Citat:
În prealabil postat de nutucutu
(Post 446936)
Iarasi deviati.
|
Nu, doamnă, tocmai invers! Iarăși încerc să aduc ontopic postarea dumneavoastră deviantă [de la subiect].
Citat:
(Post 446936)
ATITA VREME CIT NU AVEM CA FUNDAMENT DE CREDINTA PRINCIPIUL "SOLA SCRIPTURA" NU-MI CERETI VERSETE CARE SA CONFIRME CEEA CE MA INVATA TRADITIA bISERICII SI SFINTII NOSTRI.
|
Vreți să spuneți că dumneavoastră (catolicii și ortodocșii) nu considerați Biblia ca și Cuvânt Revelat al lui Dumnezeu ce cuprinde învățături creștine precum și poruncile lui Dumnezeu?
Dacă această cea mai
învățată "TRADIȚIE" (cum vocal o numiți) nu are ca fundament decât
cuvântul oamenilor (sfinți și clerici ai Bisericii), nu și
Cuvântul lui Dumnezeu, înseamnă că e o învățătură nebiblică și nu are girul acceptării divine; cu atât mai mult cu cât e considerată
de bază ("
cea mai învățată"). Încercați totuși să găsiți o bază cât de mică, altfel veți dovedi că e cu adevărat nebiblică această dogmă.
Citat:
(Post 446936)
Daca printre cele 28 punte ale doctrinei dumneavoastra se afla "Dumnezeu Tatal=Dumnezeu Fiul= sfintul arthnaghel Mihail", sau "Painea pe care o fringe preotul in timpul Sfintei Liturghii nu este Trupul Domnului" pentru mine e suficient sa stiu ca predicati minciuna.
|
Puteți fi liniștită, nu se află printre cele 28 de puncte; cel puțin nu în forma subliniată de dvs.
Citat:
(Post 446936)
Referitor la practicile nebiblice pentru care vom fi judecati: puteti sa-mi dati exact versetul care indica acest lucru? A, da, nu exista, stiu deja.
|
Nu știați bine.
"Toți ceice au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; și toți ceice au păcătuit avînd lege, vor fi judecați după lege." (Romani 2,12)
Porunca a II-a din Lege spune să nu ne facem chip cioplit cu scop de închinare. Statuia Mariei din bisericile catolice exact asta este.
Aceasta ca învățătură (Legea), acum vedeți și ca practică (fapte):
"... Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea." (Apoc.20,12)
Iar în final, strict cu privire la Scriptură:
"... să învățați să nu treceți peste ,,ce este scris``..." (1 Cor. 4:6)