![]() |
|
|
|
Citat:
Zici ca esti politician in plina campanie electorala cu postarile astea. |
|
Citat:
Sa fortezi pe cineva in a face ceva intotdeauna o sa sfarseasca prost, indiferent de domeniu. Dar e interesant (si ironic) ca folosesti aceleasi tehnici de propaganda pe care le-a folosit si Stalin acum vreo 70 de ani. |
PĂMÂNTUL NATAL
Aparținem unui Neam, unui Pământ, unui trecut. Am putea ignora asta. Am putea încerca s-o uităm. Dar cum sângele apă nu se face vom reveni chiar fără voia noastră la sursele vieții. Ne întoarcem mai întâi la cei de un sânge cu noi. Legăturile de familie devin din ce în ce mai strânse pe măsură ce trece timpul. Când sângele e în joc nu stăm pe gânduri. Sângele devansează rațiunea. Ne identificăm cu el ca și când venele noastre ar fi una, ca și când familia n-ar avea decât o singură inimă care bate pentru toți. La fel și cu Țara. Nu ne putem detașa de ea chiar dacă o părăsim. Vederea unei poze îngălbenite cu munții noștri, amintirea mirosului de fân proaspăt cosit, unduirea domoală a dealurilor noastre, verdele câmpurilor noastre readuc la viață atât de puternic sentimentul de iubire pe care-l avem pentru Țară încât simțim un nod în gât și ne podidesc lacrimile. Trecutul Țării e întipărit în străfundul conștiinței noastre și al sensibilității noastre. Totul la noi e supraviețuire, renaștere. Trecutul Țării renaște în fiecare generație așa cum primăvara renaște în fiecare mugur. Chiar dacă suntem rătăcitori prin lume pământul natal ne trimite în inimi un fluid cald pe care nu-l creăm și care ne domină. E de ajuns o voce la un post de radio prins într-o Țară îndepărtată pentru ca amintirile, legăturile și credința să reapară, adevărate filigrane înscrise cu litere de neșters în urzeala zilelor noastre chinuite. Tomescu Ionuț |
Citat:
La fel ca și gropile comune, unde erau aruncați soldații "morți pentru patrie" din ambele războie mondiale. Spurcăciuni ! Gândite și scrise. Să poată fi aplicate. Din nou ! Vai ! Vai de voi, care scrieți aceste articole ! Vai de voi și de copii voștrii ! Vai de voi... |
.................................................. ...............................................
|
SĂ REZISTĂM!
Politica e consecința ideii pe care ne-o facem despre ce e drept și sănătos. Ea nu e bună, nu e mare decât dacă politicienii înțeleg ce e conform firii și vieții. Calitatea cea mai prețioasă a marilor conducători de popoare a fost că s-au identificat cu popoarele lor, adică au intuit ce e firesc, ce asigură creșterea și dezvoltărea armonioasă a vieții. Această intuiție s-a bazat și pe înțelegerea a ceea ce e posibil. Alexandru cel Mare, Attila, Napoleon au eșuat pentru că au ignorat proporțiile, pentru că nu au văzut limitele posibilului. Înțelepții ascultă vocea Țării. Ei percep forțele benefice, le evocă, le lasă să acționeze pentru că știu că ele asigură sănătatea și puterea Națiunii. Nu prea putem să ne bazăm pe clasa noastră politică, de aceea noi, cei mulți, trebuie să reprezentăm sănătatea, să păstrăm contactul cu proporțiile și cu natura lucrurilor. Aceasta e în prezent funcția noastră, postul nostru de luptă. Împotriva imposturii, să fim ambasadorii adevărului. Împotriva machiavelismului, să fim campionii loialității. Împotriva lichelelor, să fim de partea oamenilor cinstiți. Împotriva duplicității, să fim apărătorii cinstei. Împotriva spălării creierelor, să proclamăm drepturile bunului simț. Să fim partizanii curățeniei morale. Să refuzăm să fim sclavii lăcomiei sau patimilor și să revendicăm libertatea vieții. Să respingem samsarul și să preferăm omul. Misiunea noastră cea mai profundă și cea mai fecundă e să opunem o altă concepție despre om aceleia care ne e impusă. Să rezistăm înseamnă să apărăm conculziile ce se pot trage pentru fiecare împrejurare din această concepție diferită. Pârvu Ana Maria |
Citat:
|
Citat:
Ce cuvinte tâmpe și seci... reci și uscate... găunoase și pierzătoare de mântuire. La fel ca și gropile comune, unde erau aruncați soldații "morți pentru patrie" din ambele războie mondiale. Spurcăciuni ! Gândite și scrise. Să poată fi aplicate. Din nou ! Vai ! Vai de voi, care scrieți aceste articole ! Vai de voi și de copii voștrii ! Vai de voi... Creștinii, nu au ce să caute în politică ! "Da-ți cezarului ce-i al cezarului și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu." De ce scrieți despre politică, doamnă PÂRVU Ana-Maria? Unde s-a implicat Hristos în politică? Sau Sfinții Apostoli? Sau Sfinții Părinți? UNDE ??? De ce nu vă e rușine, autori ai acestui topic blestemat? De ce nu vă e rușine, instigatori la ură și la război să la vârsare de sânge? De ce nu vă e rușine, urâtori de Dumnezeu, de Hristos, de aproapele? De ce nu vă e rușine, de ce nu vă iubiți dușmanii, cum ne învață Hristos? De ce nu aruncați cu pâine, în cine aruncă în voi cu pietre? De ce nu întoarceți și obrazul celălalt? De ce nu binecuvântați pe cei ce vă blestemă? De ce urâți pe Hristos, de ce huliți învățăturile Sfinților Părinți, de ce huliți și blestemați Biblia ? De ce nu vă e rușine de faptele voastre propagandistice, autori ai acestui topic blestemat? DE CE URÂȚI OAMENII NEPUTINCIOȘI, care vor pământul ăsta trecător? De ce nu iubiți toți oamenii ? DE CE OARE ? :( Înțelepții ascultă vocea lui Dumnezeu, nu vocea țării, cu ț mic, nu cu ț mare... :( "Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine." - Ioan 10, 27 :( +++ SEMNAL DE ALARMĂ ! +++ OPRIȚI, ÎNCHIDEȚI ACEST TOPIC ! +++ SEMNAL DE ALARMĂ ! +++ :( |
|
1 Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
2 De aceea, cine se împotrivește stăpânirii, se împotrivește rânduielii puse de Dumnezeu; și cei ce se împotrivesc își vor lua osânda. 3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele, și vei avea laudă de la ea. 4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune și să pedepsească pe cel ce face rău. 5 De aceea, trebuie să fiți supuși nu numai de frica pedepsei, ci și din îndemnul cugetului. 6 Tot pentru aceasta să plătiți și birurile. Căci dregătorii sunt niște slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta. 7 Dați tuturor ce sunteți datori să dați: cui datorați birul, dați-i birul; cui datorați vama, dați-i vama; cui datorați frica, dați-i frica; cui datorați cinstea, dați-i cinstea. Cuvantul Domnului. |
:( *** SEMNAL DE ALARMĂ ! *** OPRIȚI, ÎNCHIDEȚI ACEST TOPIC ! *** SEMNAL DE ALARMĂ ! *** :( Citat:
Căci acel om, Doamne, poartă chipul și asemănarea Ta, Doamne, așa l-ai creat. Acel om e frumos, Doamne, în el ești Tu ! De ce să te ucid pe Tine? Nu-i destul că te răstignesc în fiecare zi, prin vrednicele de iad, fapte ale mele, Doamne??? TU NU VREI SĂ OMOR NICI UN DUȘMAN CARE ÎMI CERE PĂMÂNTUL, DOAMNE ! TU ÎL IUBEȘTI PE ACELA, DOAMNE ! Ajută-mă să îl iubesc și eu, Preaiubitul meu Dumnezeu... Ajută-mă, Doamne... Citat:
Când stăpânirea îmi cere să ucid un om, sau altfel să păcătuiesc, Tu Doamne, mă lași să urăsc acea stăpânire blestemată. Căci Tu ai spus: "Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față." - Efeseni 5, 11 Ajută-mă, Doamne, și lucrează prin mine, să oprim, Doamne, pe acei oameni, care vor să ucidă alți oameni, pentru indiferent ce motiv, ajută-mă să-i opresc. Doamne, Tu, nu eu, să biruiești, Doamne! Să umpli inimile stăpânirilor, de iubirea Ta, Doamne, ajută-mă... Citat:
"Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă." - Luca 12, 4. Deci, Doamne ! NU MĂ TEM DE NEBUNII CARE VOR SĂ MĂ UCIDĂ ! Ci mă tem de Tine, scumpul meu Dumnezeu, care faci iarba să crească, și eu nu pot, nici în laborator să fac așa ceva... Doamne, ajută-mă, ca prin dragostea Ta, să biruiesc stăpânirea întunericului care le biruiește mințile. Doamne, nu îi lăsa să apere o bucată de pământ, nu îi lăsa să apere țările, România, America, Rusia, să le apere unii de alții. Doamne, nu ne lăsa să se ucidă unii pe alții, pentru o bucată de pământ. Căci avem cu toții loc, Doamne ! Ajută-ne, Doamne ! Citat:
Prin el, Doamne, ne slujești Tu nouă, ticăloșilor, prin slujitorii Tăi, preoții, episcopii, diaconii, Tu ne iubești pe noi și ne arăți iubirea Ta de oameni. Doamne, merităm ca cei ce poartă sabie, pentru păcatele noastre, să ne ucidă trupurile, dar nu îi lăsa, Doamne, mai dă-ne timp de mântuire, de pocăință, de îndreptare, pentru cei rămași ai Tăi, iubitori și cinstitori și închinători Ție, Adevăratului Dumnezeu, iartă și îngăduie pe cei desfrânați și pe eretici, și pe toți cei răi, care nu iubesc Adevărul Tău. Iartă-ne și ajută-ne, Doamne ! Citat:
Doamne, stăpânirii care ne cere să ucidem dușmanii stăpânirii, vom urâ faptele acelei stăpâniri și o vom ierta, căci, NOI CREȘTINII, NU AVEM DUȘMANI ! NOI CREȘTINII, IUBIM PE TOATĂ LUMEA, PE TOȚI OAMENII DE PE PĂMÂNT ! Doamne, noi nu vrem să ucidem pe nimeni, NU VREM SĂ MERGEM ÎN ARMATĂ, unde ne cere să ucidem. Doamne, ajută-ne, ferește-ne de ARMATA blestemată, de crimele războaielor, de gropile comune ! FEREȘTE-NE, DOAMNE, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților. Citat:
Stăpânirea știe ce să facă cu acei bani, ca să ne fie de folos, căci stăpânirea ne slujește nouă, de aceea o alegem, și ascultăm de ea, căci și stăpânirea ascultă de Tine, Preadulce Dumnezeule Treime. Dar când stăpânirea îmi cere să apăr țara, să ucid alți oameni, atunci VOI ALUNGA de la inima mea și din mintea mea, de la urechile mele, acea stăpânire, căci îmi cere să păcătuiesc împotriva poruncilor Tale, Doamne ! Atunci, voi urâ faptele acelei stăpâniri, și voi striga împotriva ei, să nu mai păcătuiască, SĂ NU UCIDĂ ALȚI OAMENI. Căci, Doamne, Tu nu vrei să-mi pierd mântuirea. Mai bine mor de mii de ori, să fiu ucis de oricine vrea să mă ucidă, și pe mine și pe familia ce Dumnezeu mi-a dat-o, și care e a lui Dumnezeu, nu e familia mea, decât să ascult de SLUJITORII SATANEI, din ARMATĂ, care îmi cer să ucid alți oameni, din orice motiv, PIERZÂNDU-MI MÂNTUIREA, pierzând Împărăția Cerurilor, pentru o graniță a unui petec de pământ, care oricum peste 100-200 de ani, va fi schimbat din nou, de alt război ! Doamne, nu lăsa oamenii să se apere unii de alții, ucigându-se ! Doamne, ajută-ne ! Citat:
Doamne, Tu nu vrei să le vărsăm sângele, când ei vin și cer pământul nostru. Noi știm Doamne, că pământul nostru nu e aici, în viața aceasta, în nicio țară. Aici e doar păcatul... "Știm că suntem din Dumnezeu și lumea întreagă zace sub puterea celui rău." - I Ioan 5, 19. Și știu Doamne, că Împărăția Ta, nu e din lumea aceasta: " Împărăția Mea nu este din lumea aceasta." - Ioan 18, 36 Doamne, noi nu vrem să murim pentru România, pentru nicio țară blestemată din lumea aceasta, ci pentru Tine. Iar pe Tine, nimeni, niciodată, nu te va putea lua de la noi. :( *** SEMNAL DE ALARMĂ ! *** OPRIȚI, ÎNCHIDEȚI ACEST TOPIC ! *** SEMNAL DE ALARMĂ ! *** :( |
Citat:
MANIPULARE ! PROPAGANDĂ ! NERUȘINARE ! MINCIUNĂ ! Dumnezeu nu cere niciunde în Biblie, și mai ales în Noul Testament, să îți slujești țara ! Sfinții Părinți, nu cer asta niciunde ! Sfintele Canoane, Sfintele Sinoade, nu au cerut, nu cer și nu vor cere asta, niciodată ! Cum să o slujești o țară ? Mergând în blestemata de armată ? Ucigând alți oameni ? Sfârșind în gropi comune ? RUȘINE ! RUȘINE ACESTUI TOPIC ! ACEST TOPIC TREBUIE OPRIT ! ÎNCHIS ! http://www.doxologia.ro/sites/defaul...4/04/siria.jpg Nu vrem război ! Nu vrem să apărăm țara ! NU ÎNȚELEGEȚI ? NU VREM ! Lăsați-ne în pace ! Nu vrem să apărăm România ! Nu vrem ! ȚARA NOASTRĂ E ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR ! NU ROMÂNIA ! Rușine să vă fie tuturor celor care scrieți aceste articole pe acest topic ! RUȘINE ! Rușine să vă fie că săpați la temeliile Bisericii lui Hristos, că pierdeți turma lui Hristos, lupi în piei de oaie sunteți ! Adevărații Sfinți Martiri, sunt cei care au mărturisit credința, fără să ucidă pe nimeni. EROII DIN ARMATĂ, NU SUNT EROI, SUNT CRIMINALI ! Oameni cu fapte blestemate ! Eroii, care au luat pușca în mână și au ucis alți oameni, nu sunt martiri, nu sunt sfinți, sunt călcători de porunci Dumnezeiești !!! Hristos nu cere așa ceva niciunde, Sfinții Părinți, nici atât ! Din contră: "Cine scoate sabie de sabie va pieri." Iubeșteți vrăjmașii. Binecuvântați pe cei ce vă blestemă ! Aruncați cu pâine în cine aruncă în voi cu pietre. Întoarceți și obrazul celălalt. Cine îți cere haina, dă-i și cămașa. Dacă fratele tău cere să mergi o milă cu el, tu să mergi două. Fi-ți Sfinți, precum Eu, Tatăl vostru, sfânt sunt ! RUȘINE SĂ VĂ FIE ! EROII ADEVĂRAȚI SUNT CREȘTINII CARE ÎMPLINESC VERSETELE DE MAI SUS ! Iar dacă sunt uciși pentru acele porunci, sunt Sfinți Martiri, nu aceia care iau arma în mână și ucis, alți oameni, chipul și asemănarea lui Dumnezeu ! NU VREM SĂ APĂRĂM ȚARA ! URÂM ARMATA ! Urâm pe oricine ne spune să călcăm poruncile lui Hristos ! Amin ! OPRIȚI ACEST TOPIC ! Închideți acest topic ! Pentru numele lui Dumnezeu, închideți acest topic ! http://adevarul.ro/assets/adevarul.r...59/646x404.jpg |
Emiliane, ai reușit să scrii o postare întreagă, și destul de lungă, fără invective și injurii. Felicitări. Mai rămâne mica problemă a minciunii. Când o vei rezolva și pe aceea, în sensul că o vei recunoaște, îți vei cere iertare și vei promite că nu mai faci, vom putea începe să discutăm.
P.S. Eu mă refeream la penultima postare. Între timp, se vede că ai vrut să mă contrazici și ai mai postat una, care cuprinde, din păcate, invective și injurii. Trist. Orice minune ține... o postare ?...... |
Prin asemenea fapte virtuoase a strălucit dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare, care a cârmuit Țara Moldovei 47 de ani, înarmat cu platoșa credinței în Dumnezeu, cu cea a postului și rugăciunii și cu multe fapte ale dragostei creștine închinate Bisericii și poporului său; a zidit un foarte mare număr de biserici și mânăstiri, înzestrându-le cu cele necesare sfintelor slujbe, ca un purtător de biruință a luptat cu prețul vieții sale până la jertfelnicie pentru apărarea hotarelor țării și a credinței strămoșești fiind numit apărător al creștinătății, a miluit pe săraci și a răsplătit pe luptătorii oșteni, a arătat îndurare și pe cei greșiți i-a îndreptat.
