Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adam si Eva... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13123)

vsovivi 27.07.2011 14:24:46

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 382438)
Pai cica a fost facut Pamintul apoi iarba si copacii si abia apoi Soarele ca sa le lumineze clorofila.
Este o prezentare simbolica care nu trebuie luata la modul cartezian decit daca nu cunosti elemnte de fizica , mai bine treci peste Geneza ca sa ajungi la lucrurile mai importante .

Domnule, nu e numai simbol ci și realitate la modul cel mai exact, iar dacă treci repede are să-ți pară rău, căci nu știi ce pierzi și nu știi de ce a pus Domnul asta chiar la început. Păi măcar unii care vor citi și numai atât vor avea mare folos, căci din câteva pagini ai putea să înțelegi aproape totul.

Voi nu pricepeți crezând că nu la noi se referă, ba exact la noi, căci orice om este din Adam și practic omul nu are istoria lui personală așa cum crede omul ci omul are istoria omului, deci e chiar istoria ta și ești chiar tu descris acolo, căci Adam și Eva sunt în tine și tot ce a săvârșit omul de atunci pe pământ, toate păcatele cu care ne-am molipsit unii de la alții.

Păi sigur că a făcut iarba și copacii, dar nu este scris că a făcut prima dată lumina? Deci exista lumină și în prima și în a doua și în a treia zi a creației. Iar fizica e o născocire umană, plină de ipoteze și ispidoli, de modele perfecte și presupuneri și abstractizări... e falsă și fizica și matematica, sunt teorii false și depășite pentru orice om cu scaun la cap, nici copiii nu le mai învață. Mâine poimâine vor fi abandonate cu totul căci se revelează încet Adevărul. Mă mir că voi încă mai credeți ce vă prezintă științificii pe la Discobery sau pe la AnimatPlanet, ei cică știu ce gândesc animalele... teoriile masculului dominator și alte prostii... Multe animale dobitoace sunt mult mai deștepte și înțelepte decât mulți oameni de știință.

Scriptura nu este numai simbolică sau plină de metafore ci ea este realitatea Iistorică a Domnului cu omul și este multă taină în spate nedeslușită de oameni, căci omul este obijnuit numai cu negrul pe alb, să pipăie și să vadă, dar în spatele textului stă adevărata viață în taină... dar textul nu e imaginar sau simbolic ci este exact ceea ce a fost până azi. Ne privește pe toți, toată omenirea și tot omul, căci este vorba de viața și moartea noastră și de sensul vieții noastre, rostul ei. :32: Sunt multe Taine.

DragosP 27.07.2011 14:34:47

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 382452)
. e falsă și fizica și matematica, sunt teorii false și depășite pentru orice om cu scaun la cap, ...

Nu știu dacă întreb în locul potrivit: cât face 1+1?
Citat:

nici copiii nu le mai învață.
Aici ai maaaare dreptate!

vsovivi 27.07.2011 15:01:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 382456)
Nu știu dacă întreb în locul potrivit: cât face 1+1?
Aici ai maaaare dreptate!

1+1=nimic,

nu există 1 și nici +, sunt niște baaliverne...

iar cât face e o întrebare de doi bani găuriți.

Ce vrei să spui? Tu crezi că există vre-o situație reală când 1+1=2?

Păi ce ai văzut dumneata două lucruri identice ca să zici că le poți asocia câte un 1 ambelor? Și apoi ai văzut vreodată ca ele să se poată contopi fără pierderi ca să iasă în total exact cât ar fi 1 și cu 1 la un loc? Nu există așa ceva decât cu voia Domnului poți face exactitatea asta, iar în realitate e o utopie, și ei au scos că e general valabilă jmecheria, păi nici 1+1 nu e egal cu 1+1, adică 1+1=/=1+1, și cântarul ăsta numerologic e o mare prostie inventată de afaceriști. Reducționiștii care cred că 0=0. Dar ce 0 din stânga este egal cu 0 din drepata vreodată? Ce ai văzut procese similare de descompunere? Ai văzut focuri care ard identic? Sunt niște păcăleli umane, niște învoieli de monet ca să facă ei schimbul, astea sunt egalitățile astea meșterite.

