Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6734)

Tartaruga 01.09.2012 02:33:25

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468022)
Mă puneți să aleg între două rele? Mai bine mă abțin.

Ok.
Intre timp am cautat sa vad ce fac cu embrionii congelati in Franta. Cei doi decid daca ii congeleaza pentru a mai incerca o data, pentru un al doilea copil sau daca ii dau altor cupluri sau ii dau cercetarii. Iar daca in 5 ani de zile nu mai dau nici o veste cu dorinta lor in ceea ce priveste soarta embrionilor, atunci dupa incheierea celor 5 ani sunt distrusi.
Ce credeti, dupa teoria sufletului in fiecare embrion, sufletul sta congelat in embrion 5 ani de zile?

Demetrius 01.09.2012 02:51:42

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468023)
Vad ca nu va pricepeti la medicina. Chiar ma intereseaza ce haruri au toti musulmanii care fac multi copii, sau cele care fac avorturi pe banda rulanta, si ce haruri ii lipseau lui Avram si Sarei. Exagerati in afirmatii.

Da' Avram și Sara se pricepeau la medicină? Mă pricep atâta cât să-mi fac singur o injecție IM.

Dreptatea lui Dumnezeu este aceeași pentru tot Universul și pentru totdeauna; cu multă considerație și respect vă rog să mă iertați că nu mă iau după judecata dvs.

În niciun caz El nu caută la judecata mea, ci eu, ca să-mi fie bine, trebuie să caut dreptatea Lui pentru că El, orice ar face, vrea binele meu mai mult decât vreau eu; așadar, ceea ce cred eu că mi-e bine(un copil FIV) în mod sigur nu e dacă El nu-mi binecuvântează zămislirea naturală.
Dacă El nu-mi dă un copil, atunci ce copil pot să fac eu?
Oare sunt eu creștin dacă mă uit în cărți cum să am un copil și nu în Scriptură?
1. Mai bine este să nu ai copii, dar să ai bunătate, căci pomenirea bunătății este nemuritoare; și Dumnezeu o știe și oamenii o cunosc.(Sol4,1)

Demetrius 01.09.2012 02:56:47

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468024)
Ce credeti, dupa teoria sufletului in fiecare embrion, sufletul sta congelat in embrion 5 ani de zile?

Teoria sufletului în fiecare embrion e valabilă dacă Dumnezeu a conceput acel embrion.
Cred că sufletul este pregătit deja de întrupare înainte de împreunare, pe când sentimentele se înfiripă; puterea sentimentelor, metehnele trupești ale părinților (și încă multe altele) determină până și momentul nașterii pentru ca atunci aceste caracteristici ”personale” să se regăsească în configurația astrologică.

Tartaruga 01.09.2012 03:05:42

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468025)
Da' Avram și Sara se pricepeau la medicină? Mă pricep atâta cât să-mi fac singur o injecție IM.

Dreptatea lui Dumnezeu este aceeași pentru tot Universul și pentru totdeauna; cu multă considerație și respect vă rog să mă iertați că nu mă iau după judecata dvs.

În niciun caz El nu caută la judecata mea, ci eu, ca să-mi fie bine, trebuie să caut dreptatea Lui pentru că El, orice ar face, vrea binele meu mai mult decât vreau eu; așadar, ceea ce cred eu că mi-e bine(un copil FIV) în mod sigur nu e dacă El nu-mi binecuvântează zămislirea naturală.

Nu era vorba despre medicina la Avram si Sara, ci de credinta si fidelitate in cuplu. Nu au avut suficienta credinta sa astepte ca atare Avram nu a avut relatii doar cu Sara. Daca dreptatea lui Dumnezeu este aceeasi in toate timpurile inseamna ca si acum un barbat ar trebui sa poata practica poligamia daca o doreste si sa faca astfel copiii cu alta daca sotia ii este sterila. Ori Domnul a spus ca de la inceput nu a fost asa. Si totusi Ismail a fost binecuvantat sa ajunga o natiune puternica, si a ajuns: arabii, care sunt musulmani. Dvs. pricepeti unde este dreptatea lui Dumnezeu aici?