Citat din tomosul de canonizare al lui Ștefan cel MAre și Sfânt. Acuma, dacă te consideri, Emiliane, mai ortodox decât Sfântul Sinod și decât Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, nu trebuie decât să o spui. Evident, cu multă smerenie... :) |
Citat:
Răspuns: Punctul A. În timpul în care Sfântul Ștefan cel Mare, "a luptat cu jertfelnicie pentru hotarele țării" cum spune tomosul de canonizare: 1. Era bețivan. Bea butoaie de vin. 2. Era curvar. A avut zeci de concubine, și 7 neveste. 3. Era criminal. A ucis zeci de slujitori, de boieri, și alți oameni. Dar Sfântul Ștefan cel Mare, nu e Sfânt pentru aceste fapte abominabile. Ci pentru că în ultimii ani de viață, când s-a retras, stătea câte 7-8 ore, pe piatră, la ușa Sfântului Daniil Sihastru, plângând. Își plângea păcatele și își aștepta duhovnicul, pe Sfântul Daniil, să-și termine canonul de rugăciune și apoi să îl poată primi. Sfântul Ștefan cel Mare, e sfânt, pentru că știa că păcătuiește, ucigând oamenii, de aceea după fiecare victorie, a zidit câte o Sfântă Biserică sau Sfântă Mănăstire, cu un număr total de peste 50, adică domnitorul cu cele mai multe zidiri de slujire lui Dumnezeu, dintre toți domnitorii, din câți au existat vreodată, în orice țară de pe pământ, în toate timpurile. Sfântul Ștefan cel Mare, e Sfânt, pentru că s-a căit și pocăit de faptele sale, s-a spovedit, s-a împărtășit, și-a schimbat viața, s-a curățit, s-a luminat, s-a despătimit. Cu rugăciunile Sfântului Ștefan cel Mare, ajută-ne Doamne, să NU omorâm nici un om, pe nimeni, niciodată ! Amin. Punctul B. Sfânta Maria Egipteanca, era: 1. Cea mai mare curvă din Egipt, a secolului 4. 2. Necredincioasă. Nu credea în Dumnezeu. A mers din curiozitate să vadă unde merg creștinii, la închinare și acolo s-a petrecut minunea. 3. Leneșă, indiferentă, nu a vrut familie, copii, o meserie, nu i-a păsat de nimeni și nimic, decât de desfrânare. Apoi, după ce acea minune s-a petrecut în Sfânta Biserică, la 29 de ani, pleacă în cea mai adâncă pustie a Egiptului, unde a fost pustnică, timp de 49 de ani, fără să vadă fața nici unui om, a ajuns, ca în timpul rugăciunii, să strălucească ca soarele și să se ridice în aer, câțiva metri, să leviteze, de la lumina necreată, îndumnezeită fiind. Atât. Mai departe, no comment. :( *** SEMNAL DE ALARMĂ ! *** OPRIȚI ACEST TOPIC ! *** ÎNCHIDEȚI ACEST TOPIC ! *** SEMNAL DE ALARMĂ ! :( |
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Patriarhul:
Prin asemenea fapte virtuoase a strălucit dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare: ca un purtător de biruință a luptat cu prețul vieții sale până la jertfelnicie pentru apărarea hotarelor țării Botoș Remus Emilian: Ba nu !!! Și nu sunt Botoș Remus Emilian !!! nu dau doi bani pe ce spune Sinodul, dar sunt ORTODOX !!!! P.S. Emiliane. înainte să ne dai lecții de creștinism, n-ai lămurit problema cu minciuna aia grosolană, când ai susținut că tu nu ești cine ești. |
Teatru ieftin, Mihai !
Faci teatru ieftin. La cât de grav e acest topic blestemat, cât de subtilă manipulare face, pierzând turma lui Hristos, îndemnând-o la gropi comune, în războaie "de apărare" câtă propagandă a legionarilor blestamați de Dumnezeu, a lui Corneliu Zelea Codreanu, slujitorul satanei, și de alte tipuri de fapte împotriva poruncilor lui Dumnezeu, face acest topic, tu, Mihai G., nu întâmplător credincios franco-latin, ai timp și îți permiți luxul, nu spre mirarea mea, să faci teatru ieftin... No comment... Ai înțeles din postul anterior, din punctele A și B, cât nuca-n perete... Na... ce să-ți fac eu? M-am silit... păcat nu am, mi-a păsat de tine... Încă-mi pasă. Să fi sănătos. Să te ierte Dumnezeu. Să ne ierte. Și să mă ierți. OPRIȚI ACEST TOPIC ! Pentru Dumnezeu, dar opriți odată acest topic. Admin-ul nu vede oare aceste postări, de instigare la ură contra altor oameni, numiți "dușmani" ? Sau vrea și el, poate, să se omoare oamenii unii pe alții, Doamne ferește... :(:(:(:( |
Daca as fi in locul tau, Igor, mie mi-ar fi rusine sa scriu asemenea aberatii. Urasti Armata Romana? Ii numesti pe militari unelte ale Satanei? Gandeste-te ce vei spune atunci cand, in fata lui Dumnezeu, te vei intalni cu cei care si-au dat viata, de-a lungul veacurilor, pentru apararea fiintei nationale a poporului roman, din care faci si tu parte. Ii vei vedea pe toti luptatorii de la Rovine, Vaslui, Razboieni, Calugareni, Grivita, Plevna, Jiu, Marasti, Marasesti, Oituz, cotul Donului, muntii Tatra etc. Le datorezi libertatea, inclusiv aceea de a scrie tampenii precum "Nu vrem sa aparam Romania! Nu vrem!". Nu topicul trebuie oprit, ci postarile tale talibane prin care batjocoresti jertfa lor de sange. Habar nu ai ce inseamna respectul fata de Armata Romana, inclusiv preotii militari. Fata de cei care, in orice clipa, sunt gata sa moara pentru ca tu sa traiesti si sa-i faci unelte ale Satanei. Ia mergi la un cimitir militar si spune-le celor ingropati acolo: "Ba, fraierilor, sunteti niste unelte diavolesti, iar eu n-am sa-mi apar Tara, ca nu mi-a cerut Sfantul Sinod". Ai nerusinarea sa faci asta?
|
Citat:
Cum definești rușinea, suflete, după toată literatura creștină ce ai citit-o tu până acum și câtă o crezi, cum definești tu rușinea? Gândește-te tu, nu eu, ce vei spune atunci când, în fața lui Dumnezeu, te vei întâlni cu națiunea Împărăției Cerurilor..., națiunea lui Dumnezeu... Răspunde te rog, înainte de-a citi mai departe. Dar te vei întâlni și cu oamenii mințiți de draci, din iad, începând cu Cain, fratele lui Abel, și toți din istorie, care au mai ucis oameni, toți cei "de la Rovine, Vaslui, Razboieni, Calugareni, Grivita, Plevna, Jiu, Marasti, Marasesti, Oituz, cotul Donului, muntii Tatra"... Te vei întâlni și cu cei de la Stalingrad, Moscova, Waterloo, Paris, Normandia, Guadalcanal, Kursk, cu indienii din America, cu aztecii, mayașii, toți din Africa, din Asia, Europa, în luptele navale, pirații, conquiztadorii, legiunile imperiilor: romane, macedoniene, grecești, egiptene, etc., și TOȚI CARE AU TRĂIT VREODATĂ PE PĂMÂNT, și au ucis oameni... cu toți te vei întâlni, când vei vizita iadul, nu doar cu românii, urmașii daco-romanilor, ci cu TOȚI de-a lungul istoriei omenirii... Cu toții vom vizita Raiul și Iadul, și apoi Dumnezeu și sfinții vor hotărâ, unde rămânem, în așteptarea Împărăției Cerurilor, la Judecata de Apoi, vom fi la nunta Mirelui Ceresc, în haine curate de nuntă... Ce nuntă va fi aceea ! Doamne... Unde nimeni, nu se ma căsătorește, nu mai face copii, nu mai moare, nu se mai îmbolnăvește, nu mai suferă... Doamne... ce nuntă va fi aceea... Iar apoi... Te vei întâlni cu națiunea Împărăției Cerurilor... dintre care nu amintesc decât pe cei care contează în acest context: TOȚI Sfinții Martiri, de la Ierusalim, Antiohia, Alexandria, Constantinopol, Roma, Calatis, Axiopolis, Sciția Minor, Sciția Major, Ulpia Traiana, Sarmisegetuza, Milano, Cartagina, Londra, Paris, Lyon, Aiud, Moscova, Suceava, Timișoara, Egipt, Libia, Liban, Siria, unde numai între anii 2011-2015, au mers Acasă, la Hristos, peste 160.000 de sirieni, ortodocși... Cu toți Sfinții Martiri, de la Roma, sau Cartagina, sau Alexandria, sau Ierusalim, care se ascundeau în catacombe, în grote, în peșteri, înafara cetăților, se ascundeau de soldații imperiului roman, care îi vânau și odată ce îi găsea, îi aresta, îi legau și și îi ducea la Coloseum, să fie clănțăniți de lei, tigri, leoparzi, și așa mai departe, sau erau duși și erau uciși la petrecerile romane private ale patricienilor, după ce mai erau și necinstite femeile creștinilor, acolo, sau până acolo de soldați... Ce-ar fi fost dacă, toți aceștia, s-ar fi răsculat contra imperiului roman, să-și apere... credința? Răspunde-mi, te rog. Da, afirm și știu ce vorbesc: toți militarii, morți, pentru un petec de pământ, sau care trăiesc și azi, și toți cei care vor veni în următorii ani, și toți militarii și armatele tuturor țărilor, până la sunarea trâmbiței îngerilor lui Dumnezeu, veștind sfârșitul lumii păcătoase, TOȚI aceștia, care au omorât, omoară, sau au omorât un alt om, sub indiferent ce motiv, toți aceștia, slujesc lui satana, și dacă nu vor apuca să facă o pocăință majoră, serioasă, o schimbare radicală a vieții lor, întoarcerea la Hristos, și dacă îi v-a prinde moartea în complacere cu starea lor, toți au ajuns, ajung și vor ajunge în iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui, a căror voință au slujit-o. Postările mele NU sunt talibane, ci sunt mărturisitoare a Adevărului, în nevrednicia mea, dar îndrăznesc, că așa m-a învățat Hristos, dacă noi tăcem, pietrele vor striga. Nu batjocoresc jertfa lor, ci fapta lor, idioată, slujitoare dracilor, de a ucide alți oameni, chipurile, apărând un petec de pământ, care oricum peste 100-200 de ani, va trebui să moară altă serie, pentru același pământ. Aceia care ucid alți oameni pentru pământ, NU SUNT sfinți, și mai ales nu sunt Sfinți Martiri, ci sunt eroi. Eroii nu slujesc lui Dumnezeu, ci demonilor. Dumnezeu nu vrea ca un creștin să ucidă pe nimeni, sub indiferent ce motiv, pretext, circumstanță, niciodată. Și-acum că ai citit acestea toate... spune-mi... te rog... Ce știi tu despre rușine, suflete? Cum definești rușinea, suflete, după toată literatura creștină ce ai citit-o tu până acum și câtă o crezi, cum definești tu rușinea? Gândește-te tu, nu eu, ce vei spune atunci când, în fața lui Dumnezeu, te vei întâlni cu națiunea Împărăției Cerurilor..., națiunea lui Dumnezeu... Ce le vei spune, când te vei prezenta în fața lor, cu credința că e bine să omori alți oameni, apărând un petec de pământ, sau poate vei fi și omorât pe cineva, ce le vei spune ? Spuneau Sfinții, în Patericul Egiptean, că un creștin, dacă are o vedenie, sau primește a arătare, sau un vis, a unui înger, sau arhanghel, sau așa, și acel înger are lumini colorate, acela e demon, să nu credem nimic din ce spune, iar dacă are o lumină albă, odihnitoare, mai bine să-i cerem să se roage pentru noi, că nu suntem vrednici să-l primi. Deci tu, ai numele "bluelight", lumină albastră, adică acea lumină colorată, de care Sfinții Părinți, spuneu să ne ferim... nimic nu e întâmplător... În încheiere: OPRIȚI ACEST TOPIC ! OPRIȚI PROPAGANDA ANTIHRISTICĂ A ACESTUI TOPIC ! OPRIȚI MASACRAREA MINȚILOR TURMEI LUI HRISTOS ! |
Credinta in Dumnezeu nu exclude dragostea pentru patrie si atasamentul fata de un anumit popor , natiune sau stat!
