Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   prietena ta nu e Virgina! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7330)

Marimira 21.10.2009 12:57:22

Doamnelor si Domnilor,
sau
Fratilor si Surorilor,

nu mai stiu cum sa ma exprim...de uimire...citind ultimele 2 pagini din acest topic si nu numai uneori cred ca este "spiritul" forumului - certaret - ca si cand ne-am afla la un concurs Care pe Care - eu ma gandeam ca vom gasi aici altceva, mai degraba ceva in genul Care de la Care..dar ..ma apasa acest spirit certaret..in sensul ca nu putem primi ceea ce ni se da ca si indreptare sufleteasca!

Si nu am sa me "erijez" si eu in avocatul dlui Zaharia, ci am sa-mi exprim simplu si clar opinia.
Toate postarile d-lui Zaharia ma rog cele mai multe, se bazeaza pe citate sau mesaje clar conturate din Biblie sau vietile sfintilor parinti, argumentate f. bine dpdv, dogmatic si canonic...daca suntem mustrati mai cu asprime, desi as spune ce este mai degraba transant decat aspru dl.Zaharia, nu inteleg de ce nu putem recunoaste ca altii stiu si fac mai mult dpdvd duhovnicesc decat noi.?!
Este o problema cand nu ne putem vedea sau recunoaste pacatele, dar de ce ne mai aflam pe acest forum, doar ca ne place sa ne intretinem in conversatie?! Multi dintre cei care posteaza aici nu suporta sa fie contrzisi, ei vor sa aibe tot timpul ultimul cuvant...dar uita ca ultimul Cuvant il are chiar Cuvantul lui D-zeu, Mantuitorul Iisus Hristos prin Biblie sau scrierile sfintilor parinti.
Argumetarile dlui Zaharia nu sunt argumennte personale ci se bazeaza pe cele de mai sus.Atunci de ce nu putem primi, daca omul intelege si face mai mult decat noi (si eu sunt plina de pacate si neajunsuri!) de ce nu putem accepta mustrarea?!Doare pt. ca vine de la un om? Daca mustra asta nu inseamna ca nu este smerit, mie mi se pare ca dl.are mai degraba un spirit polemic...eu asa il inteleg, si consider ca avem ce invata din postarile sale fara sa ne simtim jigniti ca altul stie sau face mai mult.

glykys 21.10.2009 12:57:34

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 174966)
Nu ai de ce sa iti ceri iertare! Nu m-am suparat, dimpotriva,apreciez ca aici ai exprimat foarte clar ce ai gandit, nelasand loc la interpretari.
In privinta tinerilor, nu cred ca e cazul sa intram in polemica, dar, in ultimii ani am ramas cu un gust fff amar, in urma experientelor pe care le-am avut si le am cu unii tineri.Bineinteles,asta nu inseamna ca trebuie sa ii punem pe toti in aceiasi oala si sa facem un ghiveci, insa sunt ff dezamagita de ceea ce am trait.Acest comportament pe care l-am observat la ei, nu il poti pune pe seama "vechii generatii", cum ca nu ar fi dat un bun exemplu.Nici macar nu ii mai judec, ii iau asa cum sunt, fara sa incerc sa mai gasesc raspunsuri.
Iar la ultima ta intrebare raspunsul meu este NU.Nu inteleg de ce l-ai luat ca model pe dl Zaharia, ale carui postari(marea lor majoritate) sunt ptr mine, precum am mai afirmat pe un alt topic, GREU DE DIGERAT:1:
Ps. in privinta formulelor de politete folosite cu darnicie de catre tine, apreciez, insa as fi mai bucuroasa daca mi-ai spune simplu, Marina

