Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   parerea mea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7775)

Ioana-Andreea 19.12.2009 17:30:23

Citat:

Tu stii ce e ala overlay? Overlay implica a pune o imagine peste alta.
Gresit.Am lucrat si eu cu Photoshop.Daca pui o poza si dai la efecte,la Overlay,pur si simplu poza devine mai luminoasa si culorile se schimba.
Citat:

Daca aia a fost farsa (foarte discutabil, dar stu ca teoriile conspirationiste sunt mult iubite de religiosi) a fost pusa la cale de politicieni. Stiinta a fost doar o unealta.
Am zis ca am avzut asta pe DISCOVERY,nu pe vreun site religios.Stiinta,daca era corecta,nu se lasa manipulata de toti coruptii,nu crezi?

Religia nu e impotriva doctorilor,poate doar unele secte.Si cand nu ai nevoie de medicamente si nu ai nevoie de doctori pt ca esti sanatos,tot meritul stiintei e?Cine te tine sanatos?

Citat:

Evidence?
Mai intereseaza-te.Am vazut fotografii intr-o carte,la ora de biologie.Cauta si tu despre evolutia fatului si gasesti.Vrei mura-n gura.

Si cam care ar fi stramosul ala comun al omului si al maimutei?

Sa inteleg ca te deranjeaza icoanele din scoli sau ce?Daca fiii tai ar fi atei,ca tine,nu vor incepe sa creada doar pt ca vor vedea o icoana.Daca ar fi credinciosi,nu vor deveni atei pt ca le scoti tu icoanele din scoala.Asa ca nu mai iti face griji sa nu cumva sa fie credinciosi,intr-o zi,lasa-i sa aleaga.Mai bine preocupa-te pt ce pot vedea pe Protv,stirile alea oribile,adolescenti emo,etc...

Ioana-Andreea 19.12.2009 17:44:18

Citat:

Daca aia a fost farsa (foarte discutabil, dar stu ca teoriile conspirationiste sunt mult iubite de religiosi) a fost pusa la cale de politicieni. Stiinta a fost doar o unealta.
De unde stii ca acum nu e o unealta a masoneriei?Cum mai poti avea incredere?
De exemplu,s-a vorbit despre Giulgiul de la Torino si au facut un experiment cu carbon,din care au tras ei concluzia ca nu ar fi real.Acum ceva timp,alti oameni de stiinta,au demonstrat ca cei care au facut acel experiment erau masoni si ca,de fapt,au pus carbon pe niste bucatele prea vechi.

gavriil 19.12.2009 17:47:36

66,KONIJIRO,CAT si care mai sinteti ati gasit rezolvarea la ce vam intrebat sau incercati sa o evitati.

De exercitii si invatatura care vam recomandato vad ca va e frica sa va atingeti. Prin faptul ca numi raspundeti.

Va mai astept un timp.

:78::78::78::78:

Ioana-Andreea 19.12.2009 17:47:54

http://images.google.ro/imgres?imgur...JZa4sgaBz6nCBw
asta s-a intamplat in ziua in care meteoritul era f aproape de Terra,cred ca in 2008.

Ioana-Andreea 19.12.2009 17:57:58

http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=ro
http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=ro
http://www.almeea.com/pe-giulgiul-di...iisus-hristos/

gavriil 19.12.2009 17:59:35

Citat:

În prealabil postat de vali99 (Post 192764)
Parca ziceai ca ai citit Biblia?Acum nu mai ai rabdare? Uite din acelasi motiv ca tine ratacesc toti sectanti cu Scriptura in mina. Biblia sau Sfinta Scriptura e ca o farmacie, poti sa iei medicamente sau poti sa mori otravit daca le folosesti dupa capul tau. Ai nevoie de medic care sa-ti prescrie un tratament, tot asa e si cu Sf Scriptura care trebuie citita in paralel cu explicatia sfintilor parinti.
De ex esti f contrariat ca Dumnezeu, chipurile in mod nedrept, l-a omorit pe Uza ca s-a atins cu mina de chivot..Dar stii ce inchipuia Chivotul in VT? O preinchipuia pe Maica Domnului, si toti cei ce o vor huli pe Maica Domnului, adica se vor atinge de chivotul sfinteniei ei vor muri ca si Uza... Nu are nici o valoare sa o citesti doar asa, nu ai sa intelegi mare lucru, iar daca esti hotarat sa citesti doar ca sa gasesti argumente contra credintei ..iti pierzi vremea. Stiai ca cei mai mari oameni de stiinta au fost credinciosi? Blaise Pascal cind era luat peste picior ca e credincios a raspuns unui ateu "daca traiesc crestineste si Dumnezeu nu exista, n-am pierdut nimic, dar daca exista AM CISTIGAT TOTUL!". Einstein, Bethoveen, Nicolas Tesla, Paulescu - genii ale stiintei pe care tu o ridici in slavi erau crestini in primul rind, pe adevaratii oameni de stiinta, insusi stiinta i-a dus la Dumnezeu...