De-a lungul istoriei, pe Glob, au existat si razboaie nedrepte, de cucerire sau subjugare a altor popoare sau state, dar au fost si razboaie drepte, de aparare! Ori Tarile Romane, in perioada medievala, sau Romania moderna dupa 1862, nu au dus nicioadata razboaie de cucerire sau de agresiune (poate doar in contextul discutabil al continuuarii participarii la al doilea razboi mondial dupa eliberarea Basarabiei si nordului Bucovinei), toate conflictele militare la care au participat Tarile Romane vizând apararea identitatii nationale impotriva agresiunilor turcilor otomani, Regatului Ungariei sau Poloniei. Iar in privinta conflictelor militare la care a participat statul modern Romania, acestea au fost -Razboaiele Balcanice (1912-1913), când Romania a raspuns cererii de ajutor militar a Greciei, atacata de Bulgaria -Primul razboi mondial (1916-1918), in care Romania a vizat eliberarea stravechilor teritorii romanesti din Transilvania, Banat si Bucovina, aflate sub ocupatie Austro-Ungara -Interventia impotriva regimului agresiv comunist maghiar a lui Bela Kun (1919-1920), dupa ce armata comunista maghiara atacasera atat Cehoslovacia cat si Romania -Desi aliatii vestici, in 1919, (Franta in special) au solicitat participarea Romaniei la interventia militara antisovietica, guvernul roman a refuzat acest lucru, nedorind a se amesteca in treburile interne ale altui stat. Din pacate aceasta atitudine corecta a Romaniei nu a fost apreciata de guvernul sovietic. -Al doilea razboi mondial (1941-1945), când Romania a vizat si a reusit intr-o prima faza eliberarea Basarabiei si nordului Bucovinei de sub ocupatia sovietica (din pacate ajunse apoi din nou sub ocupatie sovietica), iar apoi eliberarea nord-vestului TRansilvaniei de sub ocupatie maghiara. -In fine, in 1968, atunci când Romania si conducatorii ei de atunci au condamnat ferm agresiunea tarilor Tratatului de la Varsovia asupra Cehoslovaciei, Romania asumandu-si atunci riscul de a fi si ea victima unei interventii militare a tarilor Tratatului de la Varsovia. Asadar, cinste tuturor militarilor romani care au luptat si au murit in aceste razboaie drepte, de aparare a fiintei nationale si a poporului si statului roman! |
Spune-mi, Florine, de ce îi urăști pe unguri ?
De ce urăști oamenii ? Îi urăști și pe țigani probabil, sau pe evrei ? Vai de tine și de capul tău, demonul... Ști că ORTODOXIA, este cea mai mare, mai adâncă, mai înaltă cale de VINDECARE ce a fost dată oamenilor, de-a lungul tuturor timpurilor? Cum îi vindeci tu pe oameni, dacă tu însuți nu ești vindecat? Cum oare? Da, Florine, cinste militarilor/ucigașilor, din orice țară, din orice secol, cinste, dar nu mântuire, niciodată mântuire. Nu te poți mântui, când mori cu conștiința că ai făcut bine, omorând alți oameni, când nu te căiești, pocăiești cu adevărat, adică călugărindu-te cel puțin, pentru crimele săvârșite. Mă refer la cei uciși în război, care credeau că bine dacă mor acolo, ucigând pe alții ! Vai lor, slujitorii satanei, toți, din orice țară, din orice timp ! Vai lor ! Dragostea pentru țară/neam/patrie, cum mai vrei s-o numești, NU ESTE CREȘTINEASCĂ. Sfânta Treime Dumnezeu, nu ne-a cerut așa ceva, nici în Biblie, nici prin Sfinții Părinți, Sfintele Canoane, Sfintele Sinoade, NICIUNDE, NICIODATĂ ! Martirii din Colosseum, când erau răpiți de acasă, soție, copii, toți mergeau bucuroși la martiriu, nu strigau, nu țipau, nu se apărau, nu ripostau, pentru că știau că merg la Hristos, merg Acasă. ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR, este adevărata ȚARĂ a creștinilor, nu România, America, Rusia, etc. NU! NIciodată acestea nu trebuie apărate. Iar ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR, fi sigur, că nu are nevoie de apărare. Nu are nevoie de puștin, de tancuri, de gropi comune. Pur și simplu nu are și nu va avea vreodată nevoie de așa ceva. Înțelegi? Și crede-mă, nu mă refer la războaiel de subjugare. Ci mă refer ce trebuie să facă creștinii, la atitudinea agresivă care o au alți oameni față de ei. Ce să facă? Exact ce au făcut și creștinii, din primele 3 secole ale creștinismului, care erau luați de acasă și duși la Coloseum și uciși, de lei, tigri, sau gladiatori. Exact acest lucru să facă ! Creștinii, nu încalcă porunca lui Dumnezeu, care spune SĂ NU UCIZI. Fiindcă nu spune: păi știi, dacă te atacă nu-știu-cine, atunci, daaa, poți să ucizi, doar îți aperi țaraaa, nu? Vai și amar de toate ARMATELE de pa pământ, ele există și scopul lor este numai să ucidă pe alții. Citește și celelalte postări din acest topic pe care le-am mai scris, sunt zeci, poate sute de versete, care NE OPRESC de la a ucide pe cineva, SUB INDIFERENT CE MOTIV; CIRCUMSTANȚĂ. Înțelege ! Pace ție, pace vouă ! Hristos a înviat ! :( SEMNAL DE ALARMĂ ! :( * * * OPRIȚI ACEST TOPIC SATANIST. * * * ACEST TOPIC ESTE ANTIHRISTIC ! * * * PROPAGANDĂ. INSTIGARE LA URĂ *** :( SEMNAL DE ALARMĂ ! :( |
In primul rand, nu-i urasc nici pe unguri, nici pe tigani si nici pe evrei si in general nu urasc nici un popor sau natiune de pe Glob!