Draga Marina (in general, folosesc pronumele de politete, desi suntem pe un forum, pentru ca sunt persoane mult mai in varsta, care, dupa cum spuneam, ne-ar putea fi parinti unora dintre noi), tinerii mai trebuie si modelati. Nu voi insista nici eu asupra acestui fapt, o singura remarca: vad de multe ori la biserica femei cucernice, mai batrane sau mai tinere, care vin singure, barbatul si copiii raman acasa... ca nu sunt invatati cu biserica, zic ele! pai cine sa-i invete? Bunica mea imi povestea, cand era tanara, ca bunicul nu era prea credincios, ca trebuia sa stea dupa el duminica, sa ii dea sa manance si abia dupa aceea sa mearga impreuna la biserica. Si ajungeau cand se termina slujba, dar bunica era mai bucuroasa ca s-au putut inchina si aprinde o lumnare amandoi decat daca s-ar fi dus singura sa se roage 4 ore acolo si bunicul nimic! De multe ori,ne gandim numai la noi si nu mai avem timp si de celalalt. Am incheiat paranteza. Ma bucur ca s-au lamurit lucrurile, oricum.
cat despre Dl Zaharia... il apreciez tocmai pentru ca este asa cum ar trebui sa fie un crestin adevarat (asa cum nu sunt eu, dar vreau sa fiu), dintr-o bucata, nestramutat in credinta, cu coloana vertebrala, neindoindu-se dupa lumea de azi, pentru ca vorbeste si simte drept. Cand toti isi urla neputintele si nevoile, vine sa ne reaminteasca calea cea dreapta. si cu totii stim ca are dreptate, dar nu reusim sa vedem dincolo de neputintele noastre. De asemenea oameni avem nevoie sa ne incalzeasca sufletele, deoarece caldicei suntem cu totii.

Marimira 21.10.2009 13:09:27

Inca ceva, si mie imi place sa fac urari de bun venit... , de bun ramas...chiar daca ma necajeste ceva sau simt nevoia sa inchei cu o urare crestina...nu ma simt ipocrita daca raspund unui frate sau sora mai transant, si apoi imi cer iertare, imi cer iertare nu pt. continultul ideii , ci poate pt.tonalitate...si spun
PACE VOUA!
ma intreb cum ne privesc cei din alte confesiuni, daca se bucura de "cearta" noastra, ca nu putem sa ne imbogatim sufleteste unii pe altii...din smerenie..nu putem primi de la altii?
A nu se confunda argumente personale cu argumente scripturistice, bilblice sau scrierile sfintilor parinti...
si inchei sincer cu urarea,
D-zeu sa ne lumineze, sa ne ocroteasca si sa ne sporeasca credinta si dragostea in vederea mantuirii..la toti, pt ca toti avem nevoie de mila si ajutorul Sau!

zaharia_2009 21.10.2009 13:09:32

politetea si eleganta

In uzantele si politeturile consacrate si garantate de buna crestere a clasei sociale ,,de sus" se arata nivelul uman superior(ne mai vorbind de aspectul crestinesc)de respect interpersonal.Exista astfel un limbaj elevat al comunicarii . Au venit insa comunistii care rind pe rind au distrus tot! Stiindu-se pe ei ca sunt de sorginte decadenta ,cu retard educativ si de instructie ,au urit de la inceput si au luptat impotriva celor ce au fost os domnesc sau boieresc. Au apucat sa-i inlature ne mai ajungind sa invete de la ei si bunul simt.Printre altele au introdus vorbirea si adresarea verbala la pertu(bai Nicule, mai Manescule, Bodnarase-ba,etc),au interzis elocinta si manierismul si au introdus gindirea si vietuirea impotriva ,,dusmanului de clasa" si a bunului simt cosmopolit. Astazi nu mai vezi formule de politete uzate la deschiderea si inchiderea unei discutii, nu mai vezi respectul clasic fata de femei, fata de batrini, de parinti,fata de veterani, fata de meseriile vocationale (profesor, preot, medic), fata de munca si eroismul inaintasilor ,fata de istorie si in general fata de orice,astazi bunul simt este floare rara...si rara va ramine. Astazi respectul si aprecierea valorilor consacrate,jena fata de ridicol si de compromitere,etc,etc, a ramas mai mult o poveste .Ea este ,dupa parerea mea rezultatul inlocuirii educatiei clasice facute de parinti ,de felul :,,mama, sa fi cuminte, sa fi ascultator, sa fi supus,sa fi harnic, sa nu fi limbut,sa respecti pe cei mai in virsta, pe cei din dregatorii,sa nu furi, sa nu umblii cu minciuni si cuvinte de rusine",etc,etc cu educatia proletara, muncitoreasca ,fara oprelisti de nici un fel si fara considerente morale: ,,bai, sa fi destept, sa nu te calce nimeni in picioare, sa nu vi batut acasa,sa te descurci, sa faci bani ba, ca astia te fac om,sa-ti cumperi respectul ,daca nu-l poti birui pe vreunul atunci sapa-l...bai ,daca te obliga sa-l respecti saluta-l si cind ai trecut de el scuipa-l,daca ai bani iti cumperi orice,mama,tata,frati, scoala ,tot,tot,ce vrei tu !"Imh, chiar asa sa fie ?
Si astazi vedem practica sau sustinerea unor asemenea atitudini in relatiile dintre oameni si uneori...dintre noi. A cere cuiva sa nu-ti acorde respectul cuvenit inseamna in primul rind sa te negi pe tine si nu sa-i faci lui un favor lasindu-l sa-ti devina intim,nu este semn de distinctie ci de decadenta. Nu degeaba este proverbul : ,,ce ti-e scris in frunte ti-e pus"(unul din sensuri),referindu-se la autodefinirea ta.
Eu am fost adeptul manierismului si elegantei clasice ,neinrosite de vreme (comunismul!),si cu dezavuarea sau chiar cu aversiune impotriva prostului gust,si a bunului simt terfelit chipurile in ,,ingaduinta".
Am scris acestea vis-a-vis de propunerea de ,,intovarasire" fara frontiere pe care ne-o facem unii altora si de ignorarea surorilor/fratilor care atrag prin eleganta conversatiei .Dar ,sa-l tratam pe fiecare ,in primul rind, dupa respectul pe care il are fata de sine ! Asa vor ,asa sa primeasca !

