat:
|
Ceva cu și de A. Boca, atunci. :)
|
Multumesc, le am pe majoritatea.
|
Hai mă că am glumit, vorbește cu Mihail ce și cum.
|
Înțelesei, însă am profitat să dau un indiciu...
Iată și citatul cu care eram dator: "Fiecare spune că vrea să-L iubească pe Dumnezeu; spun aceasta nu doar creștinii, ci și cei care nu I se închină lui Dumnezeu după adevăr. Acest lucru îl afirmă fiecare cu limba, nu și cu sufletul." |
Ovidiu, poate ne dai niște indicii... că așa e prea greu de ghicit. :)
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:12:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.