La natiunea maghiara, din pacate, unii lideri ai acestora viseaza inca fantome demult apuse ale istoriei, si anume creearea asa-zisei Ungarii Mari, prin subjugarea si ocuparea unor teritorii apartinand de drept si de fapt altor popoare (romani, sarbi, slovaci). In privinta tiganilor, nu contest ca printre ei sunt sau au fost si oameni de mare valoare (Stefan Banica senior, Faramita Lambru, Romica Puceanu, Madalin Voicu, etc), insa astazi din pacate multe din infractiunile grave din Romania (crime, violuri, proxenetism, trafic de droguri, etc) sunt comise de tigani! In privinta idee de apartenenta la o tara, natiune si stat si de apararea a acesteia (la nevoie inclusiv prin forta militara), inteleg ca aveti o opinie diferita, insa as dori sa va intreb- in cazul vietii personale, si in situatii extreme, de a apara viata sau integritatea fizica a dumneavoastra sau a celor apropiati (sotie/partenera, copii, parinti, etc), ati folosi forta fizica sau inclusiv- in ultima instanta- ati lua viata unui agresor ? Eu cred ca da, si sunt cazuri cu totul exceptionale când inevitabil un om poate lua viata altui om! Aceste situatii ar fi- legitima aparare (pentru inlaturarea unui atac iminent , care pune in pericol viata sau integritatea fizica , neprovocat asupra noastra sau a celor apropiati), pentru cei care lucreaza in politie sau jandarmerie si folosesc in conditii legale si justificate armamentul din dotare. De asemenea, sunt de acord cu introducerea pedepsei cu moartea, pentru infractiuni deosebit de grave, care pun in pericol siguranta statului sau reprezinta un pericol social major (tradare de tara, pedofilie, proxenetism, viol, crima, trafic de droguri sau furturi din instalatiile de siguranta feroviara). |
Citat:
Prin asemenea fapte virtuoase a strălucit dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare, care a cârmuit Țara Moldovei 47 de ani, înarmat cu platoșa credinței în Dumnezeu, cu cea a postului și rugăciunii și cu multe fapte ale dragostei creștine închinate Bisericii și poporului său; a zidit un foarte mare număr de biserici și mânăstiri, înzestrându-le cu cele necesare sfintelor slujbe, ca un purtător de biruință a luptat cu prețul vieții sale până la jertfelnicie pentru apărarea hotarelor țării și a credinței strămoșești fiind numit apărător al creștinătății, a miluit pe săraci și a răsplătit pe luptătorii oșteni, a arătat îndurare și pe cei greșiți i-a îndreptat. Avem deci, în primul rând, o referire la FAPTE VIRTUOASE, FAPTE ALE DRAGOSTEI CREȘTINE ÎNCHINATE BISERICII ȘI POPORULUI SĂU. Și urmează enumerarea acestor fapte virtuoase, ale dragostei creștine închinate Bisericii și poporului. Iar în această enumerare găsim, printre altele: ca un purtător de biruință a luptat cu prețul vieții sale până la jertfelnicie pentru apărarea hotarelor țării și a credinței strămoșești fiind numit apărător al creștinătății Deci a luptat, până la jertfelnicie, cu prețul vieții (pentru că știm că moartea i s-a tras de la o rană primită în război), pentru apărarea hotarelor țării și a credinței strămoșești. Ca să rezumăm, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române arată că a lupta pentru apărarea hotarelor țării și a credinței strămoșești este o faptă virtuoasă, de dragoste creștină, închinată Bisericii și poporului. Dacă tu ai o altă părere, e dreptul tău, dar măcar recunoaște că ești în răspăr cu Biserica. Nu te mai da ortodox. Când mă gândesc la cei autointitulați creștini, care susțin sus și tare că un creștin n-are voie să ia arma în mână, primii care îmi vin în minte sunt Martorii lui Iehova. |
Citat:
Citat:
Citat:
Dar blestemata inchiziție, nu a făcut faptele de pocăință, pe care le-a făcut Sfântul Ștefan cel Mare, după crimele abominabile ale lui. Citat:
Ci pentru pocăința lui, și zidirea unei Biserici sau a unei Mănăstiri, ca Dumnezeu să-l ierte pentru crimele sale. Asta e una din acele fapte virtuase. Dar și faptul că în ultimii ani de viața, nu a mai curvit, nu a mai ucis și nu a mai băut, ci s-a vindecat, s-a despătimit și s-a luminat, în întreaga conștiința sa. Citat:
Nici Biserica nu îndeamnă la crime. Știe și Biserica zecile de versete care osândesc omorul altor oameni, sub indiferent ce motiv, mai ales în Noul Testament, faptul că are o relație bună cu armata, e tocmai, ca să-i ajute să înțeleagă că nu fac bine fiind în postura de a ucide alți oameni. Dar statul nu lasă Biserica să abolească, să desființeze armata. Și cum cele ale cezarului sunt a lui și cele ale lui Hristos, ale lui Hristos, Biserica e datoare să adune fiii ei, să-i învețe binele, să-i ferească de rău și mai departe face ce crede de cuviința pentru a sa mântuire. E limpede. |
Citat:
Citat:
În cel mai rău caz, la nevoie, pentru situații neprevăzute, și pentru căderile în cursele demonilor, a unor oameni, avem nevoie de poliție, de jandarmerie, și în cazuri extreme, de forțele speciale, care pot fi tot poliția și jandarmii, eventual angajați oameni ai poporului, care să completeze nevoile slujitorilor creștinilor, eventual fiecare să devină, poliție și jandarm, de față cu cei oficiali. Atât. Și să nu omoare niciodată nimeni, pe nimeni. Spray-uri paralizante, pistoale electrice, da, sau pușcărie pe viață, pentru cazurile extrem de violente, dar niciodată armată, cu scopuri și fapte blestemate de Dumnezeu, pe care Dumnezeu le urăște spune Biblia, cum și noi trebuie să urâm păcatul. *** ATENȚIE ! *** ȚINEȚI MINTE, TOȚI CARE CITIȚI ACESTE RÂNDURI, VEȚI FI ÎNTREBAȚI LA JUDECATĂ. AFIRM : Viața mea, nu e a mea, e a lui Hristos. El mi-a dat-o, El o ia, când crede El de cuviință. De cine să mă tem, decât de Dumnezeu, de cine altcineva? Toate sunt trecătoare. Sfințenia, însă, e veșnică. Împărăția Cerurilor, există cu adevărat, la fel ca și iadul. Eu aleg, unde vreau să ajung. De cine să mă tem? "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul" - Matei 10, 28. Deci dacă Hristos îmi spune asta, eu sunt nebun să nu cred și să nu ascult? Doamne ferește. Integritatea mea, este doar până acolo când ajung, eu personal, sau altcineva îmi cere, să încalc poruncile lui Hristos. Acolo mă opresc și nu mai fac nimic, pentru că iubesc. Îmi iubesc dușmanii, și pe toți oamenii. Iar oricine orice îmi zice, împotriva învățăturilor lui Hristos, nu are putere mai mare ca dragostea mea pentru Hristos. Mint cu ceva în ce spun ? Soția mea, nu e a mea, e a lui Hristos, El mi-a dat-o în dar, și eu sunt darul ei. Copii sunt darurile noastre, de la Hristos. Ei nu ne aparțin, nu suntem stăpânii lor, nici ei ai noștrii. Cu toții, sau pe rând, oricând, putem fi luați de Hristos, înapoi la El, suntem ai Lui, de la El venim și înapoi la El mergem, oricând consideră El de cuviință că e acel moment: boală, accident, sau uciși de slugile demonilor, demoni care, Dumnezeu le-a permis să intre în unii oameni și să-i folosească, spre ai mântui sau întări pe alții, dovedindu-le Domnul tuturor, chiar și demonilor, care cred că luptă împotriva lui Dumnezeu, că acei oameni ai Lui, sunt pe drept Sfinții Lui, exemplele universului. Dumnezeu, le-a permis să facă asta, precum a permis în Biblie, la cartea Iov, Dreptului Iov. Aici e un subiect vast, oarecum delicat, dar putem vorbi despre el, dacă vrei, Sfinții Părinți, l-au tratat din belșug, prin Duhul Sfânt. Deci, oricine vine să-mi ucidă familia, FI SIGUR că Dumnezeu știe de asta, vede, a luat aminte și dacă EL îngăduie asta, înseamnă că este spre mântuirea familiei mele, și a mea. Datoria mea este a urma poruncilor lui Hristos, iar ei, "prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă ve-ți avea dragoste unii față de alții", toți oamenii de e pământ. Să-mi spui dacă mint cu ceva... Te rog ! Mai mult decât atât, nici noi, nu suntem ai noștrii. Ne spune Biblia: "nu știți oare, că nici voi nu sunteți ai voștrii? Ci a-ți fost răscumpărați cu un preț." Deci trupul nostru, nu este al nostru, deci ce pretenții să am eu, să mă apăr? De cine? Când știu că un om vrea să mă facă Sfânt Martir, eu de ce să nu îl iubesc și să încerc încă să îl omor eu pe el? Să-mi pierd mântuirea? Niciodată ! Ai auzit? Niciodată! Spune Biblia: "Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Doar o inimă rea și necredincioasă." Ai auzit ce ne desparte de dragostea lui Hristos? Ia aminte. Citat:
Dumnezeu să te ierte, și să te ajute să ieși de sub ghearele morții. Și pe noi pe toți. |