MarinaAlca 21.10.2009 13:52:00

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 175001)
In uzantele si politeturile consacrate si garantate de buna crestere a clasei sociale ,,de sus" se arata nivelul uman superior(ne mai vorbind de aspectul crestinesc)de respect interpersonal.Exista astfel un limbaj elevat al comunicarii . Au venit insa comunistii care rind pe rind au distrus tot! Stiindu-se pe ei ca sunt de sorginte decadenta ,cu retard educativ si de instructie ,au urit de la inceput si au luptat impotriva celor ce au fost os domnesc sau boieresc. Au apucat sa-i inlature ne mai ajungind sa invete de la ei si bunul simt.Printre altele au introdus vorbirea si adresarea verbala la pertu(bai Nicule, mai Manescule, Bodnarase-ba,etc),au interzis elocinta si manierismul si au introdus gindirea si vietuirea impotriva ,,dusmanului de clasa" si a bunului simt cosmopolit. Astazi nu mai vezi formule de politete uzate la deschiderea si inchiderea unei discutii, nu mai vezi respectul clasic fata de femei, fata de batrini, de parinti,fata de veterani, fata de meseriile vocationale (profesor, preot, medic), fata de munca si eroismul inaintasilor ,fata de istorie si in general fata de orice,astazi bunul simt este floare rara...si rara va ramine. Astazi respectul si aprecierea valorilor consacrate,jena fata de ridicol si de compromitere,etc,etc, a ramas mai mult o poveste .Ea este ,dupa parerea mea rezultatul inlocuirii educatiei clasice facute de parinti ,de felul :,,mama, sa fi cuminte, sa fi ascultator, sa fi supus,sa fi harnic, sa nu fi limbut,sa respecti pe cei mai in virsta, pe cei din dregatorii,sa nu furi, sa nu umblii cu minciuni si cuvinte de rusine",etc,etc cu educatia proletara, muncitoreasca ,fara oprelisti de nici un fel si fara considerente morale: ,,bai, sa fi destept, sa nu te calce nimeni in picioare, sa nu vi batut acasa,sa te descurci, sa faci bani ba, ca astia te fac om,sa-ti cumperi respectul ,daca nu-l poti birui pe vreunul atunci sapa-l...bai ,daca te obliga sa-l respecti saluta-l si cind ai trecut de el scuipa-l,daca ai bani iti cumperi orice,mama,tata,frati, scoala ,tot,tot,ce vrei tu !"

