![]() |
Citat:
Aici sunt niste poze care arata niste ursi destul de diferiti! Evident seamana intre ei dar mai si difera. http://en.wikipedia.org/wiki/Bear |
Citat:
|
Inca ceva. Evolutionismul este puternic sustinut de dovezile aduse de genetica deci daca ar fi stiut Darwin toate astea parerea lui n-ar fi fost alta, ci doar ar fi avut mai multe dovezi. Si din nou il citez pe topcat, Darwin a prezis existenta unui mecanism de genul ADN-ului descoperit cam o suta de ani mai tarziu!
Argumentele de genu "cutare lucru e foarte complex" se traduc prin "sunt incapabil sa inteleg cum a evoluat deci a fost creat". Celulele, sisteme complexe, au evoluat si daca noi nu stim toate detaliile sau nu le intelegm pe toate nu spune nimic decat despre capacitatea noastra limitata de intelegere. Stiinta a devenit un domeniu foarte vast si nimeni nu se pricepe la toate daramite noi care nu suntem nici macar biologi. Asta nu inseamna ca daca eu nu stiu toate detaliile de functionare ale celulelor si nu le explic pe toate celulele n-ar fi putut evolua! Multe alte lucruri nu se puteau explica in trecut dar acum sunt banale. De ce sa ne limitam la ce cunoastem la ora actuala cand stiinta progreseaza mereu? Multe lucruri nu le pot explica pt ca nu sunt o enciclopedie dar sunt explicate si asta mi se pare suficient. Daca am indoieli sunt liber sa aduc dovezi! |
Citat:
Pai, tocmai asta e: ca datorita caracterului ei arbitrar, evolutia trebuie sa fie neuniforma. Faptul ca exista o uniformizare pe intreaga suprafata a planetei, inseamna ca evolutia nu sta in picioare. |
Citat:
Daca doua grupuri de animale apartinand aceleiasi specii nu s-au separat de destul timp nu vad de ce ar fi diferente majore intre ele. oricum chestia cu uniform/neuniform este subiectiva. Evolutia se desfasoara si acum doar ca ritmul e lent. Daca nu exista motive specia nu evolueaza. Schimbari mari ti-am spus pot fi observate la bacterii pt ca se reproduc f repede. |
Citat:
Ca fapt divers, cum explica evolutia viata insectelor? Organizarea lor? Furncile, albinele, termitele? O asemenea ordine nu se poate naste in timp... daca furnicile ar fi aparut pe pamant fara sa aiba "spiritul de organizare", ar fi disparut a doua zi. La fel si pentru albine, cum de si-au dat ele seama ce sa faca cu plantele? De unde au stiut ele ca trebuie sa mearga sa faca polenizarea? Sa se adune in stup? Etc. Toate aceste lucruri nu ar fi putut sa apara in timp ca o adaptare la mediu. In cazul lor, fie au fost de la bun inceput in aceasta organizare, fie nu au mai fost deloc. |
Citat:
Ordinea insectelor are consecinte directe asupra sanselor de supravietuire a stupului si deci de perpetuare a speciei. Ordinea se poate naste din legi simple fara vreo interventie inteligenta exterioara. Exista teorii care se ocupa cu asa ceva. Tocmai ca evolutia nu spune ca albinele au aparut brusc. Nu se cheama "aparitionism"! au existat alte insecte inainte. Cum se hraneau nu stiu dar clar cele care au profitat de plante au avut mai mult succes si au rezistat. |
Sincer, nu mi se par deloc convingatoare argumentele tale.
"Crezi" ca exista anumite teorii care pot explica, dar nu poti crede in Dumnezeu. Interesant... Oricum, insasi prezenta ta aici e un lucru bun. Eu "cred" ca Dumnezeu te-a adus aici, ca macar sa incepi sa-ti pui cateva intrebari. Uite, hai sa-ti spun ceva despre mandrie. Conform credintei noastre Lucifer, cel dintai inger creat de Dumnezu, in mandria lui a vrut sa fie precum EL. Si s-a gandit asa: "Eu sunt..." si mai departe vroiai sa spuna "Dumnezeu". Adica el vroia sa fie precum Dumnezeu. Ce inseamna sa fii ca Dumnezeu? Sa intelegi natura, sa intelegi toata firea, cauza si efectul, absolut totul! In ziua de astazi, anumiti oameni in mandria lor se aseamana cu Lucifer foarte mult! Pentru ca au impresia ca pot stii totul, ca pot gandi totul pentru ei, ca nu au nevoie de sfaturi etc. Aceasta este banala si stravechea mandrie in care au cazut si diavolii si oamenii de a lungul mileniilor. Viata noastra se doreste a fi un test pe care trebuie sa-l trecem ca sa completam numarul de ingeri cazuti odata cu Lucifer din Rai. Daca cadem in pacatul mandriei, acest lucru din nefericire nu o sa se intample. Te rog, fii atent la gandurile tale! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Este evident ca nu putem stii nici macar a mia parte din a mia parte din ceea ce gandeste si ce vrea Dumnezeu, dar stim in schimb ce vrea Dumnezeu de la noi oamenii: vrea sa ne iubim unii pe altii, vrea sa renuntam la patimi, vrea sa cinstim numele Lui, vrea sa-i respectam legile Lui, ne vrea smeriti si blanzi si sa-L iubim pe El. Oare, tu daca ai avea copii nu ai vrea sa fie la fel?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:51:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.