Citat:
Pe de altă parte, ia citește aici, iehovistule: Rânduiala binecuvântării ostașilor și a armelor la vreme de apărare a Patriei Se face mai întâi sfințirea cea mică a apei. Apoi arhiereul îmbrăcat cu epitrahilul, omoforul mic și cu camilafca, sau preotul cu epitrahilul și cu sfita, tămâind, face începutul obișnuit: Binecuvântat este Dumnezeul nostru…, Împărate ceresc…, Sfinte Dumnezeule…, Preasfântă Treime…, Tatăl nostru…, Că a Ta este Împărăția…, Doamne miluiește… (de 12 ori), Slavă…, Și acum…, Veniți să ne închinăm… (de 3 ori) și PSALMUL 34 Judecă, Doamne, pe cei ce‑mi fac mie strâmbătate; luptă împotriva celor ce se luptă cu mine. Apucă arma și pavăza și scoală‑Te întru ajutorul meu. Scoate sabia și închide calea celor ce mă prigonesc; spune sufletului meu: Mântuirea ta sunt eu. Să fie rușinați și înfruntați cei ce caută sufletul meu; să se întoarcă înapoi și să se rușineze cei ce gândesc rău de mine. Să fie calea lor întuneric și alunecare, și îngerul Domnului să‑i prigonească. Că în zadar au ascuns de mine groapa lațului lor, în deșert au ocărât sufletul meu. Să vină asupra lor lațul pe care nu‑l cunosc, și cursa pe care au ascuns‑o să‑i prindă pe ei; și chiar în lațul lor să cadă. Iar sufletul meu să se bucure de Domnul, să se veselească de mântuirea Lui. Toate oasele mele vor zice: Doamne, cine este asemenea Ție? Cel ce izbăvește pe cel slab din mâna celor mai tari decât el, și pe sărac și pe sărman de cei ce‑l jefuiesc pe el. S‑au sculat martori nedrepți și de cele ce nu știam m‑au întrebat. Răsplătit‑au mie rele pentru bune, și au vlăguit sufletul meu. Iar eu, când mă supărau ei, m‑am îmbrăcat cu sac și am smerit cu post sufletul meu și rugăciunea mea în sânul meu se va întoarce. Ca și cu un vecin, ca și cu un frate al nostru, așa de bine m‑am purtat; ca și cum aș fi jelit și m‑aș fi întristat, așa m‑am smerit. Dar împotriva mea s‑au veselit și s‑au adunat; adunatu‑s‑au împotriva mea cu bătăi și n‑am știut; risipiți au fost și nu s‑au căit. M‑au ispitit, cu batjocură m‑au batjocorit, au scrâșnit împotriva mea cu dinții lor. Doamne, când vei vedea? întoarce sufletul meu de la fapta lor cea rea; de la lei, viața mea. Lăuda‑Te‑voi, Doamne, în adunare mare, întru popor numeros Te voi lăuda. Să nu se bucure de mine cei ce mă dușmănesc pe nedrept, cei ce mă urăsc în zadar și fac semn cu ochii. Că mie de pace îmi grăiau, și asupra mea vicleșuguri gândeau. Lărgitu‑și‑au împotriva mea gura lor; zis‑au: bine, bine, văzut‑au ochii noștri. Văzut‑ai, Doamne, să nu taci; Doamne, nu Te depărta de la mine. Scoală‑Te, Doamne, și ia aminte spre judecata mea, Dumnezeul meu și Domnul meu, spre pricina mea. Judecă‑mă după dreptatea Ta, Doamne, Dumnezeul meu, și să nu se bucure de mine. Să nu zică întru inimile lor: Bine, bine, sufletului nostru; nici să zică: L‑am înghițit pe el. Să fie rușinați și înfruntați deodată cei ce se bucură de necazurile mele; să se îmbrace cu rușine și ocară cei ce se laudă împotriva mea. Să se bucure și să se veselească cei ce voiesc dreptatea mea, și să spună pururea: Slăvit să fie Domnul, Cel ce voiește pacea robului Său. Și limba mea va grăi dreptatea Ta, în toată ziua, lauda Ta. Diaconul: Domnului să ne rugăm. Arhiereul sau preotul citește această Rugăciune (letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Dumnezeul oștirilor, Cel puternic și tare în războaie, Care de mult ai dăruit putere preaminunată robului Tău David, spre biruirea potrivnicului hulitor Goliat, Tu și acum cu milostivire primește rugăciunile noastre cele umilite și trimite binecuvântarea Ta asupra ostașilor și armelor acestora; și dă putere și tărie robilor Tăi acestora, care doresc a le purta spre întărirea și apărarea țării și a Bisericii Tale celei sfinte, a orfanilor și a văduvelor; și fă‑i cu ele înspăimântători și înfricoșători la toată întrarmarea vrăjmașilor, și totdeauna îi arată purtători de biruință spre slava Ta. Că Tu ești tăria și întărirea noastră și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Rugăciune pentru autoritatea de stat și pentru oastea țării în timp de războaie și de neliniște Făcută de Calist, patriarhul Constantinopolului. Domnului să ne rugăm. (letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Care întru înțelepciune ai făcut toate numai cu cuvântul și le‑ai adus din neființă în ființă, și într‑un tot le‑ai adunat și le‑ai unit cu puterea și cu lucrarea Ta cea negrăită, Ție toate‑Ți sunt cu putință, și nimic cu neputință; pentru aceea întocmind și unind vremurile și anii și anotimpurile cu porunca Ta, ai împodobit ceea ce se arată și se vede; Care ai întins cerul și l‑ai împodobit ca și pe cortul cel făcut de Moise, și mulțimea cea nenumărată a neamului evreilor ai așezat‑o în rânduială și înțelegere, și cu dreapta Ta și brațul Tău cel tare ai rânduit pe Moise cârmuitor poporului, căruia dându‑i o singură stăpânire l‑ai păzit nevătămat sub acoperământul și sub mâna Ta cea tare; Cel ce ai așezat soarele spre a lumina în timpul zilei și luna spre a îndruma în timpul nopții; Cel ce, prin rânduiala Ta cea de nepătruns, ai așezat mulțimea stelelor cele dese pe cer și le‑ai pus în mișcare neîntreruptă și cu porunca Ta le‑ai orânduit să păstreze calea hotărâtă lor, ca să nu ne vatăme pe noi și întreaga fire, ci să se miște cu alergare repede și cu mișcare fără încetinire, după planul Tău; Cel ce pământul care l‑a început nu se vedea și era ascuns l‑ai făcut să fie, după aceea l‑ai adus la lumină și l‑ai prefăcut în podoabă pentru neamul omenesc; Care odinioară cu puterea Ta cea dumnezeiască ai venit în ajutor lui Avraam și ai supus lui pe dușmanii lui; Care ai făcut puternic pe Ghedeon și ai frânt și nimicit cu totul pe potrivnicii lui; Cel ce ai dat putere împăratului și proorocului David împotriva uriașului Goliat și cu totul l‑ai strivit pe acesta; Cel ce prin robul Tău Moise ai slobozit neamul evreiesc din robia cea amară, și cu puterea Ta cea nebiruită și cu mâna Ta cea tare ai afundat pe faraon cu toată oastea lui și l‑ai aruncat în adâncul mării; apoi ai arătat stâlp de foc călăuzitor evreilor, ca să nu se împiedice pașii lor, însuți și acum, Sfinte împărate al slavei, trimite din locașul Tău cel sfânt și de la tronul slavei împărăției Tale, stâlp luminos și strălucitor spre călăuzire împotriva vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, și biruință asupra vrăjmașilor dăruiește poporului nostru. Întărește‑l pe dânsul și pe toți ostașii cu mâna Ta cea dreaptă. Dă‑i lui viață pașnică, netulburată și ferită de orice răzvrătire și război lăuntric. Așa, Doamne Dumnezeule al milei, auzi‑mă pe mine umilitul și nevrednicul robul Tău, în ceasul acesta, și întărește‑l pe dânsul cu puterea Ta cea nebiruită și neînfrântă. Iar pe ostașii noștri fă‑i puternici pretutindeni și împrăștie dușmanii și răzvrătirile ce se ridică asupra lor. Unește tot poporul într‑un gând și în dreaptă ascultare față de conducătorii lui. Dăruiește poporului nostru pace adâncă și netulburată pe pământ, pe mare și în aer, și‑i înlesnește toate cele de folos. Ca înfrângând întâmplătoarele războaie și tulburări, cu o gură și cu o inimă să Te slăvim pe Tine, Dumnezeul minunilor, că Tu ești împăratul păcii și Mântuitorul sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. După aceea, luând apă sfințită, preotul stropește armele, zicând: Binecuvântarea lui Dumnezeu, Celui slăvit în Sfânta Treime, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, prin stropirea cu această apă sfințită, să se pogoare și să fie asupra armelor acestora, și asupra celor care le vor purta, spre păzirea și apărarea adevărului lui Hristos. Amin. Și stropind și pe ostași, zice: Îmbărbătați‑vă și să se întărească inimile voastre, ca să biruiți pe vrăjmașii voștri, având nădejde în Domnul, în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. Și, dându‑le să sărute cinstita cruce, face obișnuitul sfârșit al zilei. |
Am vazut-o si pe asta, invata un catolic pe un "ortodox" care se crede cel mai ortodox de pe aici, despre canonizarea Sf. Stefal cel Mare si despre randuielile bisericii :)
|
Dar nu-i o chestiune confesională, ci una de minim bun simț. Modul în care el se uită la un text scurt și concis în care scrie "X este alb" și se oțărăște la noi, pretinzând că scrie "X este negru" este halucinant.