Zaharia2009 cu aceasta ultima postare ai exprimat f detaliat ceea ce eu nu am dorit sa dezvolt... ai caracterizat comportamentul noii generatii.Sper sa fii "inzalit" suficient ptr eventualii bolovani ce vor cadea din tabara lor:10:

Citat:

A cere cuiva sa nu-ti acorde respectul cuvenit inseamna in primul rind sa te negi pe tine si nu sa-i faci lui un favor lasindu-l sa-ti devina intim,nu este semn de distinctie ci de decadenta. Nu degeaba este proverbul : ,,ce ti-e scris in frunte ti-e pus"(unul din sensuri),referindu-se la autodefinirea ta.
Eu am fost adeptul manierismului si elegantei clasice ,neinrosite de vreme (comunismul!),si cu dezavuarea sau chiar cu aversiune impotriva prostului gust,si a bunului simt terfelit chipurile in ,,ingaduinta".
Am scris acestea vis-a-vis de propunerea de ,,intovarasire" fara frontiere pe care ne-o facem unii altora si de ignorarea surorilor/fratilor care atrag prin eleganta conversatiei .Dar ,sa-l tratam pe fiecare ,in primul rind, dupa respectul pe care il are fata de sine ! Asa vor ,asa sa primeasca !

Acum mai mult ca oricand mi s-a intarit convingerea ca UN CAP CU PARUL CARUNT NU PRESPUNE NEAPARAT INTELEPCIUNE!
Oricat arunci cu jigniri la adresa mea si a altora ca mine, nu iti voi face jocul de a ma enerva!
Trezeste-te frate Zaharia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti-o spun prieteneste, fara formule de politete si alte falsitati!!!!!!!!!
Traiesti in lumea ta plina de formalism, sabloane si etichete si simtiri prea desarte, acoperit intr-o poleiala ieftina, ingropat in carti religioase, legi si canoane, le-ai invatat pe dinafara din scoarta in scoarta, dar unde-i folosul???????? Caci, vorba ta, cu teoria stai bine dar cu pututul e tare tare greu, fratele meu drag!!!!
In limba mea romana, cea clara si neintortocheata in exprimari bombastice, vin si iti spun ca a cere cuiva sa renunte la apelativul Dvs, nu inseamna ca ai cerut sa nu ti se acorde respectul cuvenit!! Nu inseamna ca te negi pe tine, omule!!! Inseamna ca tratezi acea persoana ca pe egalul tau! Nu ca tu esti marele doctor, sau inginer sau eu stiu ce mare savant, iar restul e pleava, prostimea care in semn de respect nu trebuie sa isi ridice privirea catre tine.
Si in intelepciunea ta, ai uitat un lucru esential: RESPECTUL SE CASTIGA!!!!!NU SE CERE, NU SE IMPUNE!
La ce imi foloseste ca cineva sa ma tot domneasca in fatza, iar in sinea lui sa ma injure??? Asta se cheama in acceptiunea ta respect???

Semn de decadenta spui?????

Stau si ma intreb, oare Iisus avea pretentia, tot asa, in semn de respect:35:ca apostolii sa i se adreseze cu dumneavoastra??

Rationamentul tau(cel putin vis avis de acest subiect),extremist si plin de insulte(evident , adresate cu eleganta clasica pe care te tot lauzi ca o preferi), imi aduce inevitabil in memorie, inscriptiile unor cruci din cimitirul unde am locul de veci.Si anume(citez din memorie): Aici odihneste inginer XY ... Odihneste Doamne pe robul tau doctor. ing XY
Orice comentariu e de prisos, insa nu m-ar mira sa aflu ca si pe crucea ta va sta inscriptionat in aceiasi mainera.
PS1.Si inca ceva, te-ai gandit ca faptul de a cere cuiva sa ti se adreseze la per tu, mai poate isnemna si faptul ca nu ai inca 100 de ani??? ca te simti suficient de tanar ptr a permite o exprimare de acest gen intre tine si acea persoana???
PS2. Si fiindca tot mentionai respectul de sine... ca respect ptr propria-mi persoana, si ca definire a AUTOEVALUARII, nu voi mai irosi pretiosul timp in a raspunde jignirilor tale din mesajele ce vor urma.Iti voi lasa tie ultimul cuvant(evident , in semn de respect)
PACE SA AI!

AndruscaCIM 21.10.2009 14:03:35

Eu am impresia ca nu m-am exprimat destul de clar atunci cand am facut aceasta constatare legata de folosirea formulelor de politete crestine in incheierea unui mesaj menit sa fie dur si provenit din mandrie!!!:15:

Hmmm...cel care are un ton nepotrivit nu trebuie si el mustrat pentru faptul ca e nepotrivit? Eu zic ca da, de moment ce o persoana isi aroga dreptul de a atrage atentia celor din jur...doar pentru ca asa simte el ca are dreptate, nu inseamna ca celalalt nu poate vedea ceva iritant in modul cum o face, corect?