Daca esti sincer si cauti cu sinceritate adevarul este imposibil sa nu devii crestin ortodox convins!!! Pentru unii drumul e mai scurt pentru altii e mai lung. Dumnezeu sa te lumineze frate si sa-ti descopere adevarul.

Doamne ajujta!

Frumos graitai.

Mai dale niste informatii private ale oamenilor de stiinta ca sa vada ce fel de oameni erau si sint cei care au facut aceste descoperiri ale stiintei.

konijiro 19.12.2009 18:25:02

Citat:

Uite din acelasi motiv ca tine ratacesc toti sectanti cu Scriptura in mina.
Motivul pentru care unii "ratacesc" este ca biblia poate fi interpretata cum vrea fiecare. Russell a zis bine cand a zis "chinuie biblia un pic, si o sa sustina orice punct de vedere vrei tu". Daca e carte divina, zeul ala care a scris-o putea sa o scrie mai clar.

Citat:

Biblia sau Sfinta Scriptura e ca o farmacie, poti sa iei medicamente sau poti sa mori otravit daca le folosesti dupa capul tau. Ai nevoie de medic care sa-ti prescrie un tratament, tot asa e si cu Sf Scriptura care trebuie citita in paralel cu explicatia sfintilor parinti.
Asta e stupid. Daca biblia e scrisa de dumnezeu, atunci orice om poate sa o citeasca pur si simplu, nu filtrata prin mintile altora. Toate mormanele alea de carti scrise ca sa "clarifice" biblia au fost scrise ca nu cumva sa para ca biserica nu are raspuns la ceva legat de biblie, si de asemenea pentru a descuraja o abordare critica asupra bibliei. Ai intrebari? Citeste si tu o carte, nu cumva sa gandesti de capul tau, ca te ratacesti!

Citat:

De ex esti f contrariat ca Dumnezeu, chipurile in mod nedrept, l-a omorit pe Uza ca s-a atins cu mina de chivot..Dar stii ce inchipuia Chivotul in VT? O preinchipuia pe Maica Domnului, si toti cei ce o vor huli pe Maica Domnului, adica se vor atinge de chivotul sfinteniei ei vor muri ca si Uza... Nu are nici o valoare sa o citesti doar asa, nu ai sa intelegi mare lucru, iar daca esti hotarat sa citesti doar ca sa gasesti argumente contra credintei ..iti pierzi vremea.
E imposibil ca o entitate omniscienta si omnipotenta sa nu aiba alt mijloc punitiv/educational decat crima/genocidul. Decat daca alege sa le foloseasca, iar daca alege, nu mai e iubitor, bun si drept. E foarte simplu.

Citat:

Stiai ca cei mai mari oameni de stiinta au fost credinciosi? Blaise Pascal cind era luat peste picior ca e credincios a raspuns unui ateu "daca traiesc crestineste si Dumnezeu nu exista, n-am pierdut nimic, dar daca exista AM CISTIGAT TOTUL!".
Blaise Pascal a fost religios pentru ca traia intr-o alta epoca. La fel si Newton, si altii. Ia vezi cam cati oameni religiosi gasesti printre oamenii de stiinta in acest moment. De exemplu, in Royal Academy of Sciences din UK cam 3% din membri sunt religiosi, restul atei/agnostici.
Asta lasand la o parte faptul ca pariul lui Pascal e o colectie de afirmatii ilogice una dupa alta, dar nu discutam despre asta aici.

Citat:

Einstein, Bethoveen, Nicolas Tesla, Paulescu - genii ale stiintei pe care tu o ridici in slavi erau crestini in primul rind, pe adevaratii oameni de stiinta, insusi stiinta i-a dus la Dumnezeu...
In primul rand, citeste ce a scris Einstein. Gen, o carte cap coada, nu citate rupte din context. Viziunea lui Einstein asupra divinitatii era aceeasi cu a lui Spinoza, deci in nici un caz crestina. In plus, pentru toti oamenii aia de stiinta de mai sus, au obtinut rezultate prin metoda stiintifica, nu rugandu-se la vreun zeu.

Citat:

Gresit.Am lucrat si eu cu Photoshop.Daca pui o poza si dai la efecte,la Overlay,pur si simplu poza devine mai luminoasa si culorile se schimba.
Cand ai sa intelegi ca figura lui Isus aparuta pe un cheeseburger nu dovedeste nimic? La fel si copacii aia taiati in care apare crucea?

Citat:

Am zis ca am avzut asta pe DISCOVERY,nu pe vreun site religios.Stiinta,daca era corecta,nu se lasa manipulata de toti coruptii,nu crezi?
LOL. Stiinta nu e o chestie vie, cu constiinta, care sa se lupte si sa convinga de una singura. E reprezentata de oameni, unii dintre ei coruptibili.

Stiinta, ca orice alta unealta, poate fi folosita in mod moral sau imoral. Ca si religia. Deosebirea e ca metoda stiintifica functioneaza, indiferent de morala sau lipsa de morala din spatele ei. Bomba atomica nu e un lucru bun, dar o centrala nucleara e. Doua fatete ale aceleasi monezi.