Mi se pare incredibil, nu că unii oameni pot să mintă de îngheață apele. Văd din ăștia, în exercițiul profesiei, aproape zilnic. Ceea ce e fascinant este individul care minte în fața evidenței. Cu paharul gol în mână, ți-l arată și spune: E plin !!! Am mai avut o experiență de genul ăsta; o persoană îmi datora niște bani. După ce a trecut termenul de plată, l-am sunat să întreb de soarta banilor. Mi-a răspuns, foarte senin, că a plătit: să verific în cont. Deși mai verificasem, am zis, oi fi greșit... am verificat dn nou. Nimic. L-am sunat din nou, după vreo două zile, și i-am amintit că trebuie să plătească. Mi-a replicat din nou că a făcut transferul bancar. I-am spus că în cont nu apare nimic. La momentul ăsta știam deja, inclusiv din alte surse, că minte și că nu mai vrea să plătească. Am mai așteptat vreo două zile, după care am scos un extras de cont și m-am prezentat la el la birou. L-am interpelat politicos, și la un moment dat i-am amintit de bani. A spus din nou, cu toată convingerea, că a plătit. I-am spus, la mine în cont nu a intrat niciun ban. Ba nu, nu se poate, el a plătit. În momentul ăsta am scos pe masă extrasul, și tot politicos, i-am spus uite, nu mă îndoiesc că ai făcut transferul, dar în contul meu banii n-au intrat. Să mergem la bancă să reclamăm. Eram de acuma sincer curios până unde va întinde minciuna. În mod incredibil, omul a spus, uite, îți arăt pe calculator, pe online-banking. Omul se conectează, apare pe ecran lista cu tranzacțiile din zilele anterioare. Omul dă un scroll, repede, apoi îmi spune, triumfător: Ai văzut ? Ce să văd ? Transferul. Care transfer ? Îmi arată spre ecran. Spun: care anume, nu e niciun transfer cu numele meu. La care, exasperat, tipul spune, BINE, ATUNCI ÎȚI MAI PLĂTESC O DATĂ. Păi, spun, nu trebuie, dacă mi-ai plătit, arată-mi, dacă nu, plătește pentru prima dată. Până la urmă a plătit. Dar nu și-a cerut scuze și nu a recunoscut că a mințit. |
PATRIOTISMUL
-I- Războiul nu încetează niciodată. El e aplicarea în lumea omului a legii antagonismului care guvernează universul. Pacea nu e decât un război rece. Aceasta-i realitatea și trebuie s-o acceptăm, dacă vrem să trăim. Formele de manifestare ale războiului sunt: lupta armată, discreditarea a tot ce permite unei Națiuni să existe, cultivarea cultului plăcerii, răspândirea discordiei printre cetățeni ș.a.m.d.. Prima îndatorire a unei Națiuni e așadar apărarea. Avem dreptul să luptăm cu orice agresor. Admițând că agresorul suferă pierderi umane, vina e a lui. Asigurarea apărării presupune practicarea unor virtuți sociale între care cea dintâi e patriotismul, dragostea de Patrie. Cine nu-și iubește Patria n-o apără. -II- Omul e o ființă socială și datorită instinctelor sale superioare s-au format succesiv Familia, clanul, Națiunea. Membrii acestor asocieri erau uniți prin legături comune de sânge, de muncă, de credință și de protecție. Pentru a putea exista societățile aveau însă nevoie de resursele unui teritoriu. Deveniți sedentari oamenii au început să îndrăgească pământul care-i hrănea. Așa a apărut ideea de Patrie. Patria nu e doar o expresie geografică. Ea e totodată locul unde ne-am născut, Familia, prietenii și Poporul din care facem parte. Ea aparține deci ordinii morale. Patria trebuie iubită și cu bune și cu rele. Ne iubim părinții chiar dacă sunt aspri și inflexibili. Ne iubim Patria, chiar dacă nu e încă așa cum am dori-o. -III- Patriotismul e principala virtute a omului. Pe locuitorul unei Țari libere această virtute îl va determina să susțină Statul. Pe locuitorul unei Țări unde domnește abuzul, corupția și sărăcia această virtute îl va face să reacționeze împotriva înjosirii generale. Patria ne e la fel de necesară ca Familia și căminul pentru copil. Nu e firesc să avem pentru ea, ca pentru o mamă, dragoste și recunoștință? Tomescu Ionuț (Tomi) |
Citat:
FTFY. |
Citat:
În Biblie, Dumnezeu ne spune: "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." - Efeseni 6, 12. Deci, vreau să cred că acei soldați, nu merg să ucidă alți soldați, să se ucidă oamenii între ei. Nu. Biblia, Sfinții Părinți nu îndeamnă la așa ceva. Ci slujba se referă la cu totul altceva: Orice creștin este soldat, ostaș al lui Hristos, deci oricărui creștin îi trebuie acea slujbă. Dar este ostaș împotriva duhurilor răutății. Lupta oricărui creștin, este pentru sufletul său, iar patria care trebuie apărată, este el însuși, nu o bucată de pământ, ci însuși trupul lui, care este "templu al Duhului Sfânt", și însăți sufletul lui, pentru care se luptă tot iadul, și toți demonii. Ce război poartă creștinii? Războiul nevăzut. Ce arme au? Uite, ne spune Dumnezeu: Efeseni 6, 13-19, spune: 13 Pentru aceea, luați toate armele lui Dumnezeu, ca să puteți împotrivă în ziua cea rea, și, toate biruindu-le, să rămâneți în picioare. 14 Stați deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul și îmbrăcându-vă cu platoșa dreptății, 15 Și încălțați picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii. 16 În toate luați pavăza credinței, cu care veți putea să stingeți toate săgețile cele arzătoare ale vicleanului. 17 Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu. 18 Faceți în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni și de cereri, și întru aceasta priveghind cu toată stăruința și rugăciunea pentru toți sfinții. 19 Rugați-vă și pentru mine, ca să mi se dea mie cuvânt, când voi deschide gura mea, să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei, E limpede? Nici întrun caz să omoare alți oameni. Niciodată. P.S.: Marian, la evenimentul cu omul care a vrut să te înșele de bani, nu îmi poți imputa mie așa ceva. Personal, nu mă abat de la Biblie și de la Sfinții Părinți. Mi-e efectiv imposibil. Nu vreau sub nicio circumstanță să te mint, să te înșel, nu vreau, fiindcă suntem învățați să iubim, să fim nevinovați precum pruncii, să ne mântuim. Îmi pare rău pentru evenimentul tău, în lupta ta pentru supraviețuire, și trai decent, ca avocat, vezi și auzi multe, nu este valabil însă în domeniul teologiei, unde lupta pentru cele materiale, dispare, la cei care cu adevărat doresc să înțeleagă și să trăiască creștinismul. Materiale sunt banii, armata, armel, etc. Teologia ca să o compar cu avocăția, are paralele. Ca să fi un bun teolog, e ca și cum ești un bun avocat: trebuie să știi cât mai bine Biblia, Sfinții Părinți, la fel cum un avocat, trebuie să știe cât mai bine codul penal, codul civil, și pe ce se mai axează. Cu cât știi mai multe și te raportezi la ele mai ușor și mai rapid, cu atât ești mai bun avocat. Cu cât cunoști mai bine Biblia și Sfinții Părinți, le trăieșt, leaplici, le vorbești, și ți le amintești mai repede, mai des, mai exact, mai limpede, spre slava lui Dumnezeu, în rugăciune, iubire, smerenie, virtuți, cu atât ești un mai bun teolog. Trebuie să fi cât mai bun, în ceea ce faci; eu L-am ales pe Dumnezeu în viața mea, tu ai ales calea cezarului. Nu mă judeca pentru calea mea, cum nici eu nu te judec pentru calea ta. Nu vreau să te simți jignit, spunându-ți că, calea mea, sau a Teologie, este net mai luminată, mai bună, mai superioară decât calea ta. Este chiar cea mai bună cale a tuturor timpurilor. Dar diferența între căile noastre, eu când te atac, vreau să te ajut, dovedind greșelile "dosarului", "bisericii" tale, ajutându-te. E oarecum firesc să te aperi, dar limita bunului simț, morala și etica, conștiința, te conduc la a vedea că "romano-catolicii" nu se pot mântui. Aici, Judecătorul, îți va arăta, că legile, (Biblia) arată limpede, și legile Lui, nu se schimbă niciodat, la fiecare 10 ani... Mântuire îți doresc. |
Ca dintre cuvintele de mai jos nu le înțelegi, Botoș Remus Emilian:
"Rânduiala binecuvântării ostașilor și a armelor la vreme de apărare a Patriei." Trebuie să te învăț eu pe tine Liturgică, tu, marele doctorand ? |
Citat:
Acea slujbă, trebuie folosită, în fiecare lună, pentru credincioșii din Sfânta Biserică, în lupta lor cu puterile întunericului, fiindcă aceea e adevărata lupta, cea mai feroce și mai grea luptă, nu a omului contra altui om. Armata lui Hristos, suntem noi, toți creștinii, și avem nevoie de întărire, de suport, sprijin, iar acea lsujbă este pentru ostașii care sunt creștinii de rând, nu oameni care merg să ucidă. Niciodată. Așa trebuie să gândim și să aplicăm slujba, ca să fim precum pruncii, căci altfel, nu vom intra în Împărăția Cerurilor: "Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor." - Matei 18, 3. |
Citat:
Acest topic, este instigare la ură, la violență, la ucidere, la vărsare de sânge ! Anti-text satanist, pentru apărarea turmei lui Hristos: PATRIOTISMUL ÎMPĂRĂȚIEI CERURILOR -I- Războiul pentru creștini nu există, decât cu demonii. Contra altui om, niciodată. El e aplicarea în lumea căzută pentru om, a legilor haosului demonic, prin care ei cred că guvernează universul. Pacea este dată de Hristos, tuturor ce o primesc de la Hristos. "Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze." - Ioan 14, 27. Cine acceptă realitatea asta, viu va fi în vecii vecilor. Iar cine luptă cu omul, și îl ucide, în loc să lupte cu demonii și să-i biruiască, mort va fi în vecii vecilor. Formele de manifestare ale războiului sunt: lupta de apărare a virtuțiilor, biruirea patimilor, discreditarea a tot ce oprește drumul spre Împărăția Cerurilor, mărturisirea, dovedirea și apărarea prin cuvânt a credinței, răspândirea creștinismului, și "făcători de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema". (Matei 5, 9) Prima îndatorire a unui creștin, e așadar iubirea. Trebuie să ne iubim dușmanii, ne învață Hristos și pe orice agresor. Știind că viața veșnică este cu Hristos, ne învinovățim dacă ne depărtăm de ea. Asigurarea și mărturia iubirii lui Hristos, presupune a ne da și viața pentru orice om, cea mai mare dragoste, conform Bibliei. Cine nu iubește pe Hristos, nu iubește pe oameni. -II- Omul este chemat la îndumnezeire, datorită credinței creștine, a descoperit acel drum, format succesiv prin despătimire, luminare, îndumnezeire, în Familia lui Dumnezeu. Membrii se numesc fiii lui Dumnezeu, cetățeni ai Împărăției Cerurilor, uniți prin comuniunea Trupului și Sângelui Domnului Hristos, credință, iubire, virtuți. Deveniți păcătoși, oamenii au început să se depărteze de calea spre Raiul ce-i hrănea. Așa a apărut căderea. Patria, nu e doar Împărăția Cerurilor, ea e locul unde ne-am născut, Familia lui Hristos, cu care suntem chemați să ne reunim, Poporul din care vom face parte, dacă ne mântuim. Ea ne este dată nouă spre moștenire, de Dumnezeu. Împărăția Cerurilor, nu are nimic rău în ea, nu are boli, suferințe, nu are moarte, e veșnică și minunată peste orice cuvânt. Îi iubim pe Sfinți și ei pe noi, și ne dorim, chemați fiind, să fim ca ei. -III- Creștinismul e principala și unica cale ce duce la Hristos. Cetățenilor Împărăției Cerurilor, nimeni nu le poate lua libertatea, oriunde s-ar afla și în orice formă s-ar încerca să le fie luată. Sunt susținuți de Împăratul Hristos, mereu. Pe creștinii ce vor să ajungă în Rai, se vor sili să facă tot posibilul să urce acolo, fără să le pese de patimile lumii acesteia decăzute, care se va sfârși, ne spune Hristos. Iubirea ne e la fel de necesară, ca credința pentru suflet și trup. Nu e firesc să avem pentru ea, ca pentru o mamă, dragoste și recunoștiință, pentru că ne dăruiește Cerurile? Igor Paslusnik (Ighi) |
Schizofrenia paranoidă și tulburarea de personalitate paranoică
Există o diferență între schizofrenia paranoidă și tulburarea de personalitate paranoică. Tulburarea de personalitate paranoică nu este o formă de schizofrenie. Persoana care are doar o tulburare de personalitate nu are halucinații, ci doar o extremă suspiciune. Un schizofrenic paranoic are un sistem complex de idei bizare, care este, de obicei, organizat în jurul unor teme coerente care implică persecuția sau conspirațiile unor forțe puternice, secrete. Dacă schizofrenicul paranoic aude voci, ele se referă de obicei la această temă.
Un student a adus o carte poștală pe care o primise compania tatălui său la biroul sediului lor central. Era adresată "Președintelui – serviciului de personal și capelanului" și glăsuia, după cum urmează: Domnilor: Acceptați ca Mafia și rușii să spioneze copiii lipsiți de apărare, pentru acte de incest, prostituție, jaf, viol, sacrificiu și puterea găștilor satanice? Pot fi oamenii puși în mașina de tocat carne? Pot dealerii de droguri mafioți să controleze dealerii de droguri din rândul copiilor? În ce constau solicitările false pentru asistența copiilor? Politicienii corupți numesc judecători, predicatori și medici corupți? Poate Mafia prostituției să controleze orașele noastre din New York, Chicago, etc.? De ce sunt folosite bandele de spioni ale prostituției în acordurile militare de jefuire a copiilor (civili) de către statul polițienesc al “spionajului” mafiot militar? Sunt copiii obiective ale spionajului chirurgical pentru Mafia și poliția coruptă? Asociațiile fantastice, sugestia unei conspirații de anvergură, dorința nestăpânită de împărtășire a acestui adevăr tuturor sunt aspecte caracteristice ale proceselor de gândire ale unui schizofrenic paranoic. În mod ironic, având în vedere bizareria simptomelor lor, schizofrenicii paranoici manifestă adesea puține deficiențe în alte privințe. Ei pot fi oameni inteligenți. Deseori, ei pot funcționa bine într-un loc de muncă. Prognosticul lor (perspectivele pentru viitor) este mai bun decât în cazul altor schizofrenici. Cu alte cuvinte, ei au o probabilitate mai mare de a se simți mai bine și de a-și recâștiga capacitatea de a duce o viață independentă. |
Schizofrenia, atunci cand devine cronica, nu poate fi vindecabila
Schizofrenia poate sa apara la oricine, indiferent de rasa, cultura, religie, loc de origine, indiferent de saracia sau bogatia mediului din care provine; barbatii au acelasi risc de boala ca si femeile. Nu exista configuratie familiala tipica care sa predispuna la schizofrenie.
Schizofrenia nu este o boala rara. Statisticile evalueaza ca riscul de imbolnavire este de 1%, ceea ce insemna ca unul din 100 noi nascuti poate dobandi aceasta boala. Se deceleaza in general in adolescenta. Riscul aparitiei ei este diminuat dupa varsta de 30 de ani si dispare complet dupa 45 de ani. Ereditatea are probabil un rol, insa nimeni nu a descoperit pana in prezent genele acestei boli. Simptome Sunt de retinut unele simptome care anunta debutul unui episod schizofrenic: izolare sociala, inadaptare vadita la locul de munca, scoala, acasa, inadaptare in ceea ce priveste igiena corporala, bizarerii de comportament, afectivitate tocita sau nepotrivita, discurs vag, ermetic sau etafizic, bizarerii de ideatie (superstitii, idei telepatice, "al saselea simt"). Cum incepe sa se manifeste schizofrenia difera de la persoana la persoana. Pentru unii, boala incepe dintr-odata, gandurile lor devin tulburi, pot avea halucinatii. Pentru altii, schimbarea este gradata si incep sa apara semne de izolare sau de neglijarea propriei persoane. Deseori schizofrenia avanseaza treptat, astfel incat familia sau persoana afectata nu inteleg multa vreme adevarul. O evolutie progresiva poate duce la acutizare sau la criza, care poate implica halucinatii, agitatie psihomotorie, tulburari de gandire (idei delirante), etc. Uneori schizofrenia evolueaza rapid si chiar neprevazut, aparand modificari grave de comportament in cateva saptamani, sau chiar zile care duc la un episod psihotic acut. Se estimeaza ca o proportie de 20% dintre persoanele cu schizofrenie nu mai fac recaderi dupa consumarea primului episod al bolii. In celelalte cazuri boala poate fi stabilizata prin tratament sau poate evolua, ca orice alta boala, cu recaderi si remisiuni. Evolutia catre cronicitate se face numai intr-o proportie foarte mica. Schizofrenia, atunci cand devine cronica, nu poate fi vindecabila – in sensul in care se vindeca o gripa. In aceste cazuri ea necesita, ca si alte boli cronice, cum ar fi diabetul, ingrijiri adaptate pe o perioada mai lunga de timp, chiar pe timpul intregii vieti. Posibilitati de tratament Tratamentul medicamentos este prima cale de abordare a schizofreniei. Cele mai folosite medicamente sunt neurolepticele. Terapia este prescrisa pe o perioada indelungata, uneori timp de cativa ani. A suferi de schizofrenie inseamna a fi diferit de ceilalti; inseamna sa traiesti intr-un alt mod realitatea si sa suferi intens din aceasta cauza. Persoana suferinda de schizofrenie nu este intotdeauna capabila sa se exprime. Ea nu-si percepe nici destul de clar, nici suficient de analitic suferinta in asa fel incat sa poata sa-si deschida sufletul, sa se poata destainui celorlati. Este evident ca schizofrenia constituie un eveniment de viata care implica modificarea interrelatiei a cel putin 3 parteneri: pacientul, anturajul si medicul. Cu siguranta ca vindecarea acestei boli depinde in mare masura de influenta pozitiva pe care cei doi ultimi parteneri o pot exercita asupra primului – pacientul. Acesta isi poate, desigur, trai singur boala, insa sansele de vindecare cresc semificativ atunci cand cei trei parteneri fac front comun pentru combaterea ei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:52:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.