Ba mai mult, odata ce esti crestin trebuie sa isi calmezi spritul criticist, din smerenie si din respectul fata de posibilitatea ca cineva chiar poate fi foarte sensibil si nu digerezeaza tonul deplasat, nemaiputand procesa ulterior si mesajul menit sa-l " corecteze" .

Da, eu sa zicem ca sunt sensibila, sunt si orgolioasa...dar nu " corectez" lumea asa cum imi vine mie pe scoarta, dupa care trantesc ranjind un " Iertati-ma pe mine pacatoasa!"...ori sunt smerita si politicoasa in exprimare de la bun inceput si dorinta mea este aceea ce a nu deranja pe nimeni/ ori sunt ipocrita si dura pentru ca asa imi place sa fiu si ma ascund dupa o platosa de metal riginit al politetii crestine...as spune ca varianta a 2 a denota ca firea celui care face asta nu ia in calcul si o evolutie duhovniceasca reala si se complace in greseala!!!!!:68:

Doamne ajuta!

AndruscaCIM 21.10.2009 14:16:02

Citat:

In uzantele si politeturile consacrate si garantate de buna crestere a clasei sociale ,,de sus" se arata nivelul uman superior(ne mai vorbind de aspectul crestinesc)de respect interpersonal.Exista astfel un limbaj elevat al comunicarii . Au venit insa comunistii care rind pe rind au distrus tot! Stiindu-se pe ei ca sunt de sorginte decadenta ,cu retard educativ si de instructie ,au urit de la inceput si au luptat impotriva celor ce au fost os domnesc sau boieresc. Au apucat sa-i inlature ne mai ajungind sa invete de la ei si bunul simt.Printre altele au introdus vorbirea si adresarea verbala la pertu(bai Nicule, mai Manescule, Bodnarase-ba,etc),au interzis elocinta si manierismul si au introdus gindirea si vietuirea impotriva ,,dusmanului de clasa" si a bunului simt cosmopolit. Astazi nu mai vezi formule de politete uzate la deschiderea si inchiderea unei discutii, nu mai vezi respectul clasic fata de femei, fata de batrini, de parinti,fata de veterani, fata de meseriile vocationale (profesor, preot, medic), fata de munca si eroismul inaintasilor ,fata de istorie si in general fata de orice,astazi bunul simt este floare rara...si rara va ramine. Astazi respectul si aprecierea valorilor consacrate,jena fata de ridicol si de compromitere,etc,etc, a ramas mai mult o poveste .Ea este ,dupa parerea mea rezultatul inlocuirii educatiei clasice facute de parinti ,de felul :,,mama, sa fi cuminte, sa fi ascultator, sa fi supus,sa fi harnic, sa nu fi limbut,sa respecti pe cei mai in virsta, pe cei din dregatorii,sa nu furi, sa nu umblii cu minciuni si cuvinte de rusine",etc,etc cu educatia proletara, muncitoreasca ,fara oprelisti de nici un fel si fara considerente morale: ,,bai, sa fi destept, sa nu te calce nimeni in picioare, sa nu vi batut acasa,sa te descurci, sa faci bani ba, ca astia te fac om,sa-ti cumperi respectul ,daca nu-l poti birui pe vreunul atunci sapa-l...bai ,daca te obliga sa-l respecti saluta-l si cind ai trecut de el scuipa-l,daca ai bani iti cumperi orice,mama,tata,frati, scoala ,tot,tot,ce vrei tu !"Imh, chiar asa sa fie ?
Si astazi vedem practica sau sustinerea unor asemenea atitudini in relatiile dintre oameni si uneori...dintre noi. A cere cuiva sa nu-ti acorde respectul cuvenit inseamna in primul rind sa te negi pe tine si nu sa-i faci lui un favor lasindu-l sa-ti devina intim,nu este semn de distinctie ci de decadenta. Nu degeaba este proverbul : ,,ce ti-e scris in frunte ti-e pus"(unul din sensuri),referindu-se la autodefinirea ta.

