![]() |
Solentina - ma bucur ca o duceti bine acolo.
Nu spui cum te-ai aranajat material, cu serviciul. E important sa ai si o demnitate umana si sa poti sa-ti asiguri o viata normala si ...o pensie. Nu mai spun de finantarea copilului. E superb ca va simtiti bine cu biserica si preotul. Hartford - de ce sa nu se casatoreasca baiatul mixt? Nu poate fi asa rau. Depinde de partenera, de el si de modul in care reusesc sa convietuiasca. Chiar si intre confesiuni religioase este posibila o convietuire armonioasa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
deci romanesteeeeeee....e, eu vb de atitudinea altor natii fata de oameni
|
pentru hartford
locuiesc in sudul italiei.stiu ca e o problema cu castoriile mixte.exemplu italienii sunt mult diferiti de noi din toate punctele de vedere,dar ce te faci cu glasul inimii?eu cred ca totul e scris si nimic nu il poate schimba.daca ii este scris sa se casatoreasca cu o rominca se v-a casatori,dar daca v-atrebuie sa se casatoreasca cu o alta fata de alta religie si nationalitate o v-a face.cind exista dragoste nu se poate vorbi.iti dau un exemplu:am o matusa,care s-a casatorit cu un italian in romania vorbind si uite ca, adurat casatoria ,au rezultat doi copii si au si nepoti ,unchiul meu e mort acum pentru ca suferit de o boala crunta(parkinson)si au mai fost si alte complicatii .multi au spus ca nu v-a dura si uite ca durat.cind exista dragoste si respect nu conteaza ce religiesti sau natie.eu sper ca si fiul meu isi v-a gasi jumatatea asa cum trebuie avindu-ne pe noi parintii exemplu.de felul meu sunt foarte optimista si intodeauna mi-a mers bine .si apoi avindul pe dumnezeu cu mine nu mie mai teama de nimic.multumesc pentru sfaturi.
|
pentru sophia
noi suntem bine,avem cinci ani de italia.sotul lucreaza pe contul lui,deci nu l-a patron.avem documente si deci o sa primim si pensie.din romania nu stiu daca o sa primim pentru ca nu stiu care v-a fi evolutia sistemului de pensii.in romania avem carti de munca.sincer cind am venit in italia a venit pentru o perioada scurta,dar inte timp ne-am obisnuit cu viata de aici si acum de cite ori am venit in tara am simtit nevoia sa ne intoarcem de urgenta.nu mai putem trai in romania.trebuie sa se schimbe mentalitatile la toti romanii,adica si a oamenilor de rind nu numai a politicienilor.deci momentan vom ramine aici.intentionam sa ne cumparam si casa sa mai deschidem o alta afacere aparte de ce face sotul meu.eu fac curatenie la citiva amici care ma trateaza foarte bine,mult mai bine decit am fost trata in propria tara.in general suntem bine.insufletul meu am o remuscare de ce in tara mea nu se poate trai ca in occident?dar asta e eu sper ca se va ajunge si la noi modul de viata de afara optimismul exista sa vedem cev-a fi.multumesc pentru sfaturi si pentru ce mi-ai scris.doamne ajuta.
|
Solentina - curaj, exista multe casatorii mixte (si ca religie) care tin si sunt fericite. Depinde de om in primul rand.
Nu este usor, asta este f.adevarat. Sunt alte mentalitai, alte traditii etc. Dar daca este iubire si respect, se inving toate obstacolele. Eu stiu ce spun. Si nu te lasa numai cu curatenia. Invata o profesie si ridica-te spre mai bine. Succes mult in toate. Doamne ajuta. In tara mai dureaza... |
Citat:
Cunosc si alte cupluri mixte national si care sunt foarte reusite pentrui ca ii uneste credinta. Cunosc si cupluri interconfesionale reusite. Daca este dragoste, respect si dorinta de a-l intelege si accepta pe celalalt in 'alteritatea' lui, atunci cred ca o casatorie mixta poate fi chiar mai buna decat una ne-mixta (ca sa zic asa), pentru ca este un 'challenge' mai mare de a-l iubi pe celalalt pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce am vrea sa fie. Pentru ca nu ne casatorim cu cineva pentru a-l schimba. Daca este o casnicie buna, amandoi se vor schimba in bine, insa nu asta este scopul fiecaruia, de a-l schimba pe celalalt. Chiar cand este vorba de religie. Nu cred ca daca ne casatorim cu cineva de alta confesiune cu ideea de a-l converti lucrurile vor merge bine. Poate va sochez.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:07:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.