Dreptatea lui Dumnezeu este una, in timp ce interpretarea umana a dreptatii lui Dumnezeu poate fi cu totul alta. Nu am auzit vreodata ca un copil sa fie altceva decat un dar de la Dumnezeu si o binecuvantare...

Tartaruga 01.09.2012 03:07:31

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468027)
Teoria sufletului în fiecare embrion e valabilă dacă Dumnezeu a conceput acel embrion.
Cred că sufletul este pregătit deja de întrupare înainte de împreunare, pe când sentimentele se înfiripă; puterea sentimentelor, metehnele trupești ale părinților (și încă multe altele) determină până și momentul nașterii pentru ca atunci aceste caracteristici ”personale” să se regăsească în configurația astrologică.

Iar copilul conceput in laborator cand isi primeste sufletul dupa parerea dvs.?

Demetrius 01.09.2012 04:13:59

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468028)
Nu era vorba despre medicina la Avram si Sara, ci de credinta si fidelitate in cuplu. Nu au avut suficienta credinta sa astepte ca atare Avram nu a avut relatii doar cu Sara. Daca dreptatea lui Dumnezeu este aceeasi in toate timpurile inseamna ca si acum un barbat ar trebui sa poata practica poligamia daca o doreste si sa faca astfel copiii cu alta daca sotia ii este sterila. Ori Domnul a spus ca de la inceput nu a fost asa. Si totusi Ismail a fost binecuvantat sa ajunga o natiune puternica, si a ajuns: arabii, care sunt musulmani. Dvs. pricepeti unde este dreptatea lui Dumnezeu aici?

Dreptatea lui Dumnezeu este una, in timp ce interpretarea umana a dreptatii lui Dumnezeu poate fi cu totul alta. Nu am auzit vreodata ca un copil sa fie altceva decat un dar de la Dumnezeu si o binecuvantare...

Domnul a spus că dintru început nu a fost așa în privința ”cartei de despărțire” pe care bărbatul o dădea femeii ca să o lase.
Dumnezeu a binecuvântat sămânța lui Avram și arabii sunt o națiune puternică; asta trebuie să fie dreptatea lui Dumnezeu și o iau ca atare, nu închipuirea mea.

Așa cum spuneți, dreptatea Lui este una, pe când interpretarea umană este cu totul alta; am înțelege mai ușor dacă n-am fi așa de ”orbi”(păcătoși) și am putea vedea aura(puritatea) sufletească și abia atunci ne-am da seama că un om nu e doar un trup care are și suflet, ci este un suflet care are vremelnic un trup.

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 467989)
Iar copilul conceput in laborator cand isi primeste sufletul dupa parerea dvs.?

Dacă acelor părinți Dumnezeu nu le-a pregătit(aprobat) un suflet de urmaș și ei totuși, împotriva voinței Lui, își ”fabrică” un trup de copil..., sincer, nu știu, dar, în cel mai bun caz, trebuie să fie un suflet foarte... frustrat.

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 467989)
...Cat despre material genetic barbatesc "mai bun", de asa ceva nu am auzit, dar poate ca stiti dvs. ceva studii de care eu inca nu am auzit. O sa fac si eu o cercetare pe Pubmed si ma lamuresc de indata cum sta treaba, ca pe aici am vazut deseori cum se da cu parerea in necunostinta de cauza.

Cum am mai spus, sursa ireproșabilă pentru mine este Scriptura.
17. Că așa zice Domnul: "Nu va lipsi lui David bărbat care să șadă pe scaunul casei lui Israel.
18. Și preoții-leviți nu vor avea lipsă de bărbat care să stea înaintea feței Mele și să aducă în toate zilele arderi de tot, să aprindă tămâie și să săvârșească jertfe". (Ier33,17-18)

Tomita 01.09.2012 08:55:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467979)

"Pentru ca iubesc copii" nu e un motiv serios. Sunt multe lucruri care se pot intelege aici. Copii nu sunt o jucarie.
La o adica si pedofilii ii iubesc.

Daca doar "iubiti copii" ati putea vizita saptamanal un orfelinat.