Domnule Zaharia, dumneavoastra in repetate randuri v-ati aratat surprins ca atitudinea celor " mustrati" nu a fost atat de dura, acida si nepoliticoasa pe cum va asteptati sa fie...deci pe undeva sunteti constient ca oamenii pot reactiona in moduri diferite la cele scrise dumneavoastra, si totusi dumneavoastra nu aveti nici cea mai mica intentie de a schimba ceva in modul de exprimare, dar asteptati cu satisfactie politele si calm indiferent de ce scrieti si cum o faceti, este?:3:

Eu va apreciez, apreciez si sfaturile, care uneori sunt foarte bine argumentate, desi prea directe...dar intr-adevar pe undeva si dumneavoastra va sustineti si va gasiti argumente in favoarea stilului abordat, desi unii pot fi smintiti.

Doamne ajuta!

glykys 21.10.2009 14:19:14

Marina Alca si domnule Zaharia, va rog eu frumos, ca o tanara clasicista ce sunt... faceti pace! Aveti dreptate amandoi. Marina in ceea ce priveste comportamentul nostru, al tinerilor, dl Zaharia in ceea ce priveste educatia clasica. Pentru ca fara educatie clasica nu exista respect! De ce ne intrebam toti cum de copiii injura cand parintii fac la fel? Sau de ce sunt agresivi in limbaj cand si parintii sunt la fel? Are dreptate si Marina in ultima parte, cea cu crucile (si iarasi voi face o lunga paranteza - la slujba de Stalpi a unui mare profesor de-al meu, om cu cultura clasica si eleganta la fel de clasica, si cu credinta nestramutata, care avea, de altfel, multe puncte in comun cu Dl Zaharia, preotul, unul tinerel care nu stia carui mare om i-a citit Stalpii, i-a zis, la predica de dupa... "Dumnezeu sa-l ierte pe .... robul sau... acest crestin"), insa nu este nevoie de replici dure. Marina, cum v-ati simti daca cineva v-ar spune ce i-ati scris Dlui Zaharia referitor la poleiala ieftina? Mie, ca tanara clasicista ce sunt, mi-a fost rusine ca citesc asa ceva, va rog sa ma iertati. Si dumnealui rabda, rabda... Sunteti doua firi temperamental diferite, dar Il marturisiti pe acelasi Hristos. provocam multa sminteala prin aceasta atitudine.

MarinaAlca 21.10.2009 14:24:13

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 175023)
si totusi dumneavoastra nu aveti nici cea mai mica intentie de a schimba ceva in modul de exprimare, dar asteptati cu satisfactie politele si calm indiferent de ce scrieti si cum o faceti, este?:3:

Sunt intru totul de acord cu tine.
Si as dori sa completez, cu o satisfactie rautacioasa!
Cat despre exprimare!!!!!!!! ohohoho.... plina de otrava!!!!!
Calmul este doar aparent, cazan sub presiune este dedesubt

MarinaAlca 21.10.2009 14:34:42

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175024)
cultura clasica si eleganta la fel de clasica, si cu credinta nestramutata, care avea, de altfel, multe puncte in comun cu Dl Zaharia, preotul, unul tinerel care nu stia carui mare om i-a citit Stalpii, i-a zis, la predica de dupa... "Dumnezeu sa-l ierte pe .... robul sau... acest crestin")

Exact ce spuneam si eu, in fata lui Dumnezeu suntem OAMENI, nu neaparat doctor, inginer, profesor etc etc

Marina, cum v-ati simti daca cineva v-ar spune ce i-ati scris Dlui Zaharia referitor la poleiala ieftina?
Credeam ca ai inteles ce fel de om sunt! Dintr-o bucata! daca asta ar fi adevarul cu privire la persoana mea, nu ar avea de ce sa incapa suparare in inima mea.

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 175024)
Si dumnealui rabda, rabda...

Stai linistita Glykis, el nu rabda nimic!!! Totul plateste!!! Si oricum, totul e calculat la el. Risipind otrava doar nu crezi ca asteapta sa primeasca in schimb parfum??? Nu face decat sa culeaga ceea ce cu buna stiinta a semanat!

Cat despre sminteala, fii pe pace,precum am mai spus nu mai este cazul sa zabovesc inutil pe acest topic, ca intr-un fel de dialog al surzilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:57:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.