![]() |
Hotararile eu cred ca se iau in cuplu, dar daca eu am cunoscut-o de 3 zile pa la facultate si ea lua de foarte multa vreme si nici nu mi-a cerut niciun fel de protectie ca este ea acoperita. Deci e tot pacat?
|
Citat:
|
" da, sfintii pot vorbi despre casatorie fara sa o fi gustat, dar voi va considerati sfinti atunci "
nimeni nu poate sa zica despre sine ca e sfant ! nu stiu daca ai auzit vreodata vre-un sfant care sa zica despre sine : eu sunt sfant ... din contra , sfintii se simteau mai mici si mai pacatosi decat toti , desigur fara ca prin asta sa se incarce cu pacatele altora ; asta e strategie foarte fina si subtila si simpla in acelasi timp ... pentru ca diavolul cu asta si ispiteste pe sfinti : cu slava desarta si mandria in primul rand ... daca as fi sfant nu as spune asta la nimeni ca nu as avea nevoie de asa ceva ... insa as da sfaturi in masura cunoasterii pe care as avea-o ... |
" Dar daca femeia foloseste anticonceptionale si barbatul nu foloseste prezervativul inseamna ca el nu pacatuieste( dandu-si chiar drumul in femeie-oarecum procreeaza)? "
pai daca el nu e de acord cu pacatul ei cu anticonceptionalele nu face nici un pacat , ce pacat sa faca el ? |
ionpat asta e figura, hahahaha. Scoate cate una, ma mir ca n-au sarit toti pe el. Dar cred ca nu mai dureaza mult si incepe explozia, ca e o bomba cu ceas
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu puneam doar o intrebare, din dorinta de a clarifica anumite situatii ivite in cotidian. Nu doresc sa explodez nimic doar voiam niste argumente sau eventual idei. Doamne ajuta !
|
" Ai inteles ory? Noi avem oricum spiritul ingreuiat. Nu putem sa ne punem cu spiritul luminos al feciorilor si fecioarelor. Ne e mintea plina de spurcaciuni. :-)
Pe langa ca eu il am intunecat de Occident, cum mi-a zis altcineva. Traditie1, sa stii ca vorbesti impotriva intregii TRADITII a Bisericii cand spui ca viata trupeasca intuneca spiritul. " ce spune in acatisul Mantuitorului ? " Iisuse , mintea cea intreaga a celor curati cu fecioria " ... inseamna ca ceilalti nu au minte intreaga , adica au o doaga sarita ? e sau nu e asa ? se poate trai cu sfintenie si in casatorie , da nu asa cum intelegeti voi ; ar trebui sa va infranati pana acolo incat macar in posturi sa nu aveti ciclu si scurgeri si nici vise spurcate ... iar daca ar fi de acord si sotul si sotia , ar fi bine ca sa se infraneze pana acolo incat , daca nu mai vor copii sa traiasca ca fratii ... asa ar avea si casatoritii minte intreaga , curata si vazatoare de Dumnezeu ... si ar fi sfinti ... |
Citat:
de altfel intrebarea ta mi se pare foarte nepotrivita si ilogica. Tot asa bine as putea sa te intreb eu daca tu ai pocainta sincera pentru faptul ca ii faci pacatosi pe toti cei care iau anticonceptionae sau dau pogoraminte, si zici ca femeile se vor parli in iad daca au menstruatie. Cum tu nu esti de acord ca este pacat, ce sens are sa te intreb eu daca te-ai pocait? Si odata pentru totdeauna: nu am de gand sa spun pe acest forum daca am luat sau nu anticonceptionale. Am intrat aici sa ii raspund Annei. Am auzit confindetne de-ale elevilor (clasele de religie sunt f. mici aici) si si de aici vine experienta mea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:17:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.