Si copii sunt ai tai pana la varsta de 18..20 si ceva de ani. De multe ori si mai putin, pentru ca ii fura lumea, prieteni mai mult sau mai putin adevarati, etc.
Pe urma se duc la casa lor, au viata lor, relatile lor, prietenii tai si mai auzi ocazional de ei.
Sigur, sentimental poti ramane atasat(a) de ei, dar e altceva..

Pedofilii nu iubesc copii, se gandesc decat la ei ...
A vizita saptamanal un orfelinat e altceva...
Nu stiu daca psihologia feminina este diferita de cea masculina (in general) dar asa se pare uneori.
Un copil e mai mult decat ati precizat aici.
Copilul este cea mai frumoasa realizare a unui om...nicio realizare in plan material nu are valoare pe langa valoarea pe care o "ridici" in copilul tau. Unii pun accent si pe ce sange are partenerul cand vine vorba de copii...
Parintii isi pot pune amprenta asupra dezvoltarii lor de la inceput, il pot educa/modela/indruma..copilul este cea mai frumoasa mostenire.
Chiar daca pleaca, are familie, in acel copil parintii au avut posibilitatea sa investeasca cel mai mult (si nu refer la bani, ma refer la energie, rabdare, iubire, etc). Copilul absoarbe informatii...mai ales in primii ani copie ce comportament vad. Si acum mama il cearta pe tata daca spune ceva urat de fata cu mine. Ce frumos este sa vezi persoane minunate la care Dumnezeu ti-a dat posibilitatea de a modela (copii, partial nepoti).

Tartaruga 01.09.2012 10:31:22

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 468032)
Domnul a spus că dintru început nu a fost așa în privința ”cartei de despărțire” pe care bărbatul o dădea femeii ca să o lase.
Dumnezeu a binecuvântat sămânța lui Avram și arabii sunt o națiune puternică; asta trebuie să fie dreptatea lui Dumnezeu și o iau ca atare, nu închipuirea mea.

Așa cum spuneți, dreptatea Lui este una, pe când interpretarea umană este cu totul alta; am înțelege mai ușor dacă n-am fi așa de ”orbi”(păcătoși) și am putea vedea aura(puritatea) sufletească și abia atunci ne-am da seama că un om nu e doar un trup care are și suflet, ci este un suflet care are vremelnic un trup.

Dacă acelor părinți Dumnezeu nu le-a pregătit(aprobat) un suflet de urmaș și ei totuși, împotriva voinței Lui, își ”fabrică” un trup de copil..., sincer, nu știu, dar, în cel mai bun caz, trebuie să fie un suflet foarte... frustrat.

Cum am mai spus, sursa ireproșabilă pentru mine este Scriptura.
17. Că așa zice Domnul: "Nu va lipsi lui David bărbat care să șadă pe scaunul casei lui Israel.
18. Și preoții-leviți nu vor avea lipsă de bărbat care să stea înaintea feței Mele și să aducă în toate zilele arderi de tot, să aprindă tămâie și să săvârșească jertfe". (Ier33,17-18)

Deci Sara si Avram au fost niste frustrati facand copii cu servitoarea acolo unde Dumnezeu nu a vrut sa le dea copii? Sau dimpotriva a fost un lucru normal sa si-i doreasca?
Iar daca "de la inceput nu a fost asa" nu se refera si la poligamie si la relatiile cu alte femei decat sotia (ex. cu servitoarele) cum se face ca in crestinism s-a instaurat monogamia si interzicerea relatiilor cu altii, ba chiar aceste valori au mai fost preluate si de necrestini? De unde vin ele dupa parerea dvs.? Si deci sunt gresite? Ar fi corect ca un barbat sa fie poligam si sa isi faca copiii cu servitoarea? Si de ce astazi este interzis a se casatori cu o sora vitrega (nascuta din acelasi tata dar o alta mama) asa cum a fost cazul celor doi mentionati, Avram si Sara? Dupa teoria dvs. ar trebui sa putem face toate astea, nu? Si poate nu ar mai fi nimeni frustrat in cazul asta?
Domnul a spus foarte clar, de la inceput nu a fost asa ci s-a creat barbat si femeie pentru ca impreuna sa fie unul si nimeni sa nu ii mai desparta, nu exista un unul facut din un barbat si o multime de femei, ca si cocosul cu gainile. Si totusi in VT asa era. Ca atare cum sta treaba cu dreptatea lui Dumnezeu aceeasi mereu?
Si nu m-ati lamurit cu arabii, atat ei cat si crestinii au fost o promisiune facuta lui Avram. Sa inteleg ca Islamul este ok in cazul asta? Ca nu m-ati lamurit. Si apropos de musulmani, ei il binecuvanteaza mereu pe Avram ca atare conform Bibliei sunt si ei binecuvantati de Dumnezeu. Asta inseamna ca se mantuiesc la fel ca si crestinii? Sau cum se aplica dreptatea de care vorbiti?
Iar prin citatul cu arderile de tot ce ati vrut sa spuneti? Ar trebui cumva sa le facem si noi acum sau luam totusi invatatura Marelui nostru Preot, Domnul Iisus?

lore86 01.09.2012 11:23:19

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 467922)
Tot ne inebuniti aici cu prostii si nici nu pricepeti despre ce vorbim si ne faceti criminali.
Veniti odata cu solutii concrete.
Voi cum ati face?

Sophia, cate zile ai pierdut la portile maternitatilor rugand mamele inconsiente care nasc si fug sa iti lase tie copilul in grija?
Si crede-ma,e plin de adolecsente inconstienta care nasc si fug.Plus ca mai e si varianta sa convingi o tanara gravida, care vrea sa avorteze pe motiv ca nu are posibilitati financiare, sa isi creasca copilul, sa nasca si sa iti dea copilul in grija?
Lucrurile astea le-ai facut? Sau te-ai multumit sa dai un telefon si sa infiezi un copil care are deja un acoperis deasupra capului si e inconjurat dragoste?
Nimeni nu se deranjeaza cu asa ceva ca e greu, e umilitor, e munca de convingere etc.
Dar vrem sa luam copiii de la cei care ii cresc bine si le asigura un climat stabil.

daca esti interesata te invit la tm, la oricare maternitate din oras unde saptamanal sunt abandondonati bebelusi sanatosi .
Citat:

Parintele Tanase nu ne da copii, parintele din Ucraina nu stim adresa, statul nu ne da copii.
Suntem milioane care vrem copii pe lumea asta. De unde sa-i luam?
Ne dati unul de-al vostru? Nu. Si atunci ce vreti de la noi?
Ti-am dat solutii. Urmeaza sa le pui in practica.
Nu are nimeni nimic cu voi(sau cu tine in special). Doar ca in loc sa stai si sa te razvratesti, ai putea sa faci ceva concret. Oricum, doar statul pe internet nu cred ca iti va oferi vreun copil vreodata.

Tartaruga 01.09.2012 11:32:10

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 468049)
Sophia, cate zile ai pierdut la portile maternitatilor rugand mamele inconsiente care nasc si fug sa iti lase tie copilul in grija?
Si crede-ma,e plin de adolecsente inconstienta care nasc si fug.Plus ca mai e si varianta sa convingi o tanara gravida, care vrea sa avorteze pe motiv ca nu are posibilitati financiare, sa isi creasca copilul, sa nasca si sa iti dea copilul in grija?
Lucrurile astea le-ai facut? Sau te-ai multumit sa dai un telefon si sa infiezi un copil care are deja un acoperis deasupra capului si e inconjurat dragoste?
Nimeni nu se deranjeaza cu asa ceva ca e greu, e umilitor, e munca de convingere etc.
Dar vrem sa luam copiii de la cei care ii cresc bine si le asigura un climat stabil.

daca esti interesata te invit la tm, la oricare maternitate din oras unde saptamanal sunt abandondonati bebelusi sanatosi .

Ti-am dat solutii. Urmeaza sa le pui in practica.
Nu are nimeni nimic cu voi(sau cu tine in special). Doar ca in loc sa stai si sa te razvratesti, ai putea sa faci ceva concret. Oricum, doar statul pe internet nu cred ca iti va oferi vreun copil vreodata.

Nu stiam ca se poate lua asa usor un copil din maternitate. Sunteti sigura de informatie? Caci pare cel putin ciudat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:46:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.