Citat:

Religia nu e impotriva doctorilor,poate doar unele secte.
Am incercat doar sa arat ca daca in ziua de azi ne bucuram de o viata mai buna, si de o medie de viata mai lunga, e datorita stiintei, nu bisericii sau vreunui zeu.

Citat:

Si cand nu ai nevoie de medicamente si nu ai nevoie de doctori pt ca esti sanatos,tot meritul stiintei e?Cine te tine sanatos?
Cum adica cine ma tine sanatos? Ma mentin sanatos, pentru ca am grija ce mananc, fac miscare si ma odihnesc.
Stiu ca tu o sa zici ca e dumnezeu, dar atunci te rog, explica-mi de ce nu rezolva dumnezeu toate bolile de pe Pamant, ca sa stim o treaba, si sa ne concentram eforturile inspre alte directii.

Citat:

Sa inteleg ca te deranjeaza icoanele din scoli sau ce?Daca fiii tai ar fi atei,ca tine,nu vor incepe sa creada doar pt ca vor vedea o icoana.Daca ar fi credinciosi,nu vor deveni atei pt ca le scoti tu icoanele din scoala.Asa ca nu mai iti face griji sa nu cumva sa fie credinciosi,intr-o zi,lasa-i sa aleaga.Mai bine preocupa-te pt ce pot vedea pe Protv,stirile alea oribile,adolescenti emo,etc...
Problema icoanelor e aceeasi cu educatia religioasa in scoli. Nici una, nici alta, nu au ce cauta in scoala.

Citat:

De unde stii ca acum nu e o unealta a masoneriei?Cum mai poti avea incredere?
De exemplu,s-a vorbit despre Giulgiul de la Torino si au facut un experiment cu carbon,din care au tras ei concluzia ca nu ar fi real.Acum ceva timp,alti oameni de stiinta,au demonstrat ca cei care au facut acel experiment erau masoni si ca,de fapt,au pus carbon pe niste bucatele prea vechi.
Aha. Am inteles. Cred ca si VT a fost scris de masoni, ca sa il faca pe dumnezeu sa para gelos si sociopat. Sigur e o conspiratie acolo, ca doar el e asa un tip de treaba... Si potopul ala care a ras toate fiintele de pe Pamant a fost pus la cale tot de masoni... Mama lor...

Citat:

Frumos graitai.

Mai dale niste informatii private ale oamenilor de stiinta ca sa vada ce fel de oameni erau si sint cei care au facut aceste descoperiri ale stiintei.
Frumos, dar gresit.

Cand o sa intelegeti ca stiinta progreseaza datorita cercetarii si pasilor mici facuti care duc, din cand in cand la un pas mare, o sa ne intelegem. Faptul ca Newton era teist, nu inseamna ca i-a suflat dumnezeu vreo ecuatie.

Ioana-Andreea 19.12.2009 19:20:37

Citat:

Blaise Pascal a fost religios pentru ca traia intr-o alta epoca. La fel si Newton, si altii. Ia vezi cam cati oameni religiosi gasesti printre oamenii de stiinta in acest moment. De exemplu, in Royal Academy of Sciences din UK cam 3% din membri sunt religiosi, restul atei/agnostici.
Ce ilogic esti.Principiile NU AU EPOCA.Oamenii se nasc la fel,au nevoie de aceleasi lucru,Dumnezeu e Creatorul.Si spui ca asta a trait in epoca aia,de aia era credincios.Vrei sa spui ca atei nu erau in epoca aia?E o epoca a religiei si una a ateismului?In fiecare epoca exista credinciosi si necredinciosi.Parca generalizarea era ilogica.
Citat:

Problema icoanelor e aceeasi cu educatia religioasa in scoli. Nici una, nici alta, nu au ce cauta in scoala.
In alte tari,nu le vei gasi in scoli.S-A INVENTAT PASAPORTUL.
Ti-am mai explicat treaba cu pacatul,dar degeaba.Mai ziceai ca ai citit Biblia.

Am si eu o intrebare pt voi.Eu am vazut un docuemntar in care oamenii de stiinta au demonstrat CA NE TRAGEM DINTR-UN SINGUR OM(Adam).Voi spuneti ca din maimute.
Cum va impartiti intre aceste 2 categorii de oameni de stiinta?De unde stiti care au dreptate?amandoua grupurile au adus dovezi.Fiecare crede ce e de acord cu conceptia lui,mai pe scurt.
Daca nu existam,nu mai faceam "noi" medicamente si altele si nu mai descopeream nimic.
Cum poti sa crezi ca sistemul biologic uman,atat de complex(daca nu chiulesti de la biologie),a aparut dintr-o explozie?
Mai bine intreaba ce face latina(lb moarta) in scoli,nu religia.
Dar asta te face sa fii cu 2 fete,pt ca nu cred ca tu chiulesti de la ora de religie.Interesul tau de a nu avea absente te face sa treci peste conceptiile tale.

Ioana-Andreea 19.12.2009 19:21:07

N-ai rapsuns care e stramosul comun al maimutei si omului.Convenabil.

Ioana-Andreea 19.12.2009 19:35:50

lucruri*

...

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:51:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.