Patrie si Credinta |
21.01.2013 01:20:17 |
Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana
(Post 496992)
pai daca au inteles "legatura" pana si pustnicii (care dupa cum lasa unii loc de subinteles, s-au retras din lume, oarecum din dispret, nicidecum din dragoste, rugandu-se lui Dumnezeu si ziua si noaptea pentru lume) probabil ca "descrifrarea" tehnicii in "legatura" cu bucata de... cip, revine.... inginerilor, celor care cunosc cum functioneaza teoria haosului sau care fir combinat cu ce da explozie - eu nu ma pricep la tehnica - dar am inteles ca omul trebuie sa stapaneasca tehnica si nu invers, altfel ajungem sa fim vanati de ea!! la o adica si mie imi plac filmele cu Arnie in Terminator, dar una e sa vezi SF-ul si alta sa-l traiesti :1:
legatura directa e ..."Și de aceea Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă în minciuni, ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea" (II Tesal. 2,11-12)
si care are radacina in necredinta noastra!! in suflet, in inima....e pa... suntem "imprastiati", ravasiti, nauciti si prin "jucariile" astea, ne gandim ca gasim "o rezolvare" de a impaca sufletul cu "strictul necesar" din bunurile materiale.... dar de fapt, noi nu mai credem :( si d-aia ni se pare ca nu e nimic... in noi e "buba", pentru ca faptele noastre il rastignesc pe Hristos! pana si ateii sunt speriati de noi... (ca fapt divers am vazut ca unnom si-a sters contul, zicea ca-i "agnostic" sau ceva genu)...
tot incerc sa nu mai intru pe forum, da' nu reusesc deloc.... in ultimele saptamani mi-am invinetit fata la cate palme mi-am dat citind postarile lui Alin!! :D
nu stiu daca face pe nebunu' sau chiar crede ce zice cu "no problem"!!!
cauta scanteia si va apare si legatura!
|
stati, cred ca inteleg. Deci problema cu cipul e ca astfel omul s-ar crede mai istet decat Dumnezeu?
In primul rand, cred ca oamenii de aici nu au aceasta inclinatie de transumanisti singularitarieni, veneratori de tehnologie.
In al doilea rand, tocmai o bucata de siliciu cu un rfid primitiv sa fie motivul de lauda luciferica al omenirii? Macar de era vorba de nemurirea biologica(sau macar iluzia), o inteligenta artificiala adevarata, sau macar mancare gratuita, era ceva . Asa, niste metale presate intre 2 foi de hartie sau bagate intr-un muschi, e cam jenant.
Dar totusi, daca tot vrei veneratori de tehnologie si progres, avem deja membri Adeptus Mechanicum transplantati aici, in prezent, pe batrana Terra. Un cip nu o sa schimbe situatia.
|