Tu zici că e simplu, 1+1=2, sau 1+1=1+1, căci e evident din ce se vede, păi nici din ce se vede nu e adevărat ci fals, nici chiar a doua nu e adevărată deși are axă de simetrie. Păi le poți suprapune?

DragosP 27.07.2011 15:09:14

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 382463)
1+1=nimic,

Dar dacă cineva îți dă un pumn în cap și te amețește, apoi îți mai dă un pumn, tot în cap, și te adoarme, nu înseamnă că 1+1=adormire?
Înseamnă că 1+1 pumni sunt baliverne? Sau stele verzi de DOUĂ ori mai multe ca la primul pumn?

ioanna 27.07.2011 15:14:54

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 382103)
Biblia zice ca Pamantul, Stiinta zice ca Soarele.

Biblia nu e un tratat de stiinta, nici studiu filosofic, e "stiinta mantuirii", deci nu trebuie sa o analizam stiintific, mai ales ca are numeroase sensuri simbolice si alegorice.

Daca vrei sa analizezi Facerea din Biblie strict stiintific, poti face o paralela cu procesul cosmogonic si gasesti explicatie si pentru aparenta "contradictie".

1.La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
A creat matricea cosmica: corpurile cosmice (pamantul) si spatiul interstitial dintre ele (cerul) sau materia si ati-materia.

3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină! Și a fost lumină.
Unele din corpurile cosmice create au devenit surse de lumina, deci si-au format spectrul electromagnetic, emitand radiatii (lumina).

14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii .
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul

"Sa fie luminatori pe taria cerului", poate inseamna ca Soarele, existent (doar e o stea ce emana radiatie) si Luna (fazele lunii) devin raportori pentru masurare timpului uman, iar elementele orbitale ale pamantului s-au stabilizat la o valoare constanta: miscarea de rotatie in jurul axei determina succesiunea zilelor si a noptilor , miscarea de revolutie in jurul Sorelui determina ciclul anotimpurilor.

vsovivi 27.07.2011 15:20:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 382467)
Dar dacă cineva îți dă un pumn în cap și te amețește, apoi îți mai dă un pumn, tot în cap, și te adoarme, nu înseamnă că 1+1=adormire?
Înseamnă că 1+1 pumni sunt baliverne? Sau stele verzi de DOUĂ ori mai multe ca la primul pumn?

Deci tu vrei să susții că dacă te amețești și iar te amețești luând doi pumni în cap care fiecare te amețesc atunci rezultă că 1+1=adormire? Așa cred mulți, și dau ei doi pumni și ăla nu cade și apoi iau ei în cap o rafală de pumni de cred că i-a lovit trenul, și atunci surpriză, 1+1= ori la bal ori la spital, deci nicvorbă de adormire.

Nu există așa ceva, nu există 1 + 1 = ceva și nici înfricoșarea crescătoare a repetării durerilor pe bază de șir crescător de pumni, căci după primul pumn omul nu mai simte la fel ori nu mai simte deloc ori poate simte mai mari dureri. Fiecare în felul său.

Defapt tu vorbești de o grozăvie, un fel de lăudăroșenie de care ar trebui să se sperie cineva pe bază de continuarea șirului...

Nu există șir, ci e doar o lăudăroșenie, el crede că va fi capabil să facă un șir și te lasă pe tine să crezi că el tinde la infinit. Nu ziceam că e vorba de fapatlitate?

Iată, tu crezi în fatalitate și te sperii de ea și rămâi captiv căci ești unit în mintea lucsiferică, și ea te îngrozește dacă încerci să ieși din cușcă.

E simplu, nu există 1 și nu există +, ci e doar o minte obraznică și lacomă care a făcut socoteli absurde... visând în credulitatea și naivitatea sa, că va scăpa nepedepsit.

Ce poate să reprezinte un număr? Pe vremea lui David, Domnul i-a dat să aleagă trei variante și David a socotit și a zis că dă ciumă și așa a ales. Că știa că Domnul se va milostivi... de el, din pricina că se va pocăi înțelegându-și greșala.

Există o numerotație a celor 10 porunci, dar nimeni nu o ia în seamă. Și ce reprezintă 1, sau 2, sau 3... și cum le poți aduna? Ia spune...

David a ales 5 pietre de râu netede și așa a ieșit la Goliat, îmbrăcat ca un păstoraș cu toiag și cu praștia lui de băiețandru, că era și mic la înălțime și avea și vârsta sub 15 ani. Numărul 5 îți spune ceva?

GLAdoS 27.07.2011 15:20:33

Citat:

1+1=nimic,

Păi ce ai văzut dumneata două lucruri identice ca să zici că le poți asocia câte un 1 ambelor? Și apoi ai văzut vreodată ca ele să se poată contopi fără pierderi ca să iasă în total exact cât ar fi 1 și cu 1 la un loc? Nu există așa ceva decât cu voia Domnului poți face exactitatea asta, iar în realitate e o utopie, și ei au scos că e general valabilă jmecheria, păi nici 1+1 nu e egal cu 1+1, adică 1+1=/=1+1, și cântarul ăsta numerologic e o mare prostie inventată de afaceriști. Reducționiștii care cred că 0=0. Dar ce 0 din stânga este egal cu 0 din drepata vreodată? Ce ai văzut procese similare de descompunere? Ai văzut focuri care ard identic? Sunt niște păcăleli umane, niște învoieli de monet ca să facă ei schimbul, astea sunt egalitățile astea meșterite.

Tu zici că e simplu, 1+1=2, sau 1+1=1+1, căci e evident din ce se vede, păi nici din ce se vede nu e adevărat ci fals, nici chiar a doua nu e adevărată deși are axă de simetrie. Păi le poți suprapune?

Nene, nu mai bate campii de pomana, au inteles toti ca nu-ti place matematica, fizica, chimia etc...
Sa stii, ca si calculatorul la care scrii tu acum balivernele respective, exista cu ajutorul matematicii si a stiintelor exacte... daca aceste stiinte provin de la necurat, asa cum sustii tu, nu mai le folosi, du-te si traieste cu amishii, daca esti asa technophob!

DragosP 27.07.2011 15:23:33

Citat:

1+1=nimic,

N-ai înțeles nimic!
De fapt, 1+1=0

Mântuire sprâncenată!

BELZEBUT 27.07.2011 15:29:00

vsovivi

Domnule "vsovivi", spuneți-mi vă rog, cum se fac copii? Bagă Dumnezeu o minune și femeia rămâne gravidă? Sau cum?
Pe același principiu, dacă ochii tăi văd că pământul este rotund, tu de ce zici că nu e? UNDE a zis Dumnezeu ce formă are pământul?!
Și până la urmă, tu ÎN CINE crezi? În Dumnezeu? Nu cred ;)

vsovivi 27.07.2011 15:34:11

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 382476)
Nene, nu mai bate campii de pomana, au inteles toti ca nu-ti place matematica, fizica, chimia etc...
Sa stii, ca si calculatorul la care scrii tu acum balivernele respective, exista cu ajutorul matematicii si a stiintelor exacte... daca aceste stiinte provin de la necurat, asa cum sustii tu, nu mai le folosi, du-te si traieste cu amishii, daca esti asa technophob!

Dragul meu, nu că nu-mi plac, că de plăcut cui nu-i plac prostiile, și le știu că doar am făcut destulă mate și fizică și chimie, ci susțineam că-s false, adică se bazează pe teorii mincinose și pe convenții ridicole, deci n-au niciun rost. Iar calculatoarele și electricitatea nu se bazează pe știința lor, ci Tesla și cutezătorii care făceau încercări de a comunica prin Morse sau prin sfoară sau sârmă au reușit câte ceva, prin încercări... și asta n-are nimic în comun cu ce susțin științificii care au venit apoi cu teoriile false. Prostii, habar nu au dar au dezvoltat niște teorii explicaționiste de te iei cu mîinile de cap ca să aibă fraierii cu ce să-și piardă timpul, prin facultăți, ca să priceapă alții calculelele lor și să le dea palme, aplauze... sunt niște speculații, mă mir că nu pricepi deși cu armele lor ți-am demonstrat mereu că sunt înșelați de draci, de dracii din ei, din omenire în general... că s-au crezut înțelepți și au căzut în patimi grele. E treaba lor. Dar e păcat ca să mergem așa la nesfârșit... în demență, în mințile lor absurde